GUZIKI 23.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam Co oni tak tutaj poprawiają, że co chwilę są przerwy techniczne? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 pozdrawiam srodkowo! cos nie moglem sie dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Gdzie mozna tanio dostac styropian twardy i na sciany bo ceny sa koszmarne a stropiany malo Jaki tynk oprocz Knaufa jest dobry jakosciowo i po rozsadnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Oj, cos nas nie lubia ostatnio - sypie sie i sypie muratorowe forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 23.05.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam Mam dość...banków Zostało 8 dni roboczych do sfinalizowania umowy, rety ale nerw!!! A z innej beczki, czyli od końca Azalka a ja mam nadzieje, ze bedziemy mieli numerek 1, ale to sie okarze Jak bedzie inny tez bedzie cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 23.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. Guziki jeżeli chodzi o wycinkę drzew, to oprócz kryterium wieku jest jeszcze kryterium obwodu pnia na wysokości 1,3m - 25 cm i więcej już trzeba mieć zezwolenie. Jeżeli chodzi o płacenie za wycinkę, to rzeczywiście ceny są zbijające z nóg, zależy zresztę od gatunku. Jednakże żeby ominąć płacenie gmina może zamiennie zlecić nasadzenie nowych drzew (minimum 5-cio letnich) w ilości jedeno za jedno. Przy niedużej działce ilość może być mniejsza. Niedawno to przerabiałem. Aha i nie ma znaczenia czy to samosiejka czy nie. Można próbować wycinać bez zezwolenia i najprawdopodobniej się uda, ale jak, nie to kary są bardzo dotkliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. Guziki jeżeli chodzi o wycinkę drzew, to oprócz kryterium wieku jest jeszcze kryterium obwodu pnia na wysokości 1,3m - 25 cm i więcej już trzeba mieć zezwolenie. Jeżeli chodzi o płacenie za wycinkę, to rzeczywiście ceny są zbijające z nóg, zależy zresztę od gatunku. Jednakże żeby ominąć płacenie gmina może zamiennie zlecić nasadzenie nowych drzew (minimum 5-cio letnich) w ilości jedeno za jedno. Przy niedużej działce ilość może być mniejsza. Niedawno to przerabiałem. Aha i nie ma znaczenia czy to samosiejka czy nie. Można próbować wycinać bez zezwolenia i najprawdopodobniej się uda, ale jak, nie to kary są bardzo dotkliwe. Te nasze drzewka mają, góra, 16cm w obwodzie (te największe). No na stówę jestem pewna, że więcej niż 5 lat na tej ziemi nie rosną Dlatego wydaje nam się, że pozwolenie na wycinkę nas nie dotyczy Te drzewka to takie patyczki są. Minidrzewka. Babytree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Tak tylko powariowali z tymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Zaczynam miec dola z powodu cen materialow kurcze ile ta budowa bedzie mnie kosztowala Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Głowa do góry. Budujesz swój dom. Wiele osób marzy o tym, żeby mieć własne mieszkanie... Tak tylko powariowali z tymi cenami No tego nie da się ukryć Ciekawe kiedy to się trochę uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 23.05.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. P.S. Gratuluję!!! W takim razie - do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Witam sasiada ja rownierz buduje w Wielgowie .W ktorym miejscu budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 23.05.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam szanownych forumowiczów ze Szczecina. Ja rownież chciałbym wymienić uwagi oraz skorzystać z Państwa wiedzy i rad. Podobno razem łatwiej a ja a własciwie my z żoną dopiero na początku drogi, która jak widzę wielu z Was juz zakonczyło, konczy albo jest w trakcie. Budowa ma być w Wielgowie, może ktoś z Państwa też tam buduje? Pozdrawiam Witamy serdecznie na forum. Dobrze, że są tu ludzie na róznych etapach budowy. Dzięki ich doświadczeniom, masz tutaj kopalnię wiedzy. My (guziki) jesteśmy z tej grupy, która dopiero zaczyna. Ale zapał mamy przedni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam Mam dość...banków Zostało 8 dni roboczych do sfinalizowania umowy, rety ale nerw!!! Madaszka, jesli sie boisz, ze dzialka Ci ucieknie "abo co", to lec do BGZ-tu na Jagiellonskiej. Najtansi nie sa, nie wiem dokladnie jak by u nich wygladalo przejscie do innego banku w pozniejszym terminie, jak z oplatami za wczesniejsza splate czy inne takie itp, ale kredyt rozpatruja w try-mi-ga! Mozesz powiedziec, ze Ci sie spieszy, to bedzie jeszcze szybciej. Polecam kontakt z p.Grzegorzem Wasiuczynskim. Zycze wszystkim bankowcom takiego podejscia do klienta! Na miejscu kazdego konkurencyjnego banku zwyczajnie bym go ukradla "Nasz" Santander dzis sie zbudzil, ze chcialby raz jeszcze wypis i wyrys ze studium dostac (dostali i nawet sobie skserowali). Podobno poslali do Wroclawia a teraz analitykowi potrzebny tu na miejscu. Aaaaaaaaaa..... Fajnie mi sie na to patrzy, kiedy wiem, ze juz kredyt mam przyznany gdzie indziej, gdyby nie to, pewnie bym oszalala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. GRATULUJE!!! No i - do atakuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! Zycze owocnej batalii Wybrales fajny domek A kupowales projekt u Biryly na miejscu? U nich robiles adaptacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 23.05.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Nie dołuj się, tylko ciesz się, że nie jesteś na takim etapie jak ja, albo Azalka. Nas to dopiero budowa będzie kosztować! Ty to umiesz czlowieka natchnac optymizmem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ufff! Dzisiaj po przeszło 1,5 miesiąca odebrałem pozwolenie na budowę. Teraz atak na banki. Guziki jeżeli chodzi o wycinkę drzew, to oprócz kryterium wieku jest jeszcze kryterium obwodu pnia na wysokości 1,3m - 25 cm i więcej już trzeba mieć zezwolenie. Jeżeli chodzi o płacenie za wycinkę, to rzeczywiście ceny są zbijające z nóg, zależy zresztę od gatunku. Jednakże żeby ominąć płacenie gmina może zamiennie zlecić nasadzenie nowych drzew (minimum 5-cio letnich) w ilości jedeno za jedno. Przy niedużej działce ilość może być mniejsza. Niedawno to przerabiałem. Aha i nie ma znaczenia czy to samosiejka czy nie. Można próbować wycinać bez zezwolenia i najprawdopodobniej się uda, ale jak, nie to kary są bardzo dotkliwe. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts