bryta 10.05.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam Wszystkich Maggie Szydas ja w sprawie pana Piotra. Chciałabym się dowiedzieć nieco więcej na jego temat. Przede wszystkim jak często przyjeżdża na budowę czy dobrze dogląda pracy? Można spokojnie zostawić mu pilnowanie budowy? Napiszcie proszę coś więcej na jego temat A z innej beczki. Jaki jest teraz koszt wynajęcia koparki? Bo pan z którym rozmawiałam chyba coś się miga i w związku z tym poszukuję nowego namiaru. 100 zł za godzinę kopania oraz 50 zł za dojazd i 50 zł za droge powrotną. Niestety nie dysponuję żadnym namiarem bo koparkowego umawiał wykonawca. Cena calkiem normalna zalezy tylko na kogo trafisz jak szybko pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam serdecznie całą Grupę Szczecińską, Z uwagą czytam Wasze wiadomości, ale nie sposób przeczytać wszystkich. Uzbierało się tego trochę. Właśnie zaczeliśmy budowę tzn. dziura w ziemi wykopana, lokalizacja: Szczecin-Dołuje w samiuśkiej wsi przy ul. Daniela. Hi! Calkiem spora grupa budujacych w Dolujach/Koscinie sie tutaj zbiera Super! Bedzie wiecej znajomych w nowym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.05.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Jaka macie pogode w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 10.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Do posiadaczy okien firmy m&s Dużo dobrego naczytałam się o dealerze z Gdańskiej w Szczecinie, więc skłaniam się ku temu aby zapytać ich o ofertę, ale napiszcie mi czy w oknach z PCV jest sylikon pomiędzy ramą a szybą, który przy myciu okna ciągnie się i maże powodując że mycie okna staje się horrorem i niekończącą się udręką. Obecnie mam 1 okno z M&S drewniane ze szprosami kupione kilka lat temu własnie z takim obrzydliwym sylikonem czy czymś takim. Umycie takiego okna bez smug graniczy z cudem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 10.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Do posiadaczy okien firmy m&s Dużo dobrego naczytałam się o dealerze z Gdańskiej w Szczecinie, więc skłaniam się ku temu aby zapytać ich o ofertę, ale napiszcie mi czy w oknach z PCV jest sylikon pomiędzy ramą a szybą, który przy myciu okna ciągnie się i maże powodując że mycie okna staje się horrorem i niekończącą się udręką. Obecnie mam 1 okno z M&S drewniane ze szprosami kupione kilka lat temu własnie z takim obrzydliwym sylikonem czy czymś takim. Umycie takiego okna bez smug graniczy z cudem. Pozdrawiam ja mam wstawione okna z M&S, ale jeszcze przed pierwszym myciem, więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 10.05.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czym najlepiej, minimalizując koszty utwardzić drogę dojazdową do działki, na której jest piękna glina, a po ulewach zdarza się, że miejscami stoi woda ? Czy nasypać tam klinca, żwiru, szlaki (po prostu bezpośrednio na drogę i przejechać po tym koparką) czy położyć płyty jomb (koparka wykorytuje i ułoży płyty, czy może konieczna jest podsypka z piachu) ? Koszty tej operacji muszę ponieść sama, więc tym bardziej się zastanawiam ? Czekam na Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.05.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ... jest na liście Przepraszam, ale o jakiej liście piszecie? Rzuć okiem na PRIV Witam serdecznie całą Grupę Szczecińską, Z uwagą czytam Wasze wiadomości, ale nie sposób przeczytać wszystkich. Uzbierało się tego trochę. Właśnie zaczeliśmy budowę tzn. dziura w ziemi wykopana, lokalizacja: Szczecin-Dołuje w samiuśkiej wsi przy ul. Daniela. Bardzo proszę o przesłanie sławnej listy. Z góry dziękuję. witam sasiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Do posiadaczy okien firmy m&s Dużo dobrego naczytałam się o dealerze z Gdańskiej w Szczecinie, więc skłaniam się ku temu aby zapytać ich o ofertę, ale napiszcie mi czy w oknach z PCV jest sylikon pomiędzy ramą a szybą, który przy myciu okna ciągnie się i maże powodując że mycie okna staje się horrorem i niekończącą się udręką. Obecnie mam 1 okno z M&S drewniane ze szprosami kupione kilka lat temu własnie z takim obrzydliwym sylikonem czy czymś takim. Umycie takiego okna bez smug graniczy z cudem. Pozdrawiam w drewnianych podobno tak było...ja mam M&S i znajomi i nic sie nie dzieje,okna myje sie oki. Dilusia z Gdanskiej polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 10.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Teska, dzięki jestem spokojniejsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 10.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 maro 74 w sprawie BK sprawdź na allegro. Jest tam gość z Bezrzecza i może Ci przywieźć, krótkie terminy realizacji, sama też jestem zainteresowana. Powodzenia. jak znajdziesz gdzieś korzystniejsze warunki do daj namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czym najlepiej, minimalizując koszty utwardzić drogę dojazdową do działki, na której jest piękna glina, a po ulewach zdarza się, że miejscami stoi woda ? Czy nasypać tam klinca, żwiru, szlaki (po prostu bezpośrednio na drogę i przejechać po tym koparką) czy położyć płyty jomb (koparka wykorytuje i ułoży płyty, czy może konieczna jest podsypka z piachu) ? Koszty tej operacji muszę ponieść sama, więc tym bardziej się zastanawiam ? Czekam na Wasze opinie Jeśli ma to byc tymczasowe, to wystarczy żużel hutniczy - minusem jest fakt, że przy suchej pogodzie pyli związkami rakotwórczymi (tak wieśc gminna niesie, a jest to prawdopodobne). Jeśli porządniej, to należy wykorytowac, na to geowłókninę i dopiero potem recykling - mielony gruz (frakcja 0 - 50). W zeszłym roku był po 350 zł za 16 ton. Wskazane nasypanie warstwy około 20 cm. W przyszłości można to pokryc frezem asfaltowym, ale jest trudno dostępny. Co do płyt - chyba drogie i również trudno dostępne, ale o nie się nie dowiadywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam, Azalka ja mam stodołę z MTMStylu, nazywa sie Opal, troszke przeróbek było, ale w zasadzie większość pozostała bez zmian, łącznie z elewacją, więc mój dom łatwo rozpoznać, jak sie podróżuje z Katalogiem w ręku. Ale się wszyscy budują, aż miło poczytać! Pozdrowienia dla wszystkich nowych i oczywiście tych starszych także. Jolly no ale daj tu jakieś zdjęcie z ceremonii! Wyglądałaś ładniej niż na spotkaniu forumowym? Nie daj się prosić. Acha, a z tymi wątpliwościami to się wyluzuj, no bo z ręką na sercu kto ich nie ma, czy to tuż po, czy w 10 lat po, ale to jest właśnie fajne, bo musimy się wtedy starać i robi sie ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Acha, a ten projekt Między Sosnami jest przesliczny! Gdybyś tylko nie zmieniła w nim elewacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadek1 10.05.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam budujących ze Szczecina.Jestem na samym początku budowy, tzn. projekt i pozwolenie już mam ale niestety mam ogromny problem ze znalezieniem solidnej i przede wszystkim taniej ekipy. Do tej pory odbyłem spotkania z trzema, mam od nich kosztorysy na stan surowy otwarty i o zgrozo!!!!! wszyscy życzą sobie za robociznę ponad 80 tys.!!!!!! Z licznych postów na forum ale z innych miejscowości widzę, że są to mocno zawyżone ceny. Czy mogę prosić o namiary na jakieś sprawdzone firmy. Ciekaw jestem co to za sławna lista? Może tam znajdę jakieś namiary nie tylko na stan surowy.A może ktoś miał do czynienia z kolizją linii energetycznej na działce, chętnie o tym porozmawiam.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 maro 74 w sprawie BK sprawdź na allegro. Jest tam gość z Bezrzecza i może Ci przywieźć, krótkie terminy realizacji, sama też jestem zainteresowana. Powodzenia. jak znajdziesz gdzieś korzystniejsze warunki do daj namiar. Witam, chyba usunęli jego aukcję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 maro 74 w sprawie BK sprawdź na allegro. Jest tam gość z Bezrzecza i może Ci przywieźć, krótkie terminy realizacji, sama też jestem zainteresowana. Powodzenia. jak znajdziesz gdzieś korzystniejsze warunki do daj namiar. Jak znajdziecie gdzies korzystne warunki to przekażcie proszę i do mnie! Ja tez dam znać o swoich namiarach. Mam nadzieje, że do poniedziałku skończę "casting". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam budujących ze Szczecina. Jestem na samym początku budowy, tzn. projekt i pozwolenie już mam ale niestety mam ogromny problem ze znalezieniem solidnej i przede wszystkim taniej ekipy. Do tej pory odbyłem spotkania z trzema, mam od nich kosztorysy na stan surowy otwarty i o zgrozo!!!!! wszyscy życzą sobie za robociznę ponad 80 tys.!!!!!! Z licznych postów na forum ale z innych miejscowości widzę, że są to mocno zawyżone ceny. Czy mogę prosić o namiary na jakieś sprawdzone firmy. Ciekaw jestem co to za sławna lista? Może tam znajdę jakieś namiary nie tylko na stan surowy. A może ktoś miał do czynienia z kolizją linii energetycznej na działce, chętnie o tym porozmawiam. Z góry dziękuję. 80 tysięcy w Szczecinie to dosyć tanio - zależy oczywiście jaki dom budujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam budujących ze Szczecina. Jestem na samym początku budowy, tzn. projekt i pozwolenie już mam ale niestety mam ogromny problem ze znalezieniem solidnej i przede wszystkim taniej ekipy. Do tej pory odbyłem spotkania z trzema, mam od nich kosztorysy na stan surowy otwarty i o zgrozo!!!!! wszyscy życzą sobie za robociznę ponad 80 tys.!!!!!! Z licznych postów na forum ale z innych miejscowości widzę, że są to mocno zawyżone ceny. Czy mogę prosić o namiary na jakieś sprawdzone firmy. Ciekaw jestem co to za sławna lista? Może tam znajdę jakieś namiary nie tylko na stan surowy. A może ktoś miał do czynienia z kolizją linii energetycznej na działce, chętnie o tym porozmawiam. Z góry dziękuję. 80 tysięcy w Szczecinie to dosyć tanio - zależy oczywiście jaki dom budujesz... Kurka, nie przesadzajmy! To chyba ta wyzsza półka ... Ceny stanu surowego, otwartego z dachem oscyluja wokół 50-60 tys. choć jak patrzę na inne tematy na tym forum i widze, ze w kraju ludziska dogadują się na 40 tys (i to nawet w "stolycy") to mnie sciska. Szczecin z okilicami jest chyba jednym z biegunów wysokich cen robocizny i materiałów Oczywiście też są ekipy, które wołają 80 tys. Znalazłem w czasie swoich poszukiwań 2 takie - jednak opinie ich Klientów mówiły, że są warci tej ceny! Ci po 50-60 tys. (sprawdzeni) tez są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.05.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam budujących ze Szczecina. Jestem na samym początku budowy, tzn. projekt i pozwolenie już mam ale niestety mam ogromny problem ze znalezieniem solidnej i przede wszystkim taniej ekipy. Do tej pory odbyłem spotkania z trzema, mam od nich kosztorysy na stan surowy otwarty i o zgrozo!!!!! wszyscy życzą sobie za robociznę ponad 80 tys.!!!!!! Z licznych postów na forum ale z innych miejscowości widzę, że są to mocno zawyżone ceny. Czy mogę prosić o namiary na jakieś sprawdzone firmy. Ciekaw jestem co to za sławna lista? Może tam znajdę jakieś namiary nie tylko na stan surowy. A może ktoś miał do czynienia z kolizją linii energetycznej na działce, chętnie o tym porozmawiam. Z góry dziękuję. 80 tysięcy w Szczecinie to dosyć tanio - zależy oczywiście jaki dom budujesz... Kurka, nie przesadzajmy! To chyba ta wyzsza półka ... Ceny stanu surowego, otwartego z dachem oscyluja wokół 50-60 tys. choć jak patrzę na inne tematy na tym forum i widze, ze w kraju ludziska dogadują się na 40 tys (i to nawet w "stolycy") to mnie sciska. Szczecin z okilicami jest chyba jednym z biegunów wysokich cen robocizny i materiałów Oczywiście też są ekipy, które wołają 80 tys. Znalazłem w czasie swoich poszukiwań 2 takie - jednak opinie ich Klientów mówiły, że są warci tej ceny! Ci po 50-60 tys. (sprawdzeni) tez są OK. Mysle, ze mozna u nas znalezc ekipe, ktora zbuduje za 40-50tys. tylko trzeba sie naszukac. Inna sprawa, to efekt osiagniety przez takich tanich specow. Tu moze byc lekkie rozczarowanie. A z drugiej strony slyszalem, ze na wschodzie Polski mozna spokojnie znalezc ludzi, ktorzy biora 5tys. za kondygnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 11.05.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam piątkowo-wreszcie:) Też ponawiam prośbę o najnowszą listę rankingową Klausa, jeżeli ktoś ma to proszę wysłać na maila. Dzisiaj mam się dowiedzieć, czy woda i kanaliza będzie czy nie-trzymajcie kciuki. To czekanie i dzwonienie co 2 dni doprowadzi mnie do szału........ale do celu coraz bliżej, chociaż boję się, że nie damy rady zacząć we wrześniu. pozdrawiam Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts