Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wieczorowo

Dzisiaj mialem badanie geologiczne dzialki. Wode mam na 80 cm, humus na 30 cm, reszta to piaski srednio zageszczone.

Szydas i S.P. na jakiej glebokosci mieliscie wode ??

Domek wiec da sie postawic :)

Wydaje mi się, że od Ciebie przyjechali do mnie. Niestety końcówkę prac wykonwali w ulewie. U mnie woda jest na 1,5 m. No i faktycznie chłopaki się trochę natyrali. :)

Jaki ten swiatek maly. To o ktorej u ciebie skonczyli ?? i jaka masz glebe ??

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorowo

Dzisiaj mialem badanie geologiczne dzialki. Wode mam na 80 cm, humus na 30 cm, reszta to piaski srednio zageszczone.

Szydas i S.P. na jakiej glebokosci mieliscie wode ??

Domek wiec da sie postawic :)

Wydaje mi się, że od Ciebie przyjechali do mnie. Niestety końcówkę prac wykonwali w ulewie. U mnie woda jest na 1,5 m. No i faktycznie chłopaki się trochę natyrali. :)

Jaki ten swiatek maly. To o ktorej u ciebie skonczyli ?? i jaka masz glebe ??

Po 21-szej. O ile dobrze zapamiętałem to piasek o dobrej nośności, a dalej tak na poziomie 2 - 2,5 m zaczyna się glina. Kurka chyba taka była diagnoza. :-?

Mam jeszcze jedną sprawę, poradźcie proszę jak zrobić kosztorys dla banku do wniosku o kredyt - kto, gdzie, jak, za ile ? Potrzebuję bardzo PILNIE. :) Wydaje mi się, że był ten wątek gdzieś poruszany, ale nie mogę go zanleźć.

Jesli zakupilas/es projekt gotowy, to sproboj dokupic do niego kosztorys. Wiele biur projektowych oferuje takie dodatki w rozsadnych cenach.

Ja poprosilem kierownika swojej ekipy, zeby mi taki kosztorys zrobil. Chlop sie napracowal, a nie wzial za to nawet zlotowki. Na kosztach robocizny sobie odbije ;)

Witam. :)

Słyszeliście o proponowanej zmianie w prawie budowalnym? Że niby od 1 lipca nie trzebaby bylo występować o powolenie na budowę? Zamiast tego, mialaby być 3-krotna kontrola w czasie budowy. Przeczytałam taką informcję, już w paru gazetach budowlanych. Coś się o tym mówi, czy może sprawa umarła śmiercią naturalną?

Mam jeszcze jedną sprawę, poradźcie proszę jak zrobić kosztorys dla banku do wniosku o kredyt - kto, gdzie, jak, za ile ? Potrzebuję bardzo PILNIE. :) Wydaje mi się, że był ten wątek gdzieś poruszany, ale nie mogę go zanleźć.

Jesli zakupilas/es projekt gotowy, to sproboj dokupic do niego kosztorys. Wiele biur projektowych oferuje takie dodatki w rozsadnych cenach.

Ja poprosilem kierownika swojej ekipy, zeby mi taki kosztorys zrobil. Chlop sie napracowal, a nie wzial za to nawet zlotowki. Na kosztach robocizny sobie odbije ;)

Przyznam, że nie próbowałem dowiadywać się o kosztorys, ale skoro autor p.Biryło nie chciał podjąć się adaptacji swojego projektu, to pewnie i kosztorysu aktualnego nie będzie miał. Natomaista jeżeli chodzi o kierownika ekipy, to rozmawiałem z nim wstępnie, ale w przeciwieństwie do Ciebie, kasiorkę będę musiał zapłacić. :-?

Witam :lol:

Gdzie kupowaliście swoje drzwi zewnetrzne (lub zamierzcie :wink: ) i jestescie zadowoleni?????????? :roll: :roll:

Gerda odpada z powodu słońca :x

ale chcesz antywłamaniowe? bo jeśli nie to do kowalskich.....

nie chcę antywłamaniowych, ale chcę z witrażem :wink:

to do kowalskich zajrzyj....

Witam!

Ja kupiłam drzwi z witrażem Euronord. Można wejśc na ich stronę i obejrzeć sobie ich ofetę. http://www.euronord.com.pl/

Pozdrawiam

Przyznam, że nie próbowałem dowiadywać się o kosztorys, ale skoro autor p.Biryło nie chciał podjąć się adaptacji swojego projektu, to pewnie i kosztorysu aktualnego nie będzie miał. Natomaista jeżeli chodzi o kierownika ekipy, to rozmawiałem z nim wstępnie, ale w przeciwieństwie do Ciebie, kasiorkę będę musiał zapłacić. :-?

Ja tez gotow bylem zaplacic. Chociaz nie kazdy bank wymaga, by pod kosztorysem podpisala sie osoba uprawniona. Czesto jest tak, ze kosztorys mozna sobie sporzadzic wlasnorecznie, a bank pozniej go sobie sam weryfikuje. U mnie bylo tak, ze operat szacunkowy przygotowany przez rzeczoznawce szacowal wartosc inwestycji po zakonczeniu na 550tys. zl, a bankowy analityk stwierdzil, ze bedzie to 490tys. zl i taka kwote brali pod uwage przy wyznaczaniu parametrow kredytu. Mowiac w skrocie - jak byscie sie nie starali, to i tak bank dyktuje warunki i liczy sie tylko jego "widzi mi sie".