bodekku 16.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 szydas - poszlo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 szydas - poszlo na priv dzięki, odczytane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania. Dziś rozmawialiśmy z jednym fachowcem - 4,5 tys. za 10mb, sama robocizna (podmurówka + słupki z klinkieru, bez względu ile słupków, jakie grube i szerokie, czy z bramą, furtką czy bez) . Czy to normalna cena? Trochę się podłamałam Jeśli znacie kogoś tańszego, to poproszę o kontakt. A siatka z podmurówką to ile teraz kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Informuje, ze zalalaem wczoraj strop. Poprosze o deszczyk. Wibrowałeś? Polewasz? Pewnie się cieszysz? Żadnego deszczyku , robią mi elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.05.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania. Dziś rozmawialiśmy z jednym fachowcem - 4,5 tys. za 10mb, sama robocizna (podmurówka + słupki z klinkieru, bez względu ile słupków, jakie grube i szerokie, czy z bramą, furtką czy bez) . Czy to normalna cena? Trochę się podłamałam Jeśli znacie kogoś tańszego, to poproszę o kontakt. A siatka z podmurówką to ile teraz kosztuje? hmm.. wygląda to na normalną cenę bo mój sąsiad z naprzeciwka za jakieś 25 metrów płacił jakieś 12 tysięcy z materiałem, tylko fundament miał zrobiony wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.05.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 witam porannie (i pracowicie też, Teska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.05.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Informuje, ze zalalaem wczoraj strop. Poprosze o deszczyk. No to mamy konflikt bo ja montuję dach i nie chcę deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.05.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.05.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mam gorącą prośbę, czy ktoś może powiedzieć co powinna zawierać umowa z wykonawcą stanu surowego zamkniętego. A gdyby jeszcze dało radę jakąś przykładową na priv, to by było cudnie . Rzuć okiem na E-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.05.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 WITAM GRUPKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 17.05.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Grupę Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało?? Za wszelką pomoc Dziękuję pozdrawiam z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 17.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 ups wysłało mi się 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Hello, hello, troszku nam sie spadlo Pierwszy bank rozpoczal akcje "sprawdzajaca". Od zlozenia dokumentow do rozpoczecia weryfikacji - 10 dni. A odpowiedz wstepna miala byc po 5-ciu dniach roboczych... Czytajac Wasze maile doszlam do wniosku, ze ogrodzenie zrobie sobie sama - a co mi zalezy, najwyzej krzywe bedzie Chalupa z wiejskim lookiem, to slupki tez moga byc krzywe, nie? Bo my najprawdopodobniej Miedzy Sosnami bedziemy stawiac (no chyba, ze w najblizszym "wypuscie" Muratora znajdzie sie projekt lepszy konkretnie dla nas). Martwi mnie jedynie to, ze jest maksymalnie szeroki w stosunku do "naszej" dzialki, tzn zostanie po 4 m z kazdej strony. Ogrodu zostanie sporo, tylko te boczki sa waskie... Nie chcialabym, aby "rozsadzal" dzialke. Wyobrazcie sobie, ze nawet moj Mauzonek dal sie namowic na przejrzenie kilku innyc projektow, i nie szemral i okazal zainteresowanie , ale uparcie podoba mu sie ten jeden - a ze mnie tez, to chyba nie bede sie umartwiac, tylko zajme sie dopasowaniem go do naszych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mnie tez sie wyslalo 2x. Cos forum "swiruje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.05.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Witam Grupę Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało?? Za wszelką pomoc Dziękuję pozdrawiam z pracy Zawsze mozesz skorzystac z agregatu. Z tego co pamietam to kilka osob w tym z grupy szczecinskiej juz tak zaczynala budowe. Swoja droga to oczywiscie lepiej starac sie przyspieszyc. Jak widac ryczec nie trzeba . Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 17.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Zawsze mozesz skorzystac z agregatu. Z tego co pamietam to kilka osob w tym z grupy szczecinskiej juz tak zaczynala budowe. Swoja droga to oczywiscie lepiej starac sie przyspieszyc. Jak widac ryczec nie trzeba . Powodzonka Ale czy taki agregat to nie jest strasznie droga sprawa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.05.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mnie tez sie wyslalo 2x. Cos forum "swiruje". Hmm a moze warto sie zastanowic nad zamknieciem tego topicu i zalozeniem nowego. Problemy by znikly (na jakis czas). Sadze ze przy obecnej aktywnosci czlonkow grupy w niedlugim czasie znowu bylibysmy liderem liczy postow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.05.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Zawsze mozesz skorzystac z agregatu. Z tego co pamietam to kilka osob w tym z grupy szczecinskiej juz tak zaczynala budowe. Swoja droga to oczywiscie lepiej starac sie przyspieszyc. Jak widac ryczec nie trzeba . Powodzonka Ale czy taki agregat to nie jest strasznie droga sprawa??? Na allegro ceny sa juz od 1000 zl (jednofazowe) ok 2000(3fazowe). Trzbea byloby podpytac sie jaka moc jest potrzebna i do tego dobrac moc. Np betoniarka jednofazowe ma moc okolo 700 W. 3-fazowa okolo 1500. Warto podpytac sie swojej ekipy ile Watow ptrzebuja i ile faz. Podana cena jest za urządzenia nowe. Można rowniez wypozyczyc ale to przy perspektywie kilku miesiiecy jest raczej nieoplacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 17.05.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Matam, dziękuję bardzo za pomoc. Ja jeszcze myślę żeby pogadać z sąsiadem z którym dzieli mnie te nieszczęsne 30 m (jedna działka) i poprosić go o możliwość wpięcia się w jego instalacje na czas budowy, może się zgodzi, choć wolałabym przyspieszyć swój prąd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Matam, dziękuję bardzo za pomoc. Ja jeszcze myślę żeby pogadać z sąsiadem z którym dzieli mnie te nieszczęsne 30 m (jedna działka) i poprosić go o możliwość wpięcia się w jego instalacje na czas budowy, może się zgodzi, choć wolałabym przyspieszyć swój prąd:) Nie ma sprawy. Jak widac masz alternatywe, wiec wybierzesz wariant korzystnijeszy dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts