Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam Wszystkich

Meggys witaj a gdzie na prawobrzezu :lol:

niedaleko bukowego - powiem dokładnie, jak już działka będzie nasza - powinno to nastąpić najpóźniej w ciagu m-ca, mam nadzieje... teraz wpłaciliśmy póki co zaliczkę :D

napiszcie mi cos o Waszych projektach - pewnie to już było 8) - ale u mnie to teraz na topie :D z jakich pracowni braliśćie? kogo polecacie?

pozdrawiam

u mnie Dom w Petuniach z Archonu +

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pilne !!!!!

W miejsce Ytonga proponuja mi porotherma .

Po ile teraz jest on brutto :lol: :lol: :lol:

Z porothermem tez nie jest rozowo. Ja mam kupiona czesc Porothermu Wienerbergera, niestety nie moglem dokupic reszty i musialem sie ratowac Porotonem Robena (inne wymiary). Na Porotherm przyjmowane sa zamowienia, tylko nikt nie jest zbytnio w stanie zagwarantowac terminu dostawy i ceny.

Pilne !!!!!

W miejsce Ytonga proponuja mi porotherma .

Po ile teraz jest on brutto :lol: :lol: :lol:

Z porothermem tez nie jest rozowo. Ja mam kupiona czesc Porothermu Wienerbergera, niestety nie moglem dokupic reszty i musialem sie ratowac Porotonem Robena (inne wymiary). Na Porotherm przyjmowane sa zamowienia, tylko nikt nie jest zbytnio w stanie zagwarantowac terminu dostawy i ceny.

A u mnie nie chca potwierdzic dostawy :evil: :evil: :evil: A mialo byc po 3-4 tygodniach :evil: :evil: :evil:

Jak macie zrobione doprowadzenie powietrza do kominka? Czy rura musi byc metalowa czy moze byc z pcv? Gdzie montuje sie szyber? Jestem na etapie zasypywania fundamentu i zastanawiam sie co trzeba przygotowac.

my mamy plastikową o przekroju prostokątną, dalismy ją dopiero w posadzce (styropianie pod wylewką). Wychodzi na zewnątrz domu.

Jak macie zrobione doprowadzenie powietrza do kominka? Czy rura musi byc metalowa czy moze byc z pcv? Gdzie montuje sie szyber? Jestem na etapie zasypywania fundamentu i zastanawiam sie co trzeba przygotowac.

my mamy plastikową o przekroju prostokątną, dalismy ją dopiero w posadzce (styropianie pod wylewką). Wychodzi na zewnątrz domu.

A gdzie masz zamontowany szyber na tej rurze?

Nie boisz sie jej stopienia w momencie, gdy wytworzy sie odwrotny cug i gorace powietrze pojdzie dolem?

nam pan założył tą rozciąganą -nie wiem jak fachowo-spiro? :lol: i za domem zakonczyli krateczką a dopływ powietrza regulujemy w kominku

acha-lezy grzecznie na chudziaku potem damy styropianku i wylewka na to

witam wszystkich :lol:

A gdzie masz zamontowany szyber na tej rurze?

Nie boisz sie jej stopienia w momencie, gdy wytworzy sie odwrotny cug i gorace powietrze pojdzie dolem?

Nie wiem, nie znam się, mąż zarządził, teraz to i tak po temacie, bo parkiet leży :wink:

Kominka jeszcze nie ma, więc nie wiem, gdzie docelowo będzie zamontowany szyber.

jeszcze nie zaczelam a juz mam dosyc :cry: na dachowki jest tez kolejka np na robena 4 miesiace :cry:

jeszcze nie zaczelam a juz trace nerwy :-?

W Stargardzie powiedziano mi że na Robena będę czekać 2 miesiace. Wybraliśmy kolor kasztanowy

Mi powiedziano w Frambudzie w Morzyczynie . Czy dostales na pismie kiedy dostaniesz bo ja ustnie to ytonga mialam dostac za 3-4 tygodnie a takie ustne deklaracje to mozna ......................... :evil: :evil: :evil:

jeszcze nie zaczelam a juz mam dosyc :cry: na dachowki jest tez kolejka np na robena 4 miesiace :cry:

jeszcze nie zaczelam a juz trace nerwy :-?

W Stargardzie powiedziano mi że na Robena będę czekać 2 miesiace. Wybraliśmy kolor kasztanowy

Mi powiedziano w Frambudzie w Morzyczynie . Czy dostales na pismie kiedy dostaniesz bo ja ustnie to ytonga mialam dostac za 3-4 tygodnie a takie ustne deklaracje to mozna ......................... :evil: :evil: :evil:

Na pismie nie. Czyli wychodzi na to że nie bedzie tak kolorowo. Mam nadzieję że mój beton komórkowy tez bedzie na czas :evil: :evil: :evil: .