Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

pytanie za 100 punktow

jak mam skasowac prywatne wiadomosci.......bo tak normalnie sie nie chca :oops: :oops: :-?

Teska musisz otworzyć wiadomość którą chcesz skasować i tam pojawi się opcja usuń. Trochę z tym zabawy :-? :roll:

Witam grupę!

A my całą familią popełnliśmy pierwszą nockę w domu :D fajnie było :D

hmm...a to co nie mozna wszytko od razu??????

no niestety nie można

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

W czwartek leję strop - beton już zamówiony.

Czy może szanowni forumowicze maja jakieś wskazówki dla mnie odnośnie tego etapu :o

Owszem. Po pierwsze - dopilnuj wibrowania betonu, po drugie - w razie nadmiaru warto przewidzieć jego sensowne zagospodarowanie (schody, taras, ogrodzenie itp.), po trzecie - sprawdź szalunki i podpory.

Gość Gosc123
W czwartek leję strop - beton już zamówiony.

Czy może szanowni forumowicze maja jakieś wskazówki dla mnie odnośnie tego etapu :o

Owszem. Po pierwsze - dopilnuj wibrowania betonu, po drugie - w razie nadmiaru warto przewidzieć jego sensowne zagospodarowanie (schody, taras, ogrodzenie itp.), po trzecie - sprawdź szalunki i podpory.

...i wiązania zbrojenia...

Jeśli masz balkon - sprawdź jak jest uformowany spadek, czy płyta nie jest zbyt podparta na zewnątrz i czy nie masz spadku do ściany ;)

Gość Gosc123
napiszcie mi cos o Waszych projektach - pewnie to już było 8) - ale u mnie to teraz na topie :D z jakich pracowni braliśćie? kogo polecacie?

Ja mam lekko zmodyfikowana Pigwe z Archetonu. Projekt nieco nieszczegolowy, chyba jak kazdy gotowiec, ale nie ma co do niego wiekszych zastrzezen.

Przy wyborze projektu szczegolnie dobrze przemysl ustawienie domu w stosunku do stron swiata. To podstawa.

My wybraliśmy Astra z Archetonu. Jeden z niewielu projektu, który pasował do naszej nieco nietypowej działki. Jesteśmy zadowoleni, wprowadziliśmy niewiele zmian (jedna czy dwie były zaprojektowane zupełnie idiotycznie).

"Ustawienie w stosunku do stron świata to podstawa" - to prawda, ale oprócz tego trzeba też brac pod uwagę walory estetyczne i praktykę użytkowania... A to nie zawsze idzie w parze ;)

Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. 8)

Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz.

Witam budowniczych.Moze ktos podpowie czy papa nawierzchniowa W400/1200 nadaje sie na izolacje pozioma na lawach.w projekcie mam dwie warstwy .czy to konieczne.domek bedzie stal na gorce ,a wody gruntowe sa ponizej 200cm.Moze wystarczy tylko jedna warstwa?Pozdrawiam. 8)

Na papie zbyt wiele nie zaoszczedzisz.

bimbelt...

smerdnica :lol: :lol:

Rób dwie warstwy. Czysty zysk w przyszłości a koszt nie taki znowu istotny.