ewamin 28.05.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Czolem WszystkimChce zapytac czy ktos zna hurtownie w okolicach Szczecina gdzie osiagalna jest dachowka MEYER HOLSEN DACHKERAMIK.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.05.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 powiedzcie kto glosowal na ten durny rzad...na ten kaczrix..... nowe wiesci... http://www.poboczem.pl/tylko-w-polsce/news/wracaja-kartki-na-benzyne,917320,3876 Ostre słowa Jeszcze trochę i tak sobie popisać nie będzie można bo zaczną cenzurować wszystko. Co do NODa - to naprawdę polecam W rankingach jest zawsze wysoko. Kaspera nie polecam miałem w pracy i dziurawił jak Szwajcar Ale w twoim przypadku taniej chyba wyjdzie odnowić licencję A ile kosztuje ten NOD ? wlasnie musze podjechac do Vobisu i zapytac ile to kosztuje odnowienie... nie wiem ile teraz stoi NOD, ale też go polecam, to aktualnie chyba najlepszy wg mnie antywir... no cóż to moja subiektywna ocena pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.05.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja tez smialo moge polecic nod-a ale trzeba zaznaczyc ze jest to tylko antywirus bez firewalla, antyspyware itp. Kosztuje okolo 150 zl tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam , Czy ktoś z Was korzystał z usług Pana Zbigniewa Szewczyka jako kierownika budowy? A może jako inspektora nadzoru? - bo i taką funkcję sprawuje. Witam! Podrzucę moje zapytanie jeszcze raz bo może komus umknęło. A to ważne jest mieć sprawdzonego kierownika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 28.05.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Maggie przesłałam Ci adresik na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 I teraz dla wszystkich budujacych na Mierzynie, okolice "boskich" ulic: Zeusa, Andromedy, itd. ale nie tylkoCzy ktoś z Was korzystał z usług Pana Waldemara Bończyka jako kierownika budowy? A może słyszał cos o jego dokonaniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.05.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Szydas za niedlugo konczy mi sie 3 miechy na Norton Internet security - no i mam pytanie kupic ten program czy moze jest cos lepszego?? tomadyna się obrazi.... nis nie jest najgorszy, do domowego użytku powinien wystarczyć tutaj jest cennik. do rozważenia jeszcze bitdefender albo darmowe oprogramowanie (zonealarm, outpost etc) Zastanów się nad F-secure. Możesz sciągnąc z sieci darmową wersję, którą masz prawo używac przez pół roku a później możesz przedłużyc, wykupując w promocyjnej cenie (nie pamiętam za ile, ale nie powalała na kolana). Chyba trzy i dwa lata temu był na pierwszym miejscu w rankingach skuteczności. Tomadyna się nie obrazi Osobiście polecam F-secure za 150 zł. mamy antywirusa, ochronę przed szpiegami, osłonę internetową i kontrolę rodzicielską , dla osób których dzieci korzystają z kompów to świetne rozwiązanie nie dosyć że dzieci mają dostęp do internetu w godzinach w jakich my zezwolimy to jeszcze mają dostęp tylko do tego na co pozwolimy Mało także obciąża kompa i ma w miarę prosty panel zarządzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 29.05.2007 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jeszcze raz pozwolę sobie OGŁOSZENIE 1) Szukam ekipy do wykończenia domu (ocieplenie poddasza, rygipsy, kafelkowanie, malowanie itp); początek prac od połowy sierpnia 2007 roku. 2) Szukam ekipy do wykonania elewacji domu z boniowaniem oraz cokłu z płytek klinkierowych; początek prac koniec września początek października 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam, u mnie będzie mineralny malowany - waham się pomiędzy Reliusem a Knaufem. Silikatowego trochę się obawiam, ze względu na potencjalne błędy czy nieuwagę wykonawcy. Maggie a jak ci to wychodzi cenowo na cały dom? no i w której hurtowni dowiadywałaś się o ceny? pozdrawiam grupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 29.05.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 witam porankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 29.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam wtorkowo:) jutro składam już wniosek o WZ, mam nadzieję że teraz dość szybko poleci, chociaż byłam wczoraj w Gminie i okazało się że jeszcze mi jednego pisemka brakuje (wniosek złożyłam w marcu!!) ale ma być właśnie na jutro. Jak już to złożę to odetchnę i odczekam te 2 miesiące, byle je tylko dostać bo potem już tylko pozwolenie na budowę Oczywiście nie mam pojęcia czy będzie tak optymistycznie, ale mam nadzieję. Czy ktoś z was orientuje się ile przykładowo zajmuje czasu architektowi przystosowanie gotowego projektu do otrzymania pozwolnienia na budowę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.05.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.05.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Do znawców tematu: Potrzebuję mapę europy na pocket pc, gdzie? jaka? za ile? trzy opcje: tomtom, destinator albo i-go. średnio od jakiś 500 do 1200 pln, w zależności od wersji i czy kupujesz osobno czy z pocketem. szukaj w sklepach internetowych, np. http://www.komputronik.pl albo na allegro, bo w sklepach zdzierają. na allegro można kupić oryginał 40% taniej. nie wiem czy nasza automapa nie jest już na całą europę wielkie dzięki ja mam Polskę z Mapymap ale oni dopiero planują latem wydać Europę, a ja już na czerwiec potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Didi ja nie pomoge bo navigacje mam fabryczna... jak braliśmy auto to oprócz navi bo wydawało mi się, że to zbędny gadżet - po pół roku dokupiliśmy pocket'a a teraz szukamy map dobrych - napewno następne auto będzie już z navi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zatoki mnie rozkładają, cóż po tylu "imprezach" to organizm słabszy.Miałam w tym roku już wszystko- poród, chrzciny, ślub, wesele, komunia i....pogrzeb. Limit się wyczerpał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam, u mnie będzie mineralny malowany - waham się pomiędzy Reliusem a Knaufem. Silikatowego trochę się obawiam, ze względu na potencjalne błędy czy nieuwagę wykonawcy. Maggie a jak ci to wychodzi cenowo na cały dom? no i w której hurtowni dowiadywałaś się o ceny? pozdrawiam grupę! Witam, cena za materiał jest podobna: Knaufa mam za 14,30 za m2 (grunt, tynk i farba silikonowa 1x, ale ja chcę 2x, więc pewnie będzie trochę drożej). Na Knaufa bardzo namawia mnie wykonawca. Relius ok. 16,30 przy dwukrotnym malowaniu farbą silikonową z biocydem. Ofertę na Knaufa mam z Agromy na Pomorskiej, na Reliusa robił mi przedstawiciel regionalny. Oglądałam elewacje z jednym i drugim. Zażyczyłam sobie od wykonawcy namiarów na elewacje kilkuletnie - wyglądają nieźle. Jedynie w domu , gdzie otynkowana jest podbitka po paru latach widać już nalot. Ale tam jest chyba sam tynk, bez farby. Przedstawiciel Reliusa był w stanie pokazać mi tylko elewacje 1-2 letnie. Trochę mnie to zastanowiło. Widać, że kamień 2mm jest grubszy niż ten Knaufa, poza tym biocydy też działają podobno tylko 2-3 lata, potem powłokę trzeba odnawiać. Malować pewnie i tak będę dopiero za kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Maggie dzięki za wyczerpujące informacje wiesz może ile tego tynku będzie ci potrzebne i co za tym idzie jaki to będzie koszt na cały dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 29.05.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Didi ja nie pomoge bo navigacje mam fabryczna... jak braliśmy auto to oprócz navi bo wydawało mi się, że to zbędny gadżet - po pół roku dokupiliśmy pocket'a a teraz szukamy map dobrych - napewno następne auto będzie już z navi Z autopsji Wbudowane navi w samochodzie - na Polskę - to porażka WIELKA - pokrycie Polski to ok. 30 % - więc przeważnie same główne drogi W miastach - tragedia przy przemierzaniu Niemiec, krajów Beneluxu, Skandynawii - sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts