szydas 22.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ponowię moje zapytanko Czy ktoś z Was może polecić firmę od wymiany gruntu ?? Może znacie kogoś w swojej okolicy kto wymieniał grunt bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie namiary. Szydas Ty kiedyś pisałeś, że u Was na niektórych działkach wymieniają grunt jakbyś miał jakiś namiar Pozdrawiam Małgolinka zapytam przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 kartę informacyjną trzeba dołączyć, przynajmniej w Policach, wypisałem ją już na miejscu. a data była aktualna. ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Teska, Iwonka dzięki, uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 22.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ponowię moje zapytanko Czy ktoś z Was może polecić firmę od wymiany gruntu ?? Może znacie kogoś w swojej okolicy kto wymieniał grunt bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie namiary. Szydas Ty kiedyś pisałeś, że u Was na niektórych działkach wymieniają grunt jakbyś miał jakiś namiar Pozdrawiam Małgolinka zapytam przy okazji Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam, szydas, gratulacje - ale masz tempo! To kiedy przeprowadzka? Agnieszka1: jeśli masz tak jak ja, to musisz otworzyć każdą wiadomość z osobna i dopiero ją skasować mieliśmy się przeprowadzać na koniec marca, ale kupiec naszego mieszkania stwierdził ostatnio, że nie ma pieniędzy.... i nie wie kiedy by mógł zapłacić teraz mamy problem, bo te pieniądze to już praktycznie wydane i wykonawcy mogą się trochę złościć a trudno znaleźć kupca w tydzień To ci sie porobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pewnie nie ma się czym chwalić bo większość jest dużo dalej ale dla nas to ważny etap. Dziś dotarł zamówiony projekt gotowy - 1 krok zrobiony (nie licząc kupna i uzbrojenia działki. Tylko to cenowe szaleństwo odbiera radość. Nigdy nie było tanio, ale teraz ... ech szkoda gadać. Gratulacje dla tych co zdążyli ... dobrze że kredyty teraz dają nawet na 50 lat 1. Gratulacje - projekt w ręku to już sukces 2. kredyt na 50 lat? Hmm. To już chyba moje córki by go musiały spałacić Dzięki Didi. Architekt do adaptacji i całej reszty prawie umówiony. W sobotę spotkanie z wykonawcą (trzeba zaklepać termin na przyszły rok). Moglibysmy liczyc na podpowiedzi w kwestii tego co teraz zaplanować na tym etapie by później łatwiej było urządzić ogród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 22.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam, szydas, gratulacje - ale masz tempo! To kiedy przeprowadzka? Agnieszka1: jeśli masz tak jak ja, to musisz otworzyć każdą wiadomość z osobna i dopiero ją skasować mieliśmy się przeprowadzać na koniec marca, ale kupiec naszego mieszkania stwierdził ostatnio, że nie ma pieniędzy.... i nie wie kiedy by mógł zapłacić teraz mamy problem, bo te pieniądze to już praktycznie wydane i wykonawcy mogą się trochę złościć a trudno znaleźć kupca w tydzień To ci sie porobilo a, wczesniej mial? dupek jeden, może w tego totolotka nie wygral 20 mln. współczuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pewnie nie ma się czym chwalić bo większość jest dużo dalej ale dla nas to ważny etap. Dziś dotarł zamówiony projekt gotowy - 1 krok zrobiony (nie licząc kupna i uzbrojenia działki. Tylko to cenowe szaleństwo odbiera radość. Nigdy nie było tanio, ale teraz ... ech szkoda gadać. Gratulacje dla tych co zdążyli ... dobrze że kredyty teraz dają nawet na 50 lat 1. Gratulacje - projekt w ręku to już sukces 2. kredyt na 50 lat? Hmm. To już chyba moje córki by go musiały spałacić To gratuluje, bo zawsze wybor projektu to ciezka decyzja. Propozycje takich kredytow jest coraz wiecej. Banki doskonale wiedza, ze spadkobiercy przejmujac spadek przejmuja rowniez zobowaizania. Dlatego majac zalozona hipoteke, sa w stanie odzyskac pieniadze. Spadkobiercy rezygnujac ze spadku zostawiaja bankowi dom. Biorac pod uwage ze wiekszosc kredytu bylaby juz splacona, ryzyko poniesienia jakiejkolwiek straty jest niewielkie. Chyba ze dom bedzie calkowicie zrujnowany np bo kolo niego powstala autosrada albo kopalnia . Dzięki. Była to ciężka decyzja to fakt. Nawet projekt był już wybrany (Przestronny). A potem zmiana i zamówienie. Nam się podoba. Drobne poprawki twórczości architekta i bedzie ok Teraz to już pójdzie - jak lawina - najwyżej spłacać będą dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.03.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam wieczorkiem. Dziś łaziłem z Gosią po sklepach z podłogami i jak już się nam wydawało że mamy wybrany gres do salonu i podłogi na piętro zaczęliśmy się zastanawiać czy to będzie pasowało do wybranych przez nas okien Czy złoty dąb na oknach będzie pasował do jesionu na podłodze ?? - czy zwraca się uwagę na takie połączenia czy to jest zauważalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Asia i Robert poszło ... - widzę, że też Warszewo A nam na razie spływają wyceny na okna (thermo MS-y) i dach (jeszcze nie wiemy ostatecznie jaka dachówka, wchłaniam negatywne uwagi o tych tańszych + połaciówki FTT Fakro) , na wycenę stanu SO i ew. SZ szykujemy się dopiero na poniedziałek. Obejrzeliśmy serię o Rocky'm Balboa i zgapiliśmy kilka ćwiczeń uodparniających... pzdr, KK Tak Warszewo. Ciekawi jesteśmy w którym miejscu budujecie? Dzięki za info na @. Fajnie to wygląda tylko ta cena - urwaliście coś? Macie już wykonawcę SO lub SZ czy te wyceny to w ramach castingu? pzdr. Asia i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam wieczorkiem. Dziś łaziłem z Gosią po sklepach z podłogami i jak już się nam wydawało że mamy wybrany gres do salonu i podłogi na piętro zaczęliśmy się zastanawiać czy to będzie pasowało do wybranych przez nas okien Czy złoty dąb na oknach będzie pasował do jesionu na podłodze ?? - czy zwraca się uwagę na takie połączenia czy to jest zauważalne ?? My mamy złoty dąb na oknach i czerwony merbau na podłodze - nie jest źle, tak więc ja bym tu nie wariowała, jesion jest OK, przynajmnije odcień podobny do dębu, tylko tonacja inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): http://www.ceramzet.kbf.pl/foty/5big.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 22.03.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Maggie, jesli mnie pytasz, to juz pisałam, mam aluminiowe czarne w kolorze okapników do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 22.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): my mamy parapety zewnętrzne z takich płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 23.03.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A jakie wybraliście parapety zewnętrzne do złotego dębu? Wynalazłam ostatnio coś takiego (płytki ceramiczne z cegielni w Jasienicy): Maggie ile kosztują te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.03.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam! Czyżby wiosna nieśmiało zaglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 23.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam wszystkich!!! S.P. - dzieki za slowa uznania dla mojego projektu, tam gdzie wskazalas - tam bedzie zmianka i wstawiam okna, nie jest to jednak wymarzony projekt - po prostu warunki zagospodarowania wymusily na mnie wyszukanie jednego z funkcjonalniejszych... Zobaczymy jak sie bedzie mieszkalo, jak sie nie spodoba, to zawsze mozna sprze.... ups!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 23.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 23.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nie daj sie nabrac Octopus - u mnie z tynkami bylo podobnie - do ich poprawy mialam chyba 4 ekipy, zadna z nich nie poradzila sobie z tym problemem!!! Otoz mi mowili jak ich sprawdzalam, ze to nie koniec i zebym na koncu sprawdzila, gdyz na tynki przychodzi jakas "mazia"!!! czyt. mleczko i ze wyrowna wszystko - wtedy bylam zielona - dzis juz wiem, ze to byli zwykli popaprancy - teraz przy tynkach zwroce najwiecej uwagi, bo na tym najbardziej ucierpial moj budzet!!! Twoim zadaniem jest sprawdzac, bo Ty na te sciany bedziesz patrzec pol zycie albo i wiecej a ich zadaniem jest zrobic tak, by przy sprawdzaniu nic nie wyszlo. jezeli tak juz stwierdzil, to niech idzie - mniej stracisz na postoju przy poszukiwaniu innej ekipy, anizeli na poprawkach, ktore niestety nie zawsze beda udane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts