Wićka 08.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 O to ja chętnie na tą wykończeniową ekipkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 08.05.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja tez troche zaluje ze nie wzielam indywidualnego bo np nie wyszly mi rolety takie nad okienne w murze bo nie zgadzaly mi sie odleglosci od wienca U mnie niestety to samo. Spore rozczarowanie I co z tym zrobisz dajesz takie na sciane (z tylu jeszcze przejdzie ale z przodu nie pasuja mi na elewacje ) No trzeba bedzie skrzynke umiescic we wnece okiennej. Piekne to nie bedzie, ale z rolet nie zrezygnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 O to ja chętnie na tą wykończeniową ekipkę jutro podam namiarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 08.05.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja tez troche zaluje ze nie wzielam indywidualnego bo np nie wyszly mi rolety takie nad okienne w murze bo nie zgadzaly mi sie odleglosci od wienca U mnie niestety to samo. Spore rozczarowanie Przepraszam, gupia jestem, ale nie rozumiem? czy moglibyscie mnie lopatologicznie / fotograficznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 08.05.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich serdecznie! poratujcie proszę. Szukam właśnie fachwców do wykonczenia poddaszy (wełna, regispsy) i zupełnie nie mam pojęcia ile kosztuje metr takiej robocizny. Proszę niech ktos mi podpowie. Pozdrowienia! Witajcie, Wlasnie robia takie cus u kolegi. Takze i tutaj dotarlo wariactwo cenowe Kolega placi 50 zl/m2 - oczywiscie tylko za robocizne - ocieplenie plus regipsy przygotowane do malowania. Mnie to czeka za kilka miesiecy i qrcze jak nie znajde taniej to sie wku i zrobie sam. Patrzac na caloksztalt tego procesu to mysle,ze dam rade 8 m2 dziennie - 400 zl dniowka - juz sie ciesze Witam. W niedziele zaplacilem 30zl/m2 (utargowalem z 35, bo byla juz pierwsza wartwa welny). pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich i tych Nowych i cala kochana reszte!!! To byl maraton imprez - ten dlugi wekendzik! ale juz zaobraczkowana no i synek po Komuniii!!!! Pozdrawiam Jolly Gratulacje Ja też serdecznie gratuluję! To do kompletu imprez jeszcze Wam brakuje chrzcin ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A mnie dziś gazownia zrobiła przyłącze - dwa miesiące przed terminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.05.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A tak w ogóle to wrzuciłam kilka nowych zdjęć do galerii. Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A mnie dziś gazownia zrobiła przyłącze - dwa miesiące przed terminem A u mnie byl zamontowany wodomierz nastepnego dnia po umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.05.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A tak w ogóle to wrzuciłam kilka nowych zdjęć do galerii. Zapraszam do oglądania Masz ladnego pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.05.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich! Nie chcę krakać ale wróble ćwierkaja, że w przyszłym tygodniu powinnienem mieć pozwolenie na budowę... Do tego 2 tygodnie na uprawomocnienie. Załatwienie prądu, wody i najpewniej w połowie czerwca można będzie ruszać z gazem. Tak czy siak czas zacząć brać się za konkrety i dlatego mam do Was nastepujące pytania: 1. Możecie polecić kogos jako kierownika budowy. Mam 3 typy. Niestety ten, którego najbardziej bym chciał nie bedzie w stanie pomóc. Drugi jest jeszcze nie sprawdzany a trzeci jest trakcie sprawdzania. Przydałoby sie jeszcze kilka namiar, chetnie mocnych rekomendacji.2. Czy ktoś z Was kupował ostatnio bloczki fundamentowe? Jesli tak to gdzie i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.05.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich! Nie chcę krakać ale wróble ćwierkaja, że w przyszłym tygodniu powinnienem mieć pozwolenie na budowę... Do tego 2 tygodnie na uprawomocnienie. Załatwienie prądu, wody i najpewniej w połowie czerwca można będzie ruszać z gazem. Tak czy siak czas zacząć brać się za konkrety i dlatego mam do Was nastepujące pytania: 1. Możecie polecić kogos jako kierownika budowy. Mam 3 typy. Niestety ten, którego najbardziej bym chciał nie bedzie w stanie pomóc. Drugi jest jeszcze nie sprawdzany a trzeci jest trakcie sprawdzania. Przydałoby sie jeszcze kilka namiar, chetnie mocnych rekomendacji. 2. Czy ktoś z Was kupował ostatnio bloczki fundamentowe? Jesli tak to gdzie i po ile? Co do kierownika to mam polecanego z listy pana Andrzeja (dobrze mi sie z nim wspolpracuje ) Bloczki kupowalam w lutym po 3 zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich! Nie chcę krakać ale wróble ćwierkaja, że w przyszłym tygodniu powinnienem mieć pozwolenie na budowę... Do tego 2 tygodnie na uprawomocnienie. Załatwienie prądu, wody i najpewniej w połowie czerwca można będzie ruszać z gazem. Tak czy siak czas zacząć brać się za konkrety i dlatego mam do Was nastepujące pytania: 1. Możecie polecić kogos jako kierownika budowy. Mam 3 typy. Niestety ten, którego najbardziej bym chciał nie bedzie w stanie pomóc. Drugi jest jeszcze nie sprawdzany a trzeci jest trakcie sprawdzania. Przydałoby sie jeszcze kilka namiar, chetnie mocnych rekomendacji. 2. Czy ktoś z Was kupował ostatnio bloczki fundamentowe? Jesli tak to gdzie i po ile? Co do kierownika to mam polecanego z listy pana Andrzeja (dobrze mi sie z nim wspolpracuje ) Bloczki kupowalam w lutym po 3 zl brutto A gdzie kupowałaś? Ten, który nie może to właśnie Pan Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 08.05.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 witam Wszystkich po długiej nieobecnościJolly gratulacje! my ostatnio jesteśmy zabiegani, nawet nie mam czasu usiąść przed komputerem,na szczęście to już końcówka ''wykończeniówka'' korzystając z okazji przynależności do tak miłego grona Grupy Szczecińskiej mam do Was prośbę o pomoc: POTRZEBUJę PILNIE KOGOś KTO ZROBI NAM ODRODZENIE Z KLINKIERUtylko parę słupków i 3 rzędy w poprzeg :szukam już od miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 08.05.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ja tez troche zaluje ze nie wzielam indywidualnego bo np nie wyszly mi rolety takie nad okienne w murze bo nie zgadzaly mi sie odleglosci od wienca U mnie niestety to samo. Spore rozczarowanie Przepraszam, gupia jestem, ale nie rozumiem? czy moglibyscie mnie lopatologicznie / fotograficznie? Generalnie rolety mozna zamontowac na zewnatrz okna - wtedy skrzynka jest widoczna od zewnatrz - lub umiescic nad oknem - wtedy skrzynka rolety moze zostac zabudowana z obu stron i w ogole jej nie widac. By zrealizowac to drugie rozwiazanie, nalezy powiekszyc wysokosc otworu okiennego o wysokosc skrzynki. Niestety u mnie sie nie dalo, ze wzgledu na jeden wieniec wypadajacy bezposrednio nad oknem. Jeden z systemow takich rolet montowanych nad oknem: http://www.beclever.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 08.05.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mam pytanie odnosnie stropow monolitycznych. Jak u was byly zbrojone? U mnie w projekcie pierwotnym bylo zbrojenie pojedyncza siatka z pretow ukladanych w dwoch kierunkach. Projektant adaptujacy dodal druga warstwe takiej siatki na dwoch najwiekszych powierzchniach. Tymczasem moj kierownik upiera sie, by dac wszedzie podwojna siatke. Czy to ma sens? Nie buduje przeciez bunkra tylko dom. Wpakowalem juz w stal kupe kasy i nie usmiecha mi sie jeszcze jej dokupowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 08.05.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mam pytanie odnosnie stropow monolitycznych. Jak u was byly zbrojone? U mnie w projekcie pierwotnym bylo zbrojenie pojedyncza siatka z pretow ukladanych w dwoch kierunkach. Projektant adaptujacy dodal druga warstwe takiej siatki na dwoch najwiekszych powierzchniach. Tymczasem moj kierownik upiera sie, by dac wszedzie podwojna siatke. Czy to ma sens? Nie buduje przeciez bunkra tylko dom. Wpakowalem juz w stal kupe kasy i nie usmiecha mi sie jeszcze jej dokupowanie. U mnie w 90% byla siatka podwojna -pojedyncza tylko nad malymi pomieszczeniami lub waskim korytarzem.Ale tak to bylo od poczatku zaprojektowane i obliczone przez konstruktora. Moja rada - skonfrontuj architekta od adaptacji bezposrednio z kierownikiem budowy. Ktorys sie myli - niech to miedzy soba wyjasnia. Chyba,ze sie myla obaj i pierwszy architekt (tworca projektu) ma racje Budowa pochlania ogrom pieniadzy, oczywiscie mozna pakowac wiecej niz potrzeba bo (mozna sobie wybrac): a) chce bo miec swiety spokoj b) chce sie spac spokojnie c) ma sie za duzo pieniedzy d) ktos tak powiedzial e) sasiad tak zrobil f) lepiej dac za duzo niz za malo pozdrawiam i zycze cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 09.05.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mam pytanie odnosnie stropow monolitycznych. Jak u was byly zbrojone? U mnie w projekcie pierwotnym bylo zbrojenie pojedyncza siatka z pretow ukladanych w dwoch kierunkach. Projektant adaptujacy dodal druga warstwe takiej siatki na dwoch najwiekszych powierzchniach. Tymczasem moj kierownik upiera sie, by dac wszedzie podwojna siatke. Czy to ma sens? Nie buduje przeciez bunkra tylko dom. Wpakowalem juz w stal kupe kasy i nie usmiecha mi sie jeszcze jej dokupowanie. U mnie w 90% byla siatka podwojna -pojedyncza tylko nad malymi pomieszczeniami lub waskim korytarzem.Ale tak to bylo od poczatku zaprojektowane i obliczone przez konstruktora. Moja rada - skonfrontuj architekta od adaptacji bezposrednio z kierownikiem budowy. Ktorys sie myli - niech to miedzy soba wyjasnia. Chyba,ze sie myla obaj i pierwszy architekt (tworca projektu) ma racje Budowa pochlania ogrom pieniadzy, oczywiscie mozna pakowac wiecej niz potrzeba bo (mozna sobie wybrac): a) chce bo miec swiety spokoj b) chce sie spac spokojnie c) ma sie za duzo pieniedzy d) ktos tak powiedzial e) sasiad tak zrobil f) lepiej dac za duzo niz za malo pozdrawiam i zycze cierpliwosci Niby lepiej miec za duzo niz za malo, ale ... projektant przy adaptacji zwiekszyl srednice pretow, dodal druga siatke nad niektorymi pomieszczeniami, zwiekszyl grubosc plyty i klase betonu. Tutaj juz koszta wzrosly znaczaco, ale to moge zrozumiec, bo projekty powtarzalne nie zawsze sa dobrze przeliczone. Dalej moj kierownik proponowal dalsze zwiekszenie srednicy pretow i na to sie zgodzilem, ale jak teraz slysze, ze chce dac jeszcze wszedzie podwojna siatke, to juz mnie powoli trafia. To juz chyba przesada. Najlepsze wyjscie to chyba jednak konfrontacja kierownika z projektantem. Nie chce zalowac kasy, ale nie chce tez skonczyc budowy na stanie surowym z braku funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.05.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Hi wszystkim!! Miłego środeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.05.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam wszystkich Poszukuję ekipy do wykonania wylewek (posadzek). Czy polecacie kogoś spoza listy (poza p. Ferlasem, p. Bejnarowiczem, p. Kopysiem) ? Jakie teraz obowiązują ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts