bodekku 09.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 09.05.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam wszystkich Poszukuję ekipy do wykonania wylewek (posadzek). Czy polecacie kogoś spoza listy (poza p. Ferlasem, p. Bejnarowiczem, p. Kopysiem) ? Jakie teraz obowiązują ceny ? nie pamiętam nazwiska człowieka, który robił nam posadzki, ale mogę podać numer 0603 882 993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.05.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 na kogo mogę się powołać ? Jesteś zadowolona ? Kiedy robił u ciebie i jaka była cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 09.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam wszystkich Poszukuję ekipy do wykonania wylewek (posadzek). Czy polecacie kogoś spoza listy (poza p. Ferlasem, p. Bejnarowiczem, p. Kopysiem) ? Jakie teraz obowiązują ceny ?. Ceny są takie jakie sobie wielce wielmożni panowie budowlańcy zażyczą i masz się cieszyć, że wogóle będą u Ciebie robić. Poprzewracało się to wszystko do góry nogami. . Niech ktoś lepiej powie gdzie w niemczech można kupić BK bo na naszych dostawców to już nie liczę wogóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.05.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 witam wszystkich Poszukuję ekipy do wykonania wylewek (posadzek). Czy polecacie kogoś spoza listy (poza p. Ferlasem, p. Bejnarowiczem, p. Kopysiem) ? Jakie teraz obowiązują ceny ?. Ceny są takie jakie sobie wielce wielmożni panowie budowlańcy zażyczą i masz się cieszyć, że wogóle będą u Ciebie robić. Poprzewracało się to wszystko do góry nogami. . Niech ktoś lepiej powie gdzie w niemczech można kupić BK bo na naszych dostawców to już nie liczę wogóle . Pytalam sie w niemczech o ytonga niestety bylo duzo drozej .Czesto widuje na niemieckich budowach polski solbet . Na ytonga w polsce uwazaj szkoda twoich nerwow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 więc tak (dot. wylewek) : ceny za robociznę 12-18 zł / m2 + cement + piach + plastyfikator do betonu + siatka zbrojeniowa + folia pytanie : 1) czy siatka jest niezbędna przy podłogówce ? 2) jaki jest koszt plastyfikatora dla ok. 220 m2 wylewek ? 3) czy wylewki wykonuje się zawsze z miksokreta - czy mam o to pytać, rozmawiając z wykonawcą ? z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.05.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 1) czy siatka jest niezbędna przy podłogówce ? 2) jaki jest koszt plastyfikatora dla ok. 220 m2 wylewek ? 3) czy wylewki wykonuje się zawsze z miksokreta - czy mam o to pytać, rozmawiając z wykonawcą ? Witam, 1) raczej tak - inaczej może popękać 2) u mnie było ok. 300 zł przy ok. 180m2 dolicz jeszcze taśmę dylatacyjną martelia, czy robiłaś próbę ciśnieniową w instalacji c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.05.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 a droga ta taśma dylatacyjna ? u mnie jeszcze nie ma instalacji c.o. więc nie wiem, czy będzie próba czy nie. Wylewki planuję pod koniec maja. Ile ciebie kosztowały wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 za całość taśmy zapłaciłam stówę, a tam gdzie brakło, wstawili paski styropianu 1cm. W zasadzie to miałam na myśli, czy Twój instalator sprawdzał, czy podłogówka jest szczelna? Tylko nie wiem, czy można to zrobić, jak jeszcze nie ma kotłowni. Trochę mi ta sprawa nie daje spokoju, ale mam nadzieję, że jak pochodzi podłogówka przy wygrzewaniu posadzek, to sprawa się wyjaśni. Ja płaciłam 26 zł za wylewkę 6cm, te grubsze drożej. W tym była robocizna, sprzęt, cement i piasek. Za siatkę 3,80 za m2, plus folia, styropian, plastyfikator, dylatacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 09.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkich serdecznie! poratujcie proszę. Szukam właśnie fachwców do wykonczenia poddaszy (wełna, regispsy) i zupełnie nie mam pojęcia ile kosztuje metr takiej robocizny. Proszę niech ktos mi podpowie. Pozdrowienia! Witajcie, Wlasnie robia takie cus u kolegi. Takze i tutaj dotarlo wariactwo cenowe Kolega placi 50 zl/m2 - oczywiscie tylko za robocizne - ocieplenie plus regipsy przygotowane do malowania. Mnie to czeka za kilka miesiecy i qrcze jak nie znajde taniej to sie wku i zrobie sam. Patrzac na caloksztalt tego procesu to mysle,ze dam rade 8 m2 dziennie - 400 zl dniowka - juz sie ciesze Witam. W niedziele zaplacilem 30zl/m2 (utargowalem z 35, bo byla juz pierwsza wartwa welny). pozdrawiam Konrad dzięki! A może mogłabym jakiś namiarek na tego wykonawcę? Będę wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.05.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 3) czy wylewki wykonuje się zawsze z miksokreta - czy mam o to pytać, rozmawiając z wykonawcą ? Zdaje się, że można też w betoniarni zamówić gotową mieszankę jastrychową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.05.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 za całość taśmy zapłaciłam stówę, a tam gdzie brakło, wstawili paski styropianu 1cm. W zasadzie to miałam na myśli, czy Twój instalator sprawdzał, czy podłogówka jest szczelna? Tylko nie wiem, czy można to zrobić, jak jeszcze nie ma kotłowni. Trochę mi ta sprawa nie daje spokoju, ale mam nadzieję, że jak pochodzi podłogówka przy wygrzewaniu posadzek, to sprawa się wyjaśni. Ja płaciłam 26 zł za wylewkę 6cm, te grubsze drożej. W tym była robocizna, sprzęt, cement i piasek. Za siatkę 3,80 za m2, plus folia, styropian, plastyfikator, dylatacje Siatke (chodzi mi o metalowa ) kupowalas w hurtowni budowlanej czy ze stala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.05.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 za całość taśmy zapłaciłam stówę, a tam gdzie brakło, wstawili paski styropianu 1cm. W zasadzie to miałam na myśli, czy Twój instalator sprawdzał, czy podłogówka jest szczelna? Tylko nie wiem, czy można to zrobić, jak jeszcze nie ma kotłowni. Trochę mi ta sprawa nie daje spokoju, ale mam nadzieję, że jak pochodzi podłogówka przy wygrzewaniu posadzek, to sprawa się wyjaśni. Ja płaciłam 26 zł za wylewkę 6cm, te grubsze drożej. W tym była robocizna, sprzęt, cement i piasek. Za siatkę 3,80 za m2, plus folia, styropian, plastyfikator, dylatacje Siatke (chodzi mi o metalowa ) kupowalas w hurtowni budowlanej czy ze stala . wykonawca kupował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.05.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mysle o ubezpieczeniu budowy .Co sadzicie zeby najpierw ubezpieczyc na mniejsza sume a pozniej zwiekszyc kwote ubezpieczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 09.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Mysle o ubezpieczeniu budowy .Co sadzicie zeby najpierw ubezpieczyc na mniejsza sume a pozniej zwiekszyc kwote ubezpieczenia . Bryta będę robić tak samo, najpierw na niską sumę a w miarę postępów będę podwyższać, wolę się zabezpieczyć A ja mam prośbę czy ktoś ma może aktualną listę od Klausa?? Bardzo jej potrzebuję, proszę o przesłanie na mój mail. Pozdrawiam z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 09.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam wszystkichCzy mozecie poradzic gdzie kupopwac stal na zbrojenie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.05.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Najtaniej ostatnio bylo w Hurtostalu 2 na Pomorskiej i w Felmaxie na Gdanskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 09.05.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Najtaniej ostatnio bylo w Hurtostalu 2 na Pomorskiej i w Felmaxie na Gdanskiejdzieki,moze jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.05.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Najtaniej ostatnio bylo w Hurtostalu 2 na Pomorskiej i w Felmaxie na Gdanskiejdzieki,moze jakies namiary tel do hurtostalu 091-4690845 do felmaxu poszukaj np w http://www.pf.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 09.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Najtaniej ostatnio bylo w Hurtostalu 2 na Pomorskiej i w Felmaxie na Gdanskiejdzieki,moze jakies namiary tel do hurtostalu 091-4690845 do felmaxu poszukaj np w http://www.pf.ploki dzieki,aha jeszcze stropy teriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts