Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wieczorkiem :)

Ja dzisiaj z pytaniem niebudowlanym...

Moja siostra szuka niani dla swojego rocznego synka czy możecie kogoś polecić ?? :D

my szukaliśmy długo, i pewnie z powodu zamieszkania na wsi nie mogliśmy nikogo przez 3 miesiące znaleźć. dopiero na miejscu dzięki pomocy kolegi udało się znaleźć opiekunkę.

poszukaj na http://www.niania.pl i http://www.mojaniania.pl znajdziesz tam sporo ogłoszeń, niektóre nawet aktualne :D :D :D

Dzięki Szydas - na tych stronach też już chyba szukała...

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Dzisiaj byliśmy pozwiedzać kilka hurtowni w celu wybrania dachówki do naszego domu i... Kolorowy zawrót głowy nie wiadomo na co się zdecydować :roll: .

Może Wy kochani forumowicze podpowiecie, które firmy są jakościowo najlepsze. Zdecydowani jesteśmy na dachówkę ceramiczną. Pozdrawiam :D

Witam wieczorkiem :)

Ja dzisiaj z pytaniem niebudowlanym...

Moja siostra szuka niani dla swojego rocznego synka czy możecie kogoś polecić ?? :D

Napisz coś więcej na priv, przede wszystkim gdzie i jakiś namiar? Od września opiekunka, a dla mojej córki babcia, będzie wolna. Może nawet od sierpnia. Po pięciu latach wychowywania mojej córci musimy się z wielkim żalem rozstać :cry: :cry: :cry: , z uwagi na wiek szkolny córki. Osoba przewspaniała, niewiele takich osób widziałem, które wkładają tyle serca w wychowanie dziecka.

Mogę się zapytać.

Castorama tez nie jest tania styropian po 260 :-?

Nie mam pojecia jeszcze, co jest drogo, a co tanio :)

Poszlam sobie poogladac i sie porozkoszowac tym porozgladywaniem.

Jedynie kabinki prysznicowe pozytywnie zaskoczyly mnie stosunkiem ceny do urody (jakosci nie sprawdzalam).

Doniczka kosztowala 21 zl. Na tyle sobie - poki co - moglam jeszcze pozwolic ;)

Azalka projekt kupowałem w kolekcji Muratora, a adaptacji p.Biryło nie chciał sie podjąć, gdyż twierdził że jest zawalony pracą. :wink:

Dziecka wlasnego nie chcial adaptowac??? :o

U niego na stronie napisano, ze jesli w pracowni sie kupuje gotowy projekt, to jest 10% tanszy. Ciekawa bylam, czy to prawda...

Witam ciepło. Nareszcie udało mi się zalogować. Ponawiam swój apel do właścicieli domków, świeżo wprowadzonych lub już zagnieżdżonych.

Przygarnęłam dwa psy (same przylazły). Weterynarz (jak się okazało konował - już mnie psiarze opieprzyli) powiedział, że najlepiej sukę sterylizować po ciąży. No i Żulieta urodziła. Piękne pięć szczeniąt. 3 były zaklepane przez rodziny. Dwa nie. Sieroty podszły w dobre ręce, jedno zaklepane też, a dwa szczeniaczki zostały bo rodziny sobie przypomniały że dziecko ma alergię albo zapomnieli odebrać...

To był wstęp. Teraz do rzeczy. Przygarnijcie proszę lub poszukajcie wśród znajomych, osób zainteresowanych opieką nad pieskiem. Wyrosną na piękne psy. Są zadbane i radosne, posłuszne. Odrobaczone.

Zobacz sam(a):

http://www.erb.pl/pic/psiaki.jpg

http://www.erb.pl/pic/rufusek.JPG

http://www.erb.pl/pic/bercia.jpg

Na priva więcej fotek.

Help help - sa maluszkami, mają niecałe 8 tygodni.

Zostaną dłużej, przyzwyczaję się i wtedy... mówcie mi Violetta Villas...

Pozdrawiam ciepło

mam pytanie laickie - zawsze myślałem że porotherm to pustak wienerbergera a poroton to pustak robena - a tu w hurtowni mówią mi że nie ma porothermu ale za to mają poroton wienerbergera!!?? to jaka jest miedzy nimi różnica????

bo Poroton to handlowy produkt Wienerbergera. W Polsce pod tą nazwą sprzedaje jednak swoje pustaki Roeben, w związku z czym w Polsce Wienerberger swoje pustaki nazwał Porothermem. Ponieważ coraz więcej materiałów jedzie do nas z niemieckich fabryk można teraz dostać dwa porotony różnych producentów. Co więcej Porotherm też wygląda różnie w zależności od fabryki. a generalnie nie ma między nimi wszystkimi większej różnicy (prócz wymiarów oczywiście)

Witam wszystkich,

nie nadążam z czytaniem forum:( tylko rano w pracy jeszcze coś mogę doczytać, bo tak na nic czasu nie ma... ale dokładnie tak jak ktoś wcześniej napisał, budowa, praca, malutkie dzieci-życie jak na karuzeli.

Ja oczywiście znowu mam problem, powoli szukamy projektu i zgłupiałam, nasza działka przy wjeździe ma zaprojektowany uskok o szerokości 2,5 m i jeżeli nie brać pod uwagę tego uskoku to jest szeroka na 27,50 m, a jeżeli brać to 25 m- po odjęciu 4 m żaden porządny dom mi tam nie wlezie, i tu moje pytanie - czy ktoś miał taką sytuację, starał się o WZ i jakie dostał-wzięli pod uwagę uskok i przesunęli dom w głąb działki czy też nie wzięli go pod uwagę i dom stoi w jednej lini z innymi ale od uskoku ma tylko 2 m i trzecia możliwość (której najbardziej się boję) - zwęzili działkę??? I jeszcze jedno-czy ktoś z Dołuj dostał ostatnio WZ, jeżeli tak to jak długo na nie czekał????

Ufff to chyba wsio,

Azalka-impreza jak najbardziej może być na początku czerwca:):)

Witam czwartkowo

Chyba nadszedł tydzień finiszu stanu surowego zamkniętego.

Dekarze się chwalą że do końca tygodnia skończą dach, ekipa też uwija się jak w ukropie bo za 7 dni kończy im się czas umowny, a co za tym idzie rozpoczyna czas kar :roll:. We wtorek potwierdzony już termin montażu okien.

Witam wszystkich,

nie nadążam z czytaniem forum:( tylko rano w pracy jeszcze coś mogę doczytać, bo tak na nic czasu nie ma... ale dokładnie tak jak ktoś wcześniej napisał, budowa, praca, malutkie dzieci-życie jak na karuzeli.

Ja oczywiście znowu mam problem, powoli szukamy projektu i zgłupiałam, nasza działka przy wjeździe ma zaprojektowany uskok o szerokości 2,5 m i jeżeli nie brać pod uwagę tego uskoku to jest szeroka na 27,50 m, a jeżeli brać to 25 m- po odjęciu 4 m żaden porządny dom mi tam nie wlezie, i tu moje pytanie - czy ktoś miał taką sytuację, starał się o WZ i jakie dostał-wzięli pod uwagę uskok i przesunęli dom w głąb działki czy też nie wzięli go pod uwagę i dom stoi w jednej lini z innymi ale od uskoku ma tylko 2 m i trzecia możliwość (której najbardziej się boję) - zwęzili działkę??? I jeszcze jedno-czy ktoś z Dołuj dostał ostatnio WZ, jeżeli tak to jak długo na nie czekał????

Ufff to chyba wsio,

Azalka-impreza jak najbardziej może być na początku czerwca:):)

U mnie bylo minimalmie 5 metrow linia zabudowy i mam tak jak jeden sasiad 7 metrow

Witam czwartkowo

Chyba nadszedł tydzień finiszu stanu surowego zamkniętego.

Dekarze się chwalą że do końca tygodnia skończą dach, ekipa też uwija się jak w ukropie bo za 7 dni kończy im się czas umowny, a co za tym idzie rozpoczyna czas kar :roll:. We wtorek potwierdzony już termin montażu okien.

To jakie okna wybrales :lol:

Witam forumowiczów. Dzięki za przywitanie.

Bryta ja bede stawiał na samym koncu naszej wioski na Borsuczej a Ty gdzie masz Swoja posiadłość?

Projekt gotowy już leży na biurku architekta który wprowadza trochę zmian.

Załamuje tylko wzrost cen , o którym wszyscy piszą...co to będzie jak ja zacznę sie rozglądać za materiałem, uff.

A propos okien - czy w naszej okolicy ktos robi okienka podobne do wyrobuw firmy IGIES&IGIES? Bo dystrybutora wyrobow tejze firmy znalazlam najblizej... w Swinoujsciu...

linek: http://www.igies.pl/pl/okna/index.html

Chodzi mi konkretnie o takie jak w naszych starych kamienicach w centrum miasta (dzielone "na krzyz" lub z podzialem "T")