Maggie 17.05.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania. Grzegorz jak cos dysponuje kontaktem na swojego klinkieciarza - bardzo, bardzo porzadny facet, dobrze robi....no...nie nalezy do tanich Teska, a ja też mogę dostać ten kontakt? (szczególnie, jak dobrze robi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.05.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ta sama dachowka wyceniona z rabatem w szczecinie jest drozsza ponad 6000 tys zloty Co do ogrodzenia - mnie sie marzy takie z kamuszkow + przesla. Nie wiem, czy kamienie polne sie nadaja, jesli tak, to zaczynam zbierac Czy ktos ma gdzies link, jak tego typu ogrodzenie sie robi? Wogole to wymyslilam sobie jeszcze inny patent: niski "cienki" murek z pustka w srodku czy moze jeszcze inaczej, dwa "cienkie" rownolegle do siebie, co jakis czas "polaczone" wysokim slupkiem, a pomiedzy murkami - w pustce - roslinki. Cyprysiki, bukszpan, ciernik (najlepiej wlasnie kolczaste) czy inne, tego jeszcze nie przerabialam, moze rozne gatunki. Cos jakby roslinne przeslo. I baaardzo bym chciala miec toto wymurowane wlasnie z kamienia. Zastanawialam sie tez, czy daloby sie zrobic takie cos ew. z kostki polbrukowej, jak by to wyszlo technicznie i cenowo. Teraz maja takie fajne nowe formy i ksztalty... Jakby ktokolwiek sie spotkal z realizacja podobnego pomyslu, bede wdzieczna za podpowiedz, link itp. Swoja droga, zwariowalam - myslenie od domu zaczelam od wymyslania ogrodzenia )) azalko najpierw nalezy miec dzialke ogrodzenie z polnych kamieni robil moj znajomy super ( tzn on robi u innych w szczegolnosci u niemiaszkow....) natomaist po drugiej stronie ulicy stoja ogrodzenia z kostki granitowej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.05.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Teska, nic nie przyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Teska, nic nie przyszło poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.05.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Teska, nic nie przyszło poszlo a teraz przyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.05.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Grupę Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało?? Prad zawsze mozna pozyczyc od sasiada lub od biedy wykombinowac agregat. Nie poddawaj sie tak latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.05.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam ociepla mi sie poddasze ...... pytanie; czy przy folii paroprzepuszczalnej o wspólczynniku 3000 obowiązkowa jest dylatacja wyraźnie oddzielona sznurkiem czy wystarczy tylko włożyć wełne i na koniec zasznurkować? krokwie mam 17-18 cm wełna 15 cm sznurek i 10 cm na wierzch..... Też podłączę się do pytania - choć wczoraj zmieniłem w ostatniej chwili i kupiłem membranę DeltaMAX więc podobno mogę bez pustki, choć spotkałem się z opiniami że pustka zawsze poprawi właściwości, moim zdaniem jak nie zrobisz sznurka to wełna bedzie dotykała membranę nawet wtedy jak wsadzisz tam 15 cm w krokwie 18. Nie, możesz nie robic żadnej dylatacji. Jeśli będzie, z racji rozmiarów krokwi, to tylko dodatkowe zabezpieczenie. Tomadyna - jak wyżej, poza tym nie martw się, jeśli wełna rozpręży się mocno - przecież właśnie wtedy uzyskuje swoje parametry ciepłochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.05.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Teska, ja też proszę o namiar na pana od klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.05.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Tes ka, ja też proszę o namiar na pana od klinkieru. privek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 17.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Czy ktoś jest w stanie podpiwiedzieć jakie obecnie są koszty wykonania ogrodzenia z cegieł klinkierowych? Jaki są stawki robocizny, jak liczone i jakie są ceny materiałów? Interesuje mnie cegła klienkierowa Wieneberger Pomerania. Dziś rozmawialiśmy z jednym fachowcem - 4,5 tys. za 10mb, sama robocizna (podmurówka + słupki z klinkieru, bez względu ile słupków, jakie grube i szerokie, czy z bramą, furtką czy bez) . Czy to normalna cena? Trochę się podłamałam Jeśli znacie kogoś tańszego, to poproszę o kontakt. A siatka z podmurówką to ile teraz kosztuje? Ja ostatnio usłyszałem cenę 2,6 zł za cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 17.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Grupę Odebrałam dzisiaj warunki przyłączenia prądu i wszystko by było pięknie gdyby nie mały SZCZEGÓŁ Enea na podciągnięcie mi 30 m prądu ma 8 miesięcy-a ja mam ekipę na wrzesień, ryczeć mi się chce bo w tym przypadku nie ma mowy, żebyśmy zaczęli w tym roku budowę. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Próbował to przyspieszyć i czy mu się udało?? Za wszelką pomoc Dziękuję pozdrawiam z pracy Sąsiad, który planuje w maju rozpocząć budowę też napotkał taki problem, zdecydował się na pociągnięcie zasilania budowlanego z najbliższego ZK - około 40m, dostał zgodnę z ZE, prace wykonał jego Wykonawca, ma już docelową skrzynkę licznikową. ZK przy jego działce Enea ma w planie zrobić we wrześniu. Jest jeszcze jedna możliwość, można spróbować porozmawiać z ludźmi z ZK, którzy zajmują się realizacją lub wydawaniem warunków, spora częśc z nich pewnie prowadzi również własną działalność, może to pomoże rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 17.05.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 azalko najpierw nalezy miec dzialke WIEM Ale ja juz mam... no nie bede sie wyrazac... Jajo zwyczajnie znosze JPewnie upierdliwa jestem, ale juz bym chciala COS ZACZAC ROBIC! ogrodzenie z polnych kamieni robil moj znajomy super ( tzn on robi u innych w szczegolnosci u niemiaszkow....) Jakbys podpowiedziala, gdzie jakis murek jego autorstwa stoi, to ja chetnie podjade popatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 17.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 WIEM Ale ja juz mam... no nie bede sie wyrazac... Jajo zwyczajnie znosze JPewnie upierdliwa jestem, ale juz bym chciala COS ZACZAC ROBIC! Azalka jestesmy na tym samym etapie, 'NIECH SIE COS W KONCU ZACZNIE DZIAC' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 17.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich wieczorowo Dzisiaj dostaliśmy wycenę naszego domku (stan surowy otwarty) i....... załamka myśleliśmy, że będzie taniej . Mamy dom o powierzchni użytkowej 259 (parter i poddasze plus garaż(47m)i powierzchnia nad nim (25m )) a cena ma wynieść 332 tys. W cenę tą nie jest wliczony ani koszt przygotowania terenu ani przyłącza. Sama robocizna wyceniona została na kwotę 123 tys. zł czy to nie jest za dużo?! Ile Wy płacicie za robotę? A czy orientujecie się jaki jest koszt wynajęcia słupów pod strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 17.05.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich Dzis zakladali nam solary i od jutra kotlownia smiga bedzie darmowa cieplutka woda. Mamy zamiar przenosic graty od 15 czerwca. Wszystkin budujacym oraz tym zaczynajacym doradzam poszukac firmy z poza Szczecina ja znalazlem firme do elewacji i podbitki w Slupsku zrobili mi za polowe tego co niby fachowcy miejscowi o wiele lepiej i oszczedniej od szczecinskich a mam porownanie bo lokalni robili mi kominy. Niesteyu szybko sie ucza od naszych lokalnych wykonawcow i podnosza ceny przy kolejnych zleceniach - zalecana zmiana na nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 17.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Mamy dom o powierzchni użytkowej 259 (parter i poddasze) a cena ma wynieść 332 tys. 259m? To bardzo dużo. Dlatego cena za stan surowy, powiem szczerze, mnie nie zaskakuje. Spodziewałabym się ciut mniejszej. Ale niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 17.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich wieczorowo Dzisiaj dostaliśmy wycenę naszego domku (stan surowy otwarty) i....... załamka myśleliśmy, że będzie taniej . Mamy dom o powierzchni użytkowej 259 (parter i poddasze) a cena ma wynieść 332 tys. W cenę tą nie jest wliczony ani koszt przygotowania terenu ani przyłącza. Sama robocizna wyceniona została na kwotę 123 tys. zł czy to nie jest za dużo?! Ile Wy płacicie za robotę? Po trochę dłuższym namyśle stwierdzam, że to jednak wysoka cena, jeżeli nie obejmuje przygotowania terenu i przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich wieczorowo Dzisiaj dostaliśmy wycenę naszego domku (stan surowy otwarty) i....... załamka myśleliśmy, że będzie taniej . Mamy dom o powierzchni użytkowej 259 (parter i poddasze plus garaż(47m)i powierzchnia nad nim (25m )) a cena ma wynieść 332 tys. W cenę tą nie jest wliczony ani koszt przygotowania terenu ani przyłącza. Sama robocizna wyceniona została na kwotę 123 tys. zł czy to nie jest za dużo?! Ile Wy płacicie za robotę? Co do ceny z materiałami to wydaje mi się niezła - kwestai jakich materiały zostały zaplanowane. Sama robocizna - dość drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.05.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam wszystkich Dzis zakladali nam solary i od jutra kotlownia smiga bedzie darmowa cieplutka woda. Mamy zamiar przenosic graty od 15 czerwca. Wszystkin budujacym oraz tym zaczynajacym doradzam poszukac firmy z poza Szczecina ja znalazlem firme do elewacji i podbitki w Slupsku zrobili mi za polowe tego co niby fachowcy miejscowi o wiele lepiej i oszczedniej od szczecinskich a mam porownanie bo lokalni robili mi kominy. Niesteyu szybko sie ucza od naszych lokalnych wykonawcow i podnosza ceny przy kolejnych zleceniach - zalecana zmiana na nowych Darmowa? Dostaliście solary i ich montaż za free???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 17.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 O! Również przepraszam! - kłaniam się w pas i witam wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts