Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Alez sie dzisiaj wkur...

GE Money odrzucil moj wniosek o kredyt. Pierwsza decyzja byla pozytywna, tylko kazali doniesc zaswiadczenie z ZUS o skladkach, bo "podobno" nie potrafili sie dodzwonic to ksiegowosci mojej firmy. Potem zazyczyli sobie innego zaswiadczenia z ZUS, bo tamto im sie nie spodobalo. Po doniesieniu drugiego wydali decyzje odmowna, bo "podobno" ZUS nie potwierdzil im wydania takiego pisma. Noz sie w kieszeni otwiera. Jakby nie mogli od razu powiedziec, ze nie chca mi udzielic kredytu. Omijajcie ten "bank" z daleka.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja wiem, ze gotowe parterowki sa! Mam sporo katalogow gotowych projektow. Ale takie wlasnie, w lekko rustykalnym stylu... a przy tym estetyczne, a nie przasno-wsiowe albo skansenowe. Ktos takie ma?

wyjasniej co rozumiesz przez przasnio wsiowe......

bungalow w rustykalnym stylu?????

Ojej... :( Wspolczuje Ci bardzo! Iznow zaczynam sie bac, ze jakby co - nie dostane pieniedzy...

Tyle ze my bedziemy przynajmniej do dwoch bankow skladac...

Ja tez zlozylem wnioski do dwoch bankow i na szczescie z drugiego otrzymalem decyzje pozytywna. Tutaj tylko oprocentowanie nie takie, jak mowili w Expanderze, ale jeszcze z nimi negocjuje. Mam nadzieje, ze uda sie w tym tygodniu zamknac ten temat, bo pieniadze potrzebne "na wczoraj".

Alez sie dzisiaj wkur...

GE Money odrzucil moj wniosek o kredyt. Pierwsza decyzja byla pozytywna, tylko kazali doniesc zaswiadczenie z ZUS o skladkach, bo "podobno" nie potrafili sie dodzwonic to ksiegowosci mojej firmy. Potem zazyczyli sobie innego zaswiadczenia z ZUS, bo tamto im sie nie spodobalo. Po doniesieniu drugiego wydali decyzje odmowna, bo "podobno" ZUS nie potwierdzil im wydania takiego pisma. Noz sie w kieszeni otwiera. Jakby nie mogli od razu powiedziec, ze nie chca mi udzielic kredytu. Omijajcie ten "bank" z daleka.

pociesze, że mi odmówiły 4 banki, łącznie z expanderem, czekam na decyzje jeszcze jednego i daje sobie spokój :evil: :evil:

Ja wiem, ze gotowe parterowki sa! Mam sporo katalogow gotowych projektow. Ale takie wlasnie, w lekko rustykalnym stylu... a przy tym estetyczne, a nie przasno-wsiowe albo skansenowe. Ktos takie ma?

Ja tez nie bardzo zrozumialam :roll:

Alez sie dzisiaj wkur...

pociesze, że mi odmówiły 4 banki, łącznie z expanderem, czekam na decyzje jeszcze jednego i daje sobie spokój :evil: :evil:

Ja tez nie wiem czy dostane kredyt :roll: najwyzej bedzie to budowa z mniejszym rozmachem i troche wolniejsza ale za to wolnosc finansowa :wink:

Azalko w takim razie niestety nie pomogę :( ... ja katalogi przeglądałam pod kątem właśnie wsiowych z poddaszem :wink: :D

Zalezy, co kto rozumie przez wsiowa ;)

Ja np. to: http://www.promopack.pl/oferta/wiejski_dworek/index.htm

albo http://www.promopack.pl/oferta/dom_nad_jeziorem_wielenskim/index.htm

Nie ciem takiej ;) chociaz wystroj/klimat wnetrz maja superowy, a wior osikowy na dachu tez jest super.

azalka....to nie bungalow a wsiowa rezydencja jest :lol:

Przaśno-wsiowe to wlasnie takie, do jakich podeslalam linki. Raczej ciezko wstawic w zabudowe miejskiego osiedla - beda wygladaly nie na miejscu.

Najlepiej komponuja sie na wioseczce wlasnie.

Bungalow to inaczej parterowka (tak przynajmniej okreslaja domek parterowy "reszta swiata"). Dla mnie "lekko rustykalna" - to bedzie cegla, lupany kamien, drewno - ale rownoczesnie zgrabna, elegancka bryla.

Na przyklad to: http://www.scandia-hus.co.uk/cs18.htm (plotek w miescie tez pewnie musialby byc inny, on jest wlasnie przasno-wsiowy, ale mnie akurat szalenie sie podoba).

http://www.scandia-hus.co.uk/cs21.htm - to tez jest rustykalne wykonczenie.

Przaśno-wsiowe to wlasnie takie, do jakich podeslalam linki. Raczej ciezko wstawic w zabudowe miejskiego osiedla - beda wygladaly nie na miejscu.

Najlepiej komponuja sie na wioseczce wlasnie.

Bungalow to inaczej parterowka (tak przynajmniej okreslaja domek parterowy "reszta swiata"). Dla mnie "lekko rustykalna" - to bedzie cegla, lupany kamien, drewno - ale rownoczesnie zgrabna, elegancka bryla.

Na przyklad to: http://www.scandia-hus.co.uk/cs18.htm (plotek w miescie tez pewnie musialby byc inny, on jest wlasnie przasno-wsiowy, ale mnie akurat szalenie sie podoba).

http://www.scandia-hus.co.uk/cs21.htm - to tez jest rustykalne wykonczenie.

ok :lol: wiem co to bungalow....jakoby w takowym mieszkam na wsi :lol: :lol:

Ja tez nie bardzo zrozumialam :roll:

Oj, jak Wam to wytlumaczyc...

Znacie francuskie domy, takie np. z Prowansji? Duuuzo kamienia - wzglednie cegly - czasem troche tynku, drewno. We wnetrzach kamien, drewno, barania skorka ;)) ale rownoczesnie przyzwoite podlogi i wrazenie czystosci.

Obowiazkowo kominek.

Nie ultra nowoczesne, ale nie klasycznie "wsiowa rezydencja"

I wszystko w parterze :)

Paniali?? :wink: