krzysk5 13.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 To bardzo, bardzo blisko kilkorga z nas Ale ze zdjec nie moge polapac sie, gdzie dokladnie. Moze masz juz duzo wiecej zbudowane? Byłaś już u mnie Hihihi Najprostsze rozwiazania sa zawsze najtrudniejsze. Ale tak w pierwszej chwili pomyslalam po nicku i po zdjeciach. Jednak te "zacofane" fotki mnie zmylily. Bardzo mnie milo ze sie ujawniles i tutaj A dach jak? Pnie sie do gory? Nie "zacofane" tylko od początku.... do końca. Stan w miarę możliwości jest aktualny. A dach powinien "ruszyć" w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 13.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Juz teraz jest dobrze - ale wczesniej mi sie wyswietlala tylko pierwsza partia - same staruszki Przyjedziemy w weekend popodgladac, chociaz z daleka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 13.05.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam pytanie:badania geotechniczne to jest wtedy, kiedy przyjedzie geolog i zrobi odwierty, czy cosik innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysk5 13.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam pytanie: badania geotechniczne to jest wtedy, kiedy przyjedzie geolog i zrobi odwierty, czy cosik innego? Opinia geotechniczna jest potrzebna do uzyskania pozwolenia na budowę. Dokładnie są to odwierty, na podstawie których geolog sporząda opinię co do nośności gruntu, którą powinien wziąść pod uwagę projektant (konstruktor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.05.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam pytanie: badania geotechniczne to jest wtedy, kiedy przyjedzie geolog i zrobi odwierty, czy cosik innego? Opinia geotechniczna jest potrzebna do uzyskania pozwolenia na budowę. Dokładnie są to odwierty, na podstawie których geolog sporząda opinię co do nośności gruntu, którą powinien wziąść pod uwagę projektant (konstruktor) krzysk5, z jakiego BK budujesz/budowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysk5 13.05.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 krzysk5, z jakiego BK budujesz/budowałeś? Z Solbetu, ale w tym roku to jakaś porażka, strasznie się sypie - dno, ale do góry poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 krzysk5, z jakiego BK budujesz/budowałeś? Z Solbetu, ale w tym roku to jakaś porażka, strasznie się sypie - dno, ale do góry poszło To chyba dobrze, że sie zapytałem. Jeden gosć proponuje mi Solbet. Ten zwykły, tylko z uchwytami montazowymi. Ale skoro mowisz, że to lipa ... Trza dać zaliczkę a jak się okaze, że przyjdzie badziew? Pewnie będę reklamował ale co z tego - bedzie trzeba budować a tu z materiału nici. PS> Juz słysząłem od ludzi, ze BK z Rurki to własnie jedno, wielkie dno! Rozkrusza się jak cholewa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysk5 13.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Solbet miał być dużo lepszy, ale ze 30% było pokruszone - szczególnie narożniki. Teraz wszysstkie materiały są do .... bo producentom nie zależy. Ja próbowałem reklamować, ale bez najmniejszego skutku: jak się nie podoba to nie trzeba kupować - jest wielu chętnych. Więc nie ma co kręcić nosem, bo na razie jest problem w ogóle z materiałami. Ogólnie to nie było tak źle - ściany się trzymają, tylko narożniki pokruszone, więc są dziury. A po ile już sobie życzą za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 13.05.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 pytanko podpowiedzcie gdzie mozna wynajc kogos do sprzatania.....tzn czy wiecie jakie sa ceny, np za sprzatniecie domu, za co dodatkowo trzeba zaplacic np za mycie okien, pranie itp..... ja płacę 8zł za godzinę, za nic dodatkowo, mam zrobione to o co poproszę w danym dniu, np. prasowanie, mycie okien, pranie dywanu też w ramach tych godzin bierzesz regularnie?? ile tak srednio cie to kosztuje w miesiacu??? dwa razy w tygodniu to dla mnie wystarczająca pomoc , tak na 8-9 godzin i mam czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 14.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam o poranku! A czy ktos moze pamieta, gdzie mozna trafic na wnioski o warunki przylaczy? Chcialam pojsc na latwizne, gdzies widzialam, a teraz nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.05.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 pytanko podpowiedzcie gdzie mozna wynajc kogos do sprzatania.....tzn czy wiecie jakie sa ceny, np za sprzatniecie domu, za co dodatkowo trzeba zaplacic np za mycie okien, pranie itp..... Witam. Mam duuuużo zaległości więc tak po kolei będę odpisywała. Teska być może dostałaś juz odpowiedź ale piszę z właśnego podwórka u mnie przychodzi pani raz w tygodniu do sprzątania całego domu (wycieranie kurzów, mycie luster, mycie szafek - z zewnątrz, odkurzanie, mycie podłóg) za 50zł Zamawiam ją też na dodatkowy dzień tak średnio raz na 1,5 miesiąca do mycia okien i wtedy daję jej 100zł Pranie i prasowanie robię sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 komu kawke??? ogolnie takie pytanko.....czy nie boicie sie budowac od podstaw na kreche???? Teska Pamiętam nasze spotkanie forumowe w tej pizzeri (nie pamiętam nazwy) jak pewiem kolega powiedział - to był marzec: mamy działkę, mieszkanie już sprzedane - musimy opuścić je w lipcu i czekamy na decyzję o kredycie i.......zaczniemy budować. Nie pamiętam czy byłaś na tym spotkaniu, ale pamiętam mój ciężki szok po tych słowach i jednocześnie przerażenie. A teraz takich odważnych tu jest dużo. Ale w końcu do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.05.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 komu kawke??? ogolnie takie pytanko.....czy nie boicie sie budowac od podstaw na kreche???? Teska Pamiętam nasze spotkanie forumowe w tej pizzeri (nie pamiętam nazwy) jak pewiem kolega powiedział - to był marzec: mamy działkę, mieszkanie już sprzedane - musimy opuścić je w lipcu i czekamy na decyzję o kredycie i.......zaczniemy budować. Nie pamiętam czy byłaś na tym spotkaniu, ale pamiętam mój ciężki szok po tych słowach i jednocześnie przerażenie. A teraz takich odważnych tu jest dużo. Ale w końcu do odważnych świat należy Witam, myślę, że większość, która buduje od podstaw na kredyt, po drodze ma jeszcze mieszkanie do sprzedania, a to czyni istotną różnicę. Wygląda na to, że kasa ze sprzedaży mojego 64-metrowego mieszkania w bloku powinna wystarczyć, albo prawie wystarczyć na stan deweloperski 150-metrowego domu na niewielkiej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.05.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Kacha 72, a byłaś w Bokaro (Ku Słońcu i Heyki)?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 komu kawke??? ogolnie takie pytanko.....czy nie boicie sie budowac od podstaw na kreche???? Teska Pamiętam nasze spotkanie forumowe w tej pizzeri (nie pamiętam nazwy) jak pewiem kolega powiedział - to był marzec: mamy działkę, mieszkanie już sprzedane - musimy opuścić je w lipcu i czekamy na decyzję o kredycie i.......zaczniemy budować. Nie pamiętam czy byłaś na tym spotkaniu, ale pamiętam mój ciężki szok po tych słowach i jednocześnie przerażenie. A teraz takich odważnych tu jest dużo. Ale w końcu do odważnych świat należy Witam, myślę, że większość, która buduje od podstaw na kredyt, po drodze ma jeszcze mieszkanie do sprzedania, a to czyni istotną różnicę. Wygląda na to, że kasa ze sprzedaży mojego 64-metrowego mieszkania w bloku powinna wystarczyć, albo prawie wystarczyć na stan deweloperski 150-metrowego domu na niewielkiej działce. Tak tyle tylko, że mi się kojarzy, że oni za mieszkanie kupili działkę i to co zostało mieli na początek. A z mieszkaniem to się zgadza, przy dzisiejszych cenach mieszkań to można spać spokojnie i czekać na kredycik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 14.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 W imieniu Joasi Jasia: Piesek szuka przyjaznej rodziny http://www.erb.pl/pic/rufusek.JPGTeraz ma 7 tygodni, chłopczyk, zadbany. Wyrośnie z niego duży, opiekuńczy przyjaciel. Kontakt na tel 606 966 899. Pozdrawiam(y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 14.05.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 WitamPo długiej przerwie. Dużo się dzieje na budowie, a i pieniążki też trzeba zarabiać to i czasu na pisanie i przeglądanie forum brak.W tej chwili robią u nas tynki cementowo-wapienne. Jak skończą prześlę namiary i opinię. Są średni cenowo ale robią bardzo dobrze. Pytanie? Czy ktoś ma w domu drzwi porta (okleina portadecor)? Jak się sprawują? Czy ktoś zna jakąś tanią hurtownie AGD albo ma pozytywne doświadczenia ze sklepem internetowym? Z gory dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 U Was też nie było dostępu do forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam w poniedziałek. Można powiedzieć, że stałem się już właścicielem działeczki 982m2 i domu w stanie surowym zadaszonym. I tak w środku budowy zaczynam swoją przygodę... Mój plan jest taki: 1. Okna drzwi brama garażowa 2. instalacje wod kan i elektryczna 3. tynki posadzki Dobry plan??? Proszę o poradę logistyczną ile czasu będę potrzebował żeby wykończyć ten domek no i najważniejsze czy 200tyś starczy aby doprowadzić go do stanu w którym będzie możliwe zasiedlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts