Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Teska zaglądałam wczoraj do twojego ogródka .... mój wykonawca kończy pracę w domu który zagląda ci na taras :D pojechałam podziwiac efekty

hmm...jedyny dom ktory zaglada mi na taras juz jest skonczony:):) chyba nie do mojego ogrodu zagladałas :lol: :lol:

no fakt spojrzałam na twoje zdjęcia i nie ten :D :D

domek jednak łudząco podobny :D

Twój zatem mijałam wczesniej :D swoją drogą stoi tam troche domów o podobnej konstrukcji ..... zgapiali od ciebie :o :D :D :D :D

jest jeden taki sam :lol: wiecej nie ma :lol: :lol: znaczy sie bylas przed ogrodem moich sasiadow

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kacha72

krzyspx napisał:

Kacha72 napisał:

ewamin napisał:

Witam wszystkich i mam pytanko.

Czytałam ostatnio o oknach firmy ms super termo czy ktoś z Was ma albo myśli o ich zakupie? A może coś słyszeliście na ich temat? Warto inwestować w takie okienka?

Chodzi ci o okna trzy-szybowe??? jeżeli tak to ja je mam , niestety jeszcze nie mieszkam więc za wiele nie mogę powiedzieć oprócz tego że wyglądają ok

okna trzyszybowe?

a o ile to cudo jest droższe od standardowych dwuszybowych? masz drewniane czy PCB?

Zapłaciłam za te okna zamiast 16 tys ok 20 tys w sumie wyszło 4 tys drożej okna pcv w okleinie obustronnej złoty dąb oprócz 3 szyb mam jeszcze tzw ciepłą ramkę czyli pinką ocieplone ramy okien, diuże okna są swoistymi mostkami termicznymi przy ogrzewaniu gazowym chciałam uniknąc strat ciepła i te 4 tys róznicy nie było aż tak wielkim wydatkiem okna zakladałam w listopadzie być może od tego czasu ich cena jest jeszcze atrakcyjniejsza

Hm to faktycznie różnica w cenie nie była jeszcze taka duża, ciekawe tylko czy się to aż tak opłaca.

Musimy z moim szanownym małżonkiem bliżej się temu przypatrzeć. :wink:

Podpowiedzcie mi proszę gdzie oprócz Carmen , Hiper Glazur, Mak łazienki czyli cały kompleks Santocka-Świerczewska mogłabym kompleksowo wyposażyć łazienki -------- w miarę rozsądnej cenie i przy sporym wyborze asortymetu...... na prawobrzerzu tez byłam :-? :-? :-?

wybierz sie do hurtowni pana R :lol:

KAS01

Jeśli chodzi o ceny to jeszcze się nie dowiadywałam więc trudno mi powiedzieć. A z innej beczki, oglądałam właśnie zdjęcia Twojego domu i muszę przyznać, że jest pięknie położony tyle zieleni dookoła, cudnie. Szczęściarz z Ciebie :). A propos co to za dachówka jest bo też myślimy nad takim kolorem?

Witam

Mi tez sie podoba "moje miejsce na ziemi". Tym bardziej ze sie tam urodzilem i teraz moge tu wrocic. Najblizsze okolice tez sa niczego sobie. Wlasnie skonczono promenade nad Miedwiem (wraz z molami i muszla koncertowa na wodzie). Trzeba to zobaczyc, szczegolnie w nocy. Polecam spacer podswietlonymi kladkami wsrod bagien. Niesamowita gra cieni. Nastepnym razem wezme ze soba aparat, to porobie troche zdjec.

A dachowka to Roben czarnobrazowy.

pozdrawiam

Konrad

Wiiiiiitam wszystkich sobotkowo :)

Jeden bank obstawiony, drugi tez a trzeci w poniedzialek. Myslicie, ze tyle starczy? :D

Zloz tyle wnioskow ile sie da. Ja zlozylem dwa. Jeden bank mnie olal, a drugi podyktowal gorsze warunki niz proponowal na poczatku. W efekcie, bedac w sytuacji bez wyjscia, bylem zmuszony wziac kredyt na nieodpowiadajacych mi warunkach.

Hm to faktycznie różnica w cenie nie była jeszcze taka duża, ciekawe tylko czy się to aż tak opłaca.

Musimy z moim szanownym małżonkiem bliżej się temu przypatrzeć. :wink:

Na stronie http://www.ms.pl/index.php/pl/cenniki_supertermo/ sami mozecie sobie popatrzec roznice w cenie typowych okien. To moze byc dobra podstawa do porownan.

Jeden bank obstawiony, drugi tez a trzeci w poniedzialek. Myslicie, ze tyle starczy? :D

Zloz tyle wnioskow ile sie da. Ja zlozylem dwa. Jeden bank mnie olal, a drugi podyktowal gorsze warunki niz proponowal na poczatku. W efekcie, bedac w sytuacji bez wyjscia, bylem zmuszony wziac kredyt na nieodpowiadajacych mi warunkach.

Oki, to jeszcze ze dwa :)

Mam nadzieje, nie oleja... Wyniki powinnam miec na przelomie przyszlego tygodnia.

A warunki faktycznie, zmieniaja sie juz miedzy ostatnia symulacja a zlozeniam wniosku. :-?

Witam

Przyznać się kto wylewa teraz strop i zamawiał taką pogodę :evil:

Od poniedziałku mieli mi wejść dekarze :x

I wejda bo zapowiadaj od jutra poprawe pogody. W niedziele okolo 20 stopni. Pozniej ma byc cieplej

i oby to była prawda, ja już dzis z powodu deszczu musiałam nadprogramowo zamówić piasek bo mi się wykopy rozjadą i 1000 zł poszłoooooo....... w błoto :cry:

Ale mam też powody do świętowania bo bank zrezygnował z prowizji hura hura a wcale nie musieli :D

napisz gdzie sa te twoje wykopy:):)

bo w dolujach to wykop jest wielgasny:) pod kosciół.... :lol:

witam wszystkich,

Teska moje wykopy są niemalże na przeciwko kościoła, tak w przybliżeniu pomiędzy szkołą a ośrodkiem zdrowia. :)

Wciąż niestety pada.

:evil:

Cześć, witam wszystkich, szczególnie Tych z Dołuj i najbliższej okolicy. :D

witam również :D

alabaster

gdzie w dolujach budujesz?

tak nie całkiem na przeciwko kościoła za zakładem który robi ogrodzenia. Druga linia zabudowy.Moja działka przylega do działki z ośrodkiem zdrowia. :wink:

aaaaa....to juz wiem::)

Oki, to jeszcze ze dwa :)

Mam nadzieje, nie oleja... Wyniki powinnam miec na przelomie przyszlego tygodnia.

A warunki faktycznie, zmieniaja sie juz miedzy ostatnia symulacja a zlozeniam wniosku. :-?

Ja bym tak nie zakladal. Warunki do otrzymania kredytu spelnialem na piatke, a mimo to jeden bank mial swoje widzi mi sie. Nawet nie podali racjonalnego powodu odrzucenia wniosku.

komu kawke???

ogolnie takie pytanko.....czy nie boicie sie budowac od podstaw na kreche????

Nie boje sie. Wierze, ze za kilka lat bede sie smial z tego jak mala rate kredytu place, pomimo tego, ze wynosic ona na poczatku bedzie niemal 30% mojej pensji.

Choc tak naprawde troche srodkow wlasnych mialem na starcie. Jakies 10% inwestycji ledwie.