Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

W galerii pojawiły się nowe zdjęcia więc zapraszam do oglądania.

Buuuu........... A gdzie? Dziennik znalazlam, a galerii niet. Lopatologicznie gupiej babie poprosze ;)

Aaaaa pod moim podpisem jest taki przycisk WWW - zapraszam

Czizys. Tomadyna. Ja za głupia chyba jestem do budowania domu. Gdzieś Ty te zdjęcia ukrył? Ja widzę tylko napis: POzdrawaim Tomek, Dziennik budowy, namiary geograficzne na dzialke i pod spodem nr gg. Czy coś mi się nie wyświetla czy ki diabeł?

Witam

Pod spodem w jasnej ramce tomadyna i nie tylko on ma cztery żółte przyciski. Na 0statnim z nich jest napisane WWW :).

monka gratulacje

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Czizys. Tomadyna. Ja za głupia chyba jestem do budowania domu. Gdzieś Ty te zdjęcia ukrył? Ja widzę tylko napis: POzdrawaim Tomek, Dziennik budowy, namiary geograficzne na dzialke i pod spodem nr gg. Czy coś mi się nie wyświetla czy ki diabeł?

I pod numerem GG powinnaś mieć cztery (u mnie żółte) przyciski:

PROFIL P.W. EMAIL WWW

Czy ktos z Was robil bonie z czego naklejal styropian (ilu cm.)

Przyłączam do pytania bo też mnie bonie czekają

u mnie dopiero będą...steropian już dawno kupiony z tego co pamiętam to grubość 5 centymetrowa

Bryta ja mam na elewacji frezowany steropian, szkoły są różne i wszystko zależy od tego jak ci go położą.

Małgolinka dzięki :)

Czy ktos z Was robil bonie z czego naklejal styropian (ilu cm.)

Przyłączam do pytania bo też mnie bonie czekają

u mnie dopiero będą...steropian już dawno kupiony z tego co pamiętam to grubość 5 centymetrowa

Bryta ja mam na elewacji frezowany steropian, szkoły są różne i wszystko zależy od tego jak ci go położą.

Małgolinka dzięki :)

A jakie sa doplaty za ryflowany :lol:

Właśnie mam przed sobą raport z odwietów geotechnika na naszej działce. Humus: 0,30 - 0,45m

Glina: 1,15 - 1,40m (w drugim odwiercie piasek gliniasty)

Ił pylasty jasnobrązowy: do 3,0m (bo głębiej już nie wiercili) :)

To może nie będzie u mnie tak źle? Powiem szczerze, że cena 50tyś za fundamenty z 2005 roku trochę mnie przeraża :-? :roll:

Odwierty zbyt płytkie. Podczas projektowania lub adaptacji konstruktor powinien zażądac nowych.

Dom dośc rozległy, więc to częściowo może tłumaczyc, ale ja też uważam, że cena fundamentów koszmarna.

Zgadzam się. Spróbuj na stronie geotechnika. U mnie robili badania gruntu i wytłumaczyli wszystko co i jak z fundamentami.

Właśnie mam przed sobą raport z odwietów geotechnika na naszej działce. Humus: 0,30 - 0,45m

Glina: 1,15 - 1,40m (w drugim odwiercie piasek gliniasty)

Ił pylasty jasnobrązowy: do 3,0m (bo głębiej już nie wiercili) :)

To może nie będzie u mnie tak źle? Powiem szczerze, że cena 50tyś za fundamenty z 2005 roku trochę mnie przeraża :-? :roll:

Odwierty zbyt płytkie. Podczas projektowania lub adaptacji konstruktor powinien zażądac nowych.

Dom dośc rozległy, więc to częściowo może tłumaczyc, ale ja też uważam, że cena fundamentów koszmarna.

Zgadzam się. Spróbuj na stronie geotechnika. U mnie robili badania gruntu i wytłumaczyli wszystko co i jak z fundamentami.

słuchajcie pytanie laika,

składam właśnie wniosek do gminy o WZ-cud, że udało się wszystkie przyłącza załatwić w 6 tygodni:) i mam pytanie.

Na zdrowy rozum WZ są po to żeby wiedzieć jaki dom mogę budować i taki projekt kupić, a w gminie żądają ode mnie żebym napisała jaki dom ja chcę-kurcze a ja mam 3 różne projekty brane pod uwagę, nawet jeszcze nie jestem zdecydowana na konkretny dom, bo nie wiem jakie WZ dostanę a tu takie coś.

Jak wypełnialiście wniosek o te nieszczęsne WZ-opisywaliście dokładnie wszystko? Dodam, że chodzi o Dobrą.

pozdrawiam