Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

powiedzcie kto glosowal na ten durny rzad...na ten kaczrix.....

nowe wiesci...

http://www.poboczem.pl/tylko-w-polsce/news/wracaja-kartki-na-benzyne,917320,3876

Ostre słowa :)

Jeszcze trochę i tak sobie popisać nie będzie można bo zaczną cenzurować wszystko.

Co do NODa - to naprawdę polecam

W rankingach jest zawsze wysoko.

Kaspera nie polecam miałem w pracy i dziurawił jak Szwajcar

Ale w twoim przypadku taniej chyba wyjdzie odnowić licencję

powiedzcie kto glosowal na ten durny rzad...na ten kaczrix.....

nowe wiesci...

http://www.poboczem.pl/tylko-w-polsce/news/wracaja-kartki-na-benzyne,917320,3876

Ostre słowa :)

Jeszcze trochę i tak sobie popisać nie będzie można bo zaczną cenzurować wszystko.

Co do NODa - to naprawdę polecam

W rankingach jest zawsze wysoko.

Kaspera nie polecam miałem w pracy i dziurawił jak Szwajcar

Ale w twoim przypadku taniej chyba wyjdzie odnowić licencję

A ile kosztuje ten NOD ?

wlasnie musze podjechac do Vobisu i zapytac ile to kosztuje odnowienie...

Witam poniedziałkowo :)

Teraz budowlanie: jakie macie tynki zewnętrzne? tzn. akrylowe, mineralne?

jaki producent?

no i najważniejsze: gdzie kupowaliście?

my mamy silikatowy caparola kupowany w sawisie - mają tam mieszalnię i na miejscu robią wybrany kolor

Szydas, nie bałeś się wyplamień, które podobno powstają podczas deszczu?

Mam ścianę zagruntowaną pod silikat ale zaczęłam się łamac, bo powiedziano mi, że w okresie deszczowym tynk silikatowy brzydko wygląda - ma widoczne mocno mokre plamy, które muszą stopniowo wysychac.

Teska, jak Twój tynk silikatowy? Zauważyłaś coś takiego?

Szydas

za niedlugo konczy mi sie 3 miechy na Norton Internet security - no i mam pytanie kupic ten program czy moze jest cos lepszego??

Polecam NODa

uzywam go już bardzo długo i jeszcze mnie nie zawiódł

Norton jest niezły ale bardzo obciąża system

Jańcio

NOD - ?

a Kaspersky?

kurka mam 10 dni na odnowienie....no

Ja mam Kasperskiego i bardzo polecam. Łatwy w obsłudze i chyba bardziej przejrzysty dla laika. Miałam tez NOD32, jednak Kaspersky daje mi poczucie, że naprawdę wiem co się dzieje w moim komputerku :) i już parę razy uratował kompa przed atakiem wirusów. i o to chodzi :)

Szydas

za niedlugo konczy mi sie 3 miechy na Norton Internet security - no i mam pytanie kupic ten program czy moze jest cos lepszego??

tomadyna się obrazi.... :wink:

nis nie jest najgorszy, do domowego użytku powinien wystarczyć

tutaj jest cennik. do rozważenia jeszcze bitdefender albo darmowe oprogramowanie (zonealarm, outpost etc)

Szydas

tutaj jest cennik. do rozważenia jeszcze bitdefender albo darmowe oprogramowanie (zonealarm, outpost etc)

nie....do niego tez napisalam :lol: :lol:

A nie wiem, czy Ci pomoge.

Najpierw musi byc mapka geodezyjna zwykla i z nia udajesz sie do ENEI, WSG i gminy po warunki przylaczy - tam maja odpowiednie druczki, ktore wypelniasz i skladasz.

Ja nie mam jeszcze nic zlozone, zgapilam sie z ta mapka.

Mapke zalatwiasz we wlasciwym sobie Powiatowym Osrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej.(Mozna od razu wystapic o mapke do celow projektowych, kosztuje kilkaset zlotych, kup ze trzy sztuki).

Ale jesli masz Plan Zagospodarowania, to nie wiem, czy Ci WZ potrzebne - pewnie nie.

Ponukaj troszke po necie albo w katalogach z projektami domow - szybko informacje o drodze postepowania znajdziesz :)

Mysmy w weekend nie plakali, pojechalam z suczydlami na wystawe do Katowic, pojechalam, znokautowalam konkurencje, wrocilam z wielkim pudlem ogromnych pucharow i pieciolitrowym szmapanem :))

Teraz moge znowu sie martwic ;)

Dzięki :) Poszukam reztę na necie. I muszę się w koncu w komitecie budowlanym ujawnić, ale BYŁY ;) właściciel działki coś się ociąga z przesłaniem nr tel. NIC NIE SZKODZI. lato za pasem. nic mnie nie zmartwi, ani nie zestresuje już :wink: :wink:

Witam poniedziałkowo :)

jaki producent?

my mamy silikatowy caparola kupowany w sawisie - mają tam mieszalnię i na miejscu robią wybrany kolor

Szydas, nie bałeś się wyplamień, które podobno powstają podczas deszczu?

Mam ścianę zagruntowaną pod silikat ale zaczęłam się łamac, bo powiedziano mi, że w okresie deszczowym tynk silikatowy brzydko wygląda - ma widoczne mocno mokre plamy, które muszą stopniowo wysychac.

Teska, jak Twój tynk silikatowy? Zauważyłaś coś takiego?

po ostatnich deszczach nic takiego się nie pojawiło. na razie jest ok :D

trobe

kto ci takich glupot nagadał???????? :o :o mam 4 rok i nie ma nic a nic.....

czasem ekipy mowia bajki...bo wola klasc mineralny albo akrylowy - bo sililat trzeba umiec....

He, he, Teska, opinie ekip wpuszczam jednym a wypuszczam drugim uchem w tempie ekspresu. Powiedział to przedstawiciel i doradca techniczny firmy BASF, która jest potentatem w produkcji barwników, wykorzystywanych przez takie firmy, jak STO, Caparol, Huma, Relius i inne liczące się w branży tynkarskiej. W tej sytuacji nie mogłam zlekceważyc jego opinii i pytam użytkowników.

Szydas

Zastanów się nad F-secure. Możesz sciągnąc z sieci darmową wersję, którą masz prawo używac przez pół roku a później możesz przedłużyc, wykupując w promocyjnej cenie (nie pamiętam za ile, ale nie powalała na kolana). Chyba trzy i dwa lata temu był na pierwszym miejscu w rankingach skuteczności.

jaki producent?

Witam,

u mnie będzie mineralny malowany - waham się pomiędzy Reliusem a Knaufem. Silikatowego trochę się obawiam, ze względu na potencjalne błędy czy nieuwagę wykonawcy.

Teska, dlaczego kładłaś tynk silikatowy, skoro dom ocieplałaś styropianem?

P.S. W hurtowni ogrodniczej mnie raczej nie spotkasz. Od kwiatków jest mój mąż :lol: .

Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage.

Brama segmentowa Normstahl, firma "Start" w Hali Węglobudu.

Ja też mam Normstahla. Zamawiane w Ms Okna na Gdańskiej. Ponieważ brałam od nich okna, dostałam dobry rabat na bramę, była 500zł tańsza niż podobne gdzie indziej. Poza tym jest antywłamaniowa.

Jeszcze jej nie eksploatuję.