Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Mnie tez :) Ale nikt go chyba nie buduje :(

Pani architekt zgodzila sie na proponowane przeze mnie przesuniecie sciany i wydluzenie domku, ale jest zdecydowana przeciwniczka podnoszenia scianek kolankowych.

Czy bez jej zgody mozna podniesc chociaz ociupinke?

I czy kominkiem umieszczonym w takim miejscu dogrzac dom?

Szydas, czy piec do ogrzania takiej powierzchni domku musi byc taki wielki jak u Ciebie?? Przyznam, pierwszy raz widzialam takiego smoka!

Mnie tez :) Ale nikt go chyba nie buduje :(

Pani architekt zgodzila sie na proponowane przeze mnie przesuniecie sciany i wydluzenie domku, ale jest zdecydowana przeciwniczka podnoszenia scianek kolankowych.

Czy bez jej zgody mozna podniesc chociaz ociupinke?

I czy kominkiem umieszczonym w takim miejscu dogrzac dom?

Szydas, czy piec do ogrzania takiej powierzchni domku musi byc taki wielki jak u Ciebie?? Przyznam, pierwszy raz widzialam takiego smoka!

Mozna podniesc scianke tylko pamietac nalezy aby wydluzyc wiezbe bo inaczej dom moze stracic proporcje .

Takie cos z napisem Vaillant. WIeksze niz ja. Tak mi sie przynajmniej wydawalo :)

aaa... to był zasobnik cwu, solarny... :D

Uh. A to MUSI byc takie wielkie? Jesli nie bede miala paneli slonecznych to taki wielkolud jest konieczny?

nie, nie musi :D może być nawet wbudowane w kocioł, który jest wtedy wielkości lodówki :D bez solarów może być dużo mniejszy...

I ja witam!

I ponawiam pytanie/prośbę:

Podajcie namiary na kierowników budowy: rzetelnych, sprawdzonych, potrafiących doradzić, rozstrzygnąć wątpliwości i trzymających stronę Inwestora.

U mnie jest Pan Andrzej Cz........ jest na liście - jestem zadowolony, jest zawsze kiedy proszę, zawsze kiedy ekipa tego nie chce :lol: i zawsze kiedy wymaga tego etap budowlany.

Teraz bedzie zbiorczo 8)

Jeśli chodzi o strop monolityczny to uważam że rozważania kogokolwiek poza konstruktorem nie powinny mieć miejsca - tak za dużo jak i za mało stali to poważny problem !!! Koniecznie należy dopilnować podczas wylewania WIBROWANIA :oops: mechanicznego - ten proces (jak i wiele innych :lol: ) nadzorowałem osobiście :roll:

Jeśli chodzi o posadzki na ogrzewaniu podłogowym to uważam że raczej tylko zbrojenie rozproszone i koniecznie dylatacje !!

Stal kupowałem w Centrostalu, a miałem jej nie mało bo aż 14 tys zł.

aaa... to był zasobnik cwu, solarny... :D

Uh. A to MUSI byc takie wielkie? Jesli nie bede miala paneli slonecznych to taki wielkolud jest konieczny?

nie, nie musi :D może być nawet wbudowane w kocioł, który jest wtedy wielkości lodówki :D bez solarów może być dużo mniejszy...

No i fajnie :) To ja pewnie bede miala "lodowke".

bimbelt, dzieki za wyjasnienie. W moim "czarodziejskim zeszycie" juz zapisalam i z pewnoscia zwroce na te kwestie uwage!

Na razie jestesmy zdecydowani na "Miedzy sosnami". Tzn ja jestem zdecydowana, moj facet rzucil okiem na projekt, stwierdzil "podoba mi sie, szukaj architekta" i po sprawie. Nic nie chce podyskutowac :evil: no to bedzie mial co najwyzej wyzsze koszta :p

W przyszlym tygodniu zaczynam walke o przylacza, a pozniej o WZ od razu pod ten domek :)

A najblizsze miesiace mam na dopracowanie projektu pod siebie

Jesli ktos z Was zna rzetelnego i "myslacego" architekta, ktory moglby mi adaptowac domek i poprowadzic go do pozwolenia, poprosze o namiary na PW.