Teska 28.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam poniedziałkowo Ale tu gorąco przez weekend było Żeby nie podtrzymywać dyskusji powiem tylko, że w większości zgadzam się z tym co szydas napisał, służba zdowia powinna przejść gruntowną reformę. Sama podwyżka niczego nie załatwi. Teraz budowlanie: jakie macie tynki zewnętrzne? tzn. akrylowe, mineralne? jaki producent? no i najważniejsze: gdzie kupowaliście? mam silikat , webera terranowy kupowlam w sawisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 28.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 szydas z holendrami to uwazaj bo nasz fiskus upomni sie o polowe tego co tam zarobisz...... bez obaw teska - przenoszę centrum interesów życiowych do holandii i nasz fiskus może mi co najwyżej pozazdrościć załatwia się to jednym papierkiem w us a potem to holenderski fiskus rozlicza moje dochody w polsce (któych i tak nie będę miał) a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 mam silikat , webera terranowy kupowlam w sawisie akurat Twój tynk to zapamiętałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 28.05.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 my mamy silikatowy caparola kupowany w sawisie - mają tam mieszalnię i na miejscu robią wybrany kolor pamiętasz może ile płaciłeś za tynk na cały dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A u jakiego pośrednika kupowałaś bilety? Ja jeszcze nie znam dokładnej daty kiedy się wybierzemy wieć czy tu jest tak samo jak z biletami lotniczymi, że im wcześniej zabukujesz tym taniej płacisz? Nie u posrednika. Przez internet bezposrednio u przewoznika. http://www.poferries.com/tourist/ Im wczesniej zarezerwujesz, tym mniej placisz Tam sa okreslone godziny przeprawy (na konkretny rejs bukujesz), ale mozna na miejscu bilet przebukowac, albo darmo albo za jakas nieduza oplata - mozesz do nich napisac z zapytaniem a moze i na stronach jest. Bilety odbierasz na miejscu w budce. Z internetu sobie tylko wydrukuj info o swojej rezerwacji, zebys sie nie poplatala w zeznaniach jeśli jesteś tak obeznana w tych przeprawach to może mi pomożesz, bo rozważam również opcję bezpośredniego promu do Cork; znalazłam prom z holandii ale z francji nie mogę znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 szydas z holendrami to uwazaj bo nasz fiskus upomni sie o polowe tego co tam zarobisz...... bez obaw teska - przenoszę centrum interesów życiowych do holandii i nasz fiskus może mi co najwyżej pozazdrościć załatwia się to jednym papierkiem w us a potem to holenderski fiskus rozlicza moje dochody w polsce (któych i tak nie będę miał) a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 no nic kawka wypita.....ide pryskac randapem chwasty za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 no nic kawka wypita.....ide pryskac randapem chwasty za płotem A Ty co za sąsiada robotę wykonujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 28.05.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam na początku tygodnia No pięknie...teraz nauczyciele!!! Kraj strajk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 28.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam Pytanko za 100 punktów Gdzie kupiliście czy wypożyczyliście kemping albo jakiś kontener socjalny dla ekipy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 28.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześć Z wątkami ogólnymi lekka przesada Nie samym lekarzem człowiek żyje. Są jeszcze inne grupy zawodowe......... Wracając do procentowych kosztów budowy (a staram się liczyć dokładnie) 35-40 % to w budowie stan surowy zamknięty. O kosztorys prac budowlanych najlepiej męczyć kierownika Z moich doświadczeń z projektami (Archipelag) te gotowce za które pracownie każą sobie dość słono płacić są do z reguły d.......py - maksymalnie nieaktualne. Co przy obecnych cenach na rynku nie powinno za bardzo dziwić. 200 tyś przy obecnych cenach i kosztach pracy za stan surowy zamknięty nie powinno nikogo martwić. Po prostu na budowę jest teraz kiepski czas- spóźnienie o jakieś 2 lata. na koniec pozytywna informacja - cena stali spada na łeb, krajowi producenci dostosowali ceny do importu - praktycznie w 2 tyg. cena poleciała o 300 zł. na tonie . Mam nadzieje, że pozostałe materiały (których podobno nie ma na rynku - a są) też zaczną spadać. Hurtownicy sami nakręcają koniunkturę. A jak nie zachęcam do zakupów materiałów za naszą zachodnią granicą. jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.05.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 no nic kawka wypita.....ide pryskac randapem chwasty za płotem A Ty co za sąsiada robotę wykonujesz? didi nie mam sasiada....a chwasciory coraz wyzsze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam na początku tygodnia No pięknie...teraz nauczyciele!!! Kraj strajk. e tam...zaraz wyjda gornicy......a za nimi rolnicy....no nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 28.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 na koniec pozytywna informacja - cena stali spada na łeb, krajowi producenci dostosowali ceny do importu - praktycznie w 2 tyg. cena poleciała o 300 zł. na tonie A ile teraz kosztuje tona stali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 28.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześć Z wątkami ogólnymi lekka przesada Nie samym lekarzem człowiek żyje. Są jeszcze inne grupy zawodowe......... Wracając do procentowych kosztów budowy (a staram się liczyć dokładnie) 35-40 % to w budowie stan surowy zamknięty. O kosztorys prac budowlanych najlepiej męczyć kierownika Z moich doświadczeń z projektami (Archipelag) te gotowce za które pracownie każą sobie dość słono płacić są do z reguły d.......py - maksymalnie nieaktualne. Co przy obecnych cenach na rynku nie powinno za bardzo dziwić. 200 tyś przy obecnych cenach i kosztach pracy za stan surowy zamknięty nie powinno nikogo martwić. Po prostu na budowę jest teraz kiepski czas- spóźnienie o jakieś 2 lata. na koniec pozytywna informacja - cena stali spada na łeb, krajowi producenci dostosowali ceny do importu - praktycznie w 2 tyg. cena poleciała o 300 zł. na tonie . Mam nadzieje, że pozostałe materiały (których podobno nie ma na rynku - a są) też zaczną spadać. Hurtownicy sami nakręcają koniunkturę. A jak nie zachęcam do zakupów materiałów za naszą zachodnią granicą. jańcio Ja jestem za. Niech wrócą czasy negocjacji cenowych w hurtowniach materiałów budowlanych. W końcu od surowców się zaczyna więc może za stalą inne rzeczy spadna... .A troche zależy od nas kupujących - słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.05.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Do znawców tematu:Potrzebuję mapę europy na pocket pc, gdzie? jaka? za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 28.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 na koniec pozytywna informacja - cena stali spada na łeb, krajowi producenci dostosowali ceny do importu - praktycznie w 2 tyg. cena poleciała o 300 zł. na tonie A ile teraz kosztuje tona stali ?? Pręty żebrowane ok. 2050 zł za tonę - netto - było praktycznie po 2400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 28.05.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Do znawców tematu: Potrzebuję mapę europy na pocket pc, gdzie? jaka? za ile? Znowu nie te fora - w sieci jest tego pełno osobiście na Europę polecam TOM TOMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 28.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Pręty żebrowane ok. 2050 zł za tonę - netto - było praktycznie po 2400 Dzięki za info - a gdzie najlepiej kupić ?? Transport na lewobrzeże - Łęgi A właśnie ... jak jest z transportem ?? Hurtownie mają własny czy trzeba samemu kombinować i ile mniej więcej kosztuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts