Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wieczorkiem.

Wkońcu po spędzeniu lat swietlnych przed kompem , przewertowaniu miliona katalogów, wybrałem sobie ot taki malutki skromny domeczek :D. Lada dzień bede zamawiał i to oznacza, że tez ładuję sie w to "bagno" zwane budową własnego domku.

Jesli ktoś ma ochote to zerknijcie na projekcik link tutaj.. Wersja z aneksem 2g czyli garaz z dachem pulpitowym.

Bardziej proszę o konstruktywną krytyke, bo achy i ochy juz czytałem na forum muratora :) .

Bardzo fajny domek z duzym salonem :D Nie daj tylko nabrac sie na kosztorys bo nie ma on duzo wspolnego z rzeczywistoscia (tez mam projekt achonu )

Jeśli chodzi o kosztorys to od razu wydał mi się jakiś nie z tej epoki, zakładam do niego co najmniej +40%. Tyle myślę starczy bo budować będę najlepszym sposobem czyli gospodarczym :wink: , a i sporo wykończeniówki planuję wykonać we własnym zakresie.

Powiedz czy kupowałaś projekt bezpośrednio w Archonie czy u jakiegoś przedstawiciela w Szczecinie?.

Fajniutki domeczek, spora przestrzeń w części kuchenno-dziennej ! My również mamy archonowy projekt (pod modrzewiem 2) oczywiście ze swoimi zmianami. Kosztorysami w żadnym wypadku nie należy się sugerować !!

A swoją drogą czy wy też tak macie...projekt wybrany-zakupiony-łopaty prawie poszły w ruch...a ja nadal przeglądam projekty...czy to jakieś zboczenie, czy raczej uzależnienie...bo ostatnie pół roku tak jak maro74 spędziłam przed monitorem :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

mam problem - ucieszyłem sie że w końcu projekt złożony na pozwolenie do polic i mogę realnie szukać już ekipy na lipiec - sierpień a tu klops!!!! dwóch wykonawców na których liczyłem zawiodło, klaus sie do mnie nie odzywa...:( nie mam do kogo dzwonić!!!! podzielcie sie namiarami - potrzebuje wykonawcę stanu surowego dopiero za 3-4 miesięce - może już ktoś z Was zwolni ekipę.....

Witam wieczorkiem.

Wkońcu po spędzeniu lat swietlnych przed kompem , przewertowaniu miliona katalogów, wybrałem sobie ot taki malutki skromny domeczek :D. Lada dzień bede zamawiał i to oznacza, że tez ładuję sie w to "bagno" zwane budową własnego domku.

Jesli ktoś ma ochote to zerknijcie na projekcik link tutaj.. Wersja z aneksem 2g czyli garaz z dachem pulpitowym.

Bardziej proszę o konstruktywną krytyke, bo achy i ochy juz czytałem na forum muratora :) .

Bardzo fajny domek z duzym salonem :D Nie daj tylko nabrac sie na kosztorys bo nie ma on duzo wspolnego z rzeczywistoscia (tez mam projekt achonu )

Jeśli chodzi o kosztorys to od razu wydał mi się jakiś nie z tej epoki, zakładam do niego co najmniej +40%. Tyle myślę starczy bo budować będę najlepszym sposobem czyli gospodarczym :wink: , a i sporo wykończeniówki planuję wykonać we własnym zakresie.

Powiedz czy kupowałaś projekt bezpośrednio w Archonie czy u jakiegoś przedstawiciela w Szczecinie?.

Fajniutki domeczek, spora przestrzeń w części kuchenno-dziennej ! My również mamy archonowy projekt (pod modrzewiem 2) oczywiście ze swoimi zmianami. Kosztorysami w żadnym wypadku nie należy się sugerować !!

A swoją drogą czy wy też tak macie...projekt wybrany-zakupiony-łopaty prawie poszły w ruch...a ja nadal przeglądam projekty...czy to jakieś zboczenie, czy raczej uzależnienie...bo ostatnie pół roku tak jak maro74 spędziłam przed monitorem :lol:

Tez tak mam i czasami sobie mysle ze moze trzeba bylo wybrac cos innego :wink:

Witam Grupę po długiej długiej nieobecności. Chciałam się Was zapytać czy jeszcze jest Lista Wykonawców, wchodziłam w jeden link u kogoś, ale się nie otwiera. A pilnie poszukuję brukarzy do położenia kostki, bo mnie jedna ekipa zrobiła w konia :evil:

Pozdrawiam serdecznie,

adria

rzeczywiście dawno cię nie było...jak się mieszka?

Jeśli potrzebujesz listę to musisz napisać e-maila do Klausa.

Jaką kostkę kładziesz u siebie i ile kosztowała?

rzeczywiście dawno cię nie było...jak się mieszka?

Jeśli potrzebujesz listę to musisz napisać e-maila do Klausa.

Jaką kostkę kładziesz u siebie i ile kosztowała?

Dzięki Monka za instrukcję - zawsze mogę na Ciebie liczyć :lol:

Mieszka się super, choć pewnie jak każdy już bym wiele zmian poczyniła. A jak tam u ciebie, ty zdaje się jeszcze nie mieszkasz?

Dzięki Monka za instrukcję - zawsze mogę na Ciebie liczyć :lol:

Mieszka się super, choć pewnie jak każdy już bym wiele zmian poczyniła. A jak tam u ciebie, ty zdaje się jeszcze nie mieszkasz?

:lol: zawsze do usług :wink:

no jeszcze nie mieszkam ale mam nadzieję że ten upragniony moment nastąpi w krótkim czasie :roll:

na kostkę granitową a zwłaszcza na jej położenie pewnie nie będzie mnie już stać :roll:

Witam wszystkich w srode. Dzis jedziemy znow w teren - mam nadzieje! - plany byly takie i na wczoraj, ale moja druga polowka zapomniala o autocasco.

A ja grzebiac po necie odkrylam, ze trzy sliczne dzialki w moim zasiegu finansowym i w pozaanym przeze mnie terenie wlasnie sie sprzedaly.

Alesmy sie pozarli, mowie Wam! ;) :lol:

Normalnie az sie boje myslec, co to bedzie, kiedy ruszy budowa! (Jesli sie do tego czasu nie pomordujemy) :o

Witam wszystkich w srode. Dzis jedziemy znow w teren - mam nadzieje! - plany byly takie i na wczoraj, ale moja druga polowka zapomniala o autocasco.

A ja grzebiac po necie odkrylam, ze trzy sliczne dzialki w moim zasiegu finansowym i w pozaanym przeze mnie terenie wlasnie sie sprzedaly.

Alesmy sie pozarli, mowie Wam! ;) :lol:

Normalnie az sie boje myslec, co to bedzie, kiedy ruszy budowa! (Jesli sie do tego czasu nie pomordujemy) :o

Z tymi dzialkami teraz kupujacy maja rzeczywiscie kiepsko ceny sa straszne i nie chca sprzedawac :lol:

Witam!

Gdzie mogę kupić najtaniej zieloną siatkę na ogrodzenie????????????

Firma Karo z Goleniowa , Chyba Teleport 2000 na Chopina .

Castorama tez ma tanio (betafence firmowa )

Dziękuję - sprawdziłam i:

Karo - ma najdrożej

Teleport - ceny średnie

Castorama - najtaniej

Teraz trzeba zobaczyć jaka jakość tych najtańszych

Witam!

Karo - ma najdrożej

Teleport - ceny średnie

Castorama - najtaniej

To sie pozmienialo zima Karo mialo najtaniej :lol:

Witam :)

Witam!

Karo - ma najdrożej

Teleport - ceny średnie

Castorama - najtaniej

Znajomi ostatnio kupili właśnie w Castoramie - też szukali i tam było najtaniej. Dopiero będą robić to ogrodzenie ... może się odezwą bo bywają na forum :)