Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania.

Dziś rozmawialiśmy z jednym fachowcem - 4,5 tys. za 10mb, sama robocizna (podmurówka + słupki z klinkieru, bez względu ile słupków, jakie grube i szerokie, czy z bramą, furtką czy bez) :o :o :o .

Czy to normalna cena? Trochę się podłamałam :-?

Jeśli znacie kogoś tańszego, to poproszę o kontakt.

A siatka z podmurówką to ile teraz kosztuje?

Witam :)

Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania.

Dziś rozmawialiśmy z jednym fachowcem - 4,5 tys. za 10mb, sama robocizna (podmurówka + słupki z klinkieru, bez względu ile słupków, jakie grube i szerokie, czy z bramą, furtką czy bez) :o :o :o .

Czy to normalna cena? Trochę się podłamałam :-?

Jeśli znacie kogoś tańszego, to poproszę o kontakt.

A siatka z podmurówką to ile teraz kosztuje?

hmm.. wygląda to na normalną cenę bo mój sąsiad z naprzeciwka za jakieś 25 metrów płacił jakieś 12 tysięcy z materiałem, tylko fundament miał zrobiony wcześniej.

Witam Grupę:)

Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ:) Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę.

Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało??

Za wszelką pomoc Dziękuję:)

pozdrawiam z pracy

Hello, hello,

troszku nam sie spadlo ;)

Pierwszy bank rozpoczal akcje "sprawdzajaca". Od zlozenia dokumentow do rozpoczecia weryfikacji - 10 dni. A odpowiedz wstepna miala byc po 5-ciu dniach roboczych...

Czytajac Wasze maile doszlam do wniosku, ze ogrodzenie zrobie sobie sama - a co mi zalezy, najwyzej krzywe bedzie :D Chalupa z wiejskim lookiem, to slupki tez moga byc krzywe, nie? Bo my najprawdopodobniej Miedzy Sosnami bedziemy stawiac (no chyba, ze w najblizszym "wypuscie" Muratora znajdzie sie projekt lepszy konkretnie dla nas).

Martwi mnie jedynie to, ze jest maksymalnie szeroki w stosunku do "naszej" dzialki, tzn zostanie po 4 m z kazdej strony. Ogrodu zostanie sporo, tylko te boczki sa waskie... Nie chcialabym, aby "rozsadzal" dzialke.

Wyobrazcie sobie, ze nawet moj Mauzonek dal sie namowic na przejrzenie kilku innyc projektow, i nie szemral i okazal zainteresowanie :o , ale uparcie podoba mu sie ten jeden - a ze mnie tez, to chyba nie bede sie umartwiac, tylko zajme sie dopasowaniem go do naszych potrzeb.

Witam

Witam Grupę:)

Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ:) Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę.

Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało??

Za wszelką pomoc Dziękuję:)

pozdrawiam z pracy

Zawsze mozesz skorzystac z agregatu. Z tego co pamietam to kilka osob w tym z grupy szczecinskiej juz tak zaczynala budowe. Swoja droga to oczywiscie lepiej starac sie przyspieszyc. Jak widac ryczec nie trzeba :). Powodzonka

Witam

Zawsze mozesz skorzystac z agregatu. Z tego co pamietam to kilka osob w tym z grupy szczecinskiej juz tak zaczynala budowe. Swoja droga to oczywiscie lepiej starac sie przyspieszyc. Jak widac ryczec nie trzeba :). Powodzonka

Ale czy taki agregat to nie jest strasznie droga sprawa???

Witam

Ale czy taki agregat to nie jest strasznie droga sprawa???

Na allegro ceny sa juz od 1000 zl (jednofazowe) ok 2000(3fazowe). Trzbea byloby podpytac sie jaka moc jest potrzebna i do tego dobrac moc. Np betoniarka jednofazowe ma moc okolo 700 W. 3-fazowa okolo 1500. Warto podpytac sie swojej ekipy ile Watow ptrzebuja i ile faz.

Podana cena jest za urządzenia nowe. Można rowniez wypozyczyc ale to przy perspektywie kilku miesiiecy jest raczej nieoplacalne.

Matam, dziękuję bardzo za pomoc.

Ja jeszcze myślę żeby pogadać z sąsiadem z którym dzieli mnie te nieszczęsne 30 m (jedna działka) i poprosić go o możliwość wpięcia się w jego instalacje na czas budowy, może się zgodzi, choć wolałabym przyspieszyć swój prąd:):)

Nie ma sprawy. Jak widac masz alternatywe, wiec wybierzesz wariant korzystnijeszy dla Ciebie