Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Do znawców tematu:

Potrzebuję mapę europy na pocket pc, gdzie? jaka? za ile?

Znowu nie te fora - w sieci jest tego pełno

osobiście na Europę polecam TOM TOMa

fora właściwe; cytuję: Miejsce na przyjacielskie rozmowy niekoniecznie o budowie. Wstęp do Klubu za rejestracją.

Pełno tylko ja pytam co polecane do mojego urządzenia, które już posiadam

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pręty żebrowane ok. 2050 zł za tonę - netto - było praktycznie po 2400

Dzięki za info - a gdzie najlepiej kupić ?? Transport na lewobrzeże - Łęgi 8)

A właśnie ... jak jest z transportem ?? Hurtownie mają własny czy trzeba samemu kombinować i ile mniej więcej kosztuje ?? :oops:

To mnie pocieszyliscie z tym spadkiem cen stali. Akurat w momencie, gdy najwieksze zakupy stali mam za soba :/

A co do transportu, to zwykle trzeba samemu zalatwiac. Hurtownie moga ci co najwyzej dac namiary na przewoznikow. Ceny zaleza od tonazu. Ja placilem od 70 do 150zl za kurs.

Do znawców tematu:

Potrzebuję mapę europy na pocket pc, gdzie? jaka? za ile?

trzy opcje: tomtom, destinator albo i-go. średnio od jakiś 500 do 1200 pln, w zależności od wersji i czy kupujesz osobno czy z pocketem. szukaj w sklepach internetowych, np. http://www.komputronik.pl albo na allegro, bo w sklepach zdzierają. na allegro można kupić oryginał 40% taniej. nie wiem czy nasza automapa nie jest już na całą europę :roll:

Witam :)

Azalka Mam do Ciebie taką prośbę, troche na leniucha, ale co tam :) Czy moglabyś mi napisać co, jak i gdzie powinnam załatwić w związku z przyłaczami? ...

wspomoż leniucha swoją wiedzą :))) pliiiizzzzz

A nie wiem, czy Ci pomoge.

Najpierw musi byc mapka geodezyjna zwykla i z nia udajesz sie do ENEI, WSG i gminy po warunki przylaczy - tam maja odpowiednie druczki, ktore wypelniasz i skladasz.

Ja nie mam jeszcze nic zlozone, zgapilam sie z ta mapka.

Mapke zalatwiasz we wlasciwym sobie Powiatowym Osrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej.(Mozna od razu wystapic o mapke do celow projektowych, kosztuje kilkaset zlotych, kup ze trzy sztuki).

Ale jesli masz Plan Zagospodarowania, to nie wiem, czy Ci WZ potrzebne - pewnie nie.

Ponukaj troszke po necie albo w katalogach z projektami domow - szybko informacje o drodze postepowania znajdziesz :)

Mysmy w weekend nie plakali, pojechalam z suczydlami na wystawe do Katowic, pojechalam, znokautowalam konkurencje, wrocilam z wielkim pudlem ogromnych pucharow i pieciolitrowym szmapanem :))

Teraz moge znowu sie martwic ;)

Witam :)

Azalka Mam do Ciebie taką prośbę, troche na leniucha, ale co tam :) Czy moglabyś mi napisać co, jak i gdzie powinnam załatwić w związku z przyłaczami? ...

wspomoż leniucha swoją wiedzą :))) pliiiizzzzz

A nie wiem, czy Ci pomoge.

Najpierw musi byc mapka geodezyjna zwykla i z nia udajesz sie do ENEI, WSG i gminy po warunki przylaczy - tam maja odpowiednie druczki, ktore wypelniasz i skladasz.

Ja nie mam jeszcze nic zlozone, zgapilam sie z ta mapka.

Mapke zalatwiasz we wlasciwym sobie Powiatowym Osrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej.(Mozna od razu wystapic o mapke do celow projektowych, kosztuje kilkaset zlotych, kup ze trzy sztuki).

Ale jesli masz Plan Zagospodarowania, to nie wiem, czy Ci WZ potrzebne - pewnie nie.

Ponukaj troszke po necie albo w katalogach z projektami domow - szybko informacje o drodze postepowania znajdziesz :)

Mysmy w weekend nie plakali, pojechalam z suczydlami na wystawe do Katowic, pojechalam, znokautowalam konkurencje, wrocilam z wielkim pudlem ogromnych pucharow i pieciolitrowym szmapanem :))

Teraz moge znowu sie martwic ;)

no prosze....ten szampan to akurat na te imprezke u ciebie na twoich wlosciach, no! :lol: :lol:

Pręty żebrowane ok. 2050 zł za tonę - netto - było praktycznie po 2400

Dzięki za info - a gdzie najlepiej kupić ?? Transport na lewobrzeże - Łęgi 8)

A właśnie ... jak jest z transportem ?? Hurtownie mają własny czy trzeba samemu kombinować i ile mniej więcej kosztuje ?? :oops:

I tu właśnie mały problem

Hurtownie sprzedają przeważnie całe paczki tj. ok 2500 kg żebro i ok. 1000 kg gładkie

Jak bierzesz mniej to albo spadaj albo cena z kosmosu - nawet na 30 % potrafią sprzedać.

Z transportem zawsze idzie się dogadać ale nikt nie zawiezie 5000 kg za darmo.

Gdzie kupować ?? - dobre pytanie

Pomorska w Dąbiu zrobiła się hutniczą ulicą

na lewobrzeżu drożyzna i amatorszczyzna

Szydas

za niedlugo konczy mi sie 3 miechy na Norton Internet security - no i mam pytanie kupic ten program czy moze jest cos lepszego??

Polecam NODa

uzywam go już bardzo długo i jeszcze mnie nie zawiódł

Norton jest niezły ale bardzo obciąża system

Jańcio

NOD - ?

a Kaspersky?

kurka mam 10 dni na odnowienie....no

I tu właśnie mały problem

Hurtownie sprzedają przeważnie całe paczki tj. ok 2500 kg żebro i ok. 1000 kg gładkie

Jak bierzesz mniej to albo spadaj albo cena z kosmosu - nawet na 30 % potrafią sprzedać.

Z transportem zawsze idzie się dogadać ale nikt nie zawiezie 5000 kg za darmo.

Gdzie kupować ?? - dobre pytanie

Pomorska w Dąbiu zrobiła się hutniczą ulicą

na lewobrzeżu drożyzna i amatorszczyzna

Wielkie dzięki za info :D Czyli po stal tylko na Pomorską ... jak dobrze, że jest to forum 8)

Cóż, złośliwi mówią, że czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość kogut cuchnąć będzie...

Ostatni stan wojenny mieliśmy w 1983 roku i najwyraźniej powoli szykujemy się do następnego. Mamy już przecież sądy 24-godzinne, mnożymy kolejne służby specjalne, trwa szeroko zakrojony nabór do policji... Niech tylko strajkujący lekarze skumają się z wychudzonymi nauczycielami, a znany z elokwencji i zamiłowania do kamaszy Marszałek Dorn wskrzesi Wojskową Radę Ocalenia Narodowego....

Tak trzymać! Woda płynie, czas leci, kaftany czekają... :cry: :cry: :cry: :cry:

Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage.

Zamówiłem bramę firmy Normstahl w MS Okna na Gdańskiej

i naprawdę polecam

A sprawdzales jak ma sie cena Normstahla do innych producentow? Akurat wycene od M&S juz dostalem, ale nie wiem jak to sie ma np. do Hormanna czy innych.

jak spróbuje usunąć teletubisie z tv to będę strajkować :evil: :evil: :evil:

A Miś Uszatek zawsze na koniec dobranocki odwracał się do nas pupą - SKANDAL - trzeba to nagłośnić.

I oglądałem kiedyś Rumcajsa jak biegał z interesem na wierchu

I krecika jak odbierał poród

Naprawdę - z życia wzięte.