bodekku 29.05.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. dwa i parkuje bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. dwa i parkuje bez problemu Fajnie, dzieki za pocieszenie. Milo bylo by miec w garazu dwa Ferrari, ale garaz za maly, wiec bede musial pozostac wierny marce Fiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. dwa i parkuje bez problemu Fajnie, dzieki za pocieszenie. Milo bylo by miec w garazu dwa Ferrari, ale garaz za maly, wiec bede musial pozostac wierny marce Fiat tez bym chcial ale dwa polonezy wchodza bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.05.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Maggie dzięki za wyczerpujące informacje wiesz może ile tego tynku będzie ci potrzebne i co za tym idzie jaki to będzie koszt na cały dom ? Mam 215m2 elewacji, więc jak teraz kupię sam grunt i tynk to materiały wyniosą mnie ok. 1300 zł, z farbą to byłoby pewnie prawie 4 tys. A Wy jak zamierzacie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.05.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. dwa i parkuje bez problemu Fajnie, dzieki za pocieszenie. Milo bylo by miec w garazu dwa Ferrari, ale garaz za maly, wiec bede musial pozostac wierny marce Fiat tez bym chcial ale dwa polonezy wchodza bez problemu U mnie brama 5m, mam nadzieję, że wystarczy na dwa auta i cztery rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Powiedzcie, gdzie zamawialiscie bramy garazowe, jakich producentow wybieraliscie i dlaczego? Wybor spory i nie mam pojecia na ktorego dystrybutora i producenta warto zwrocic uwage. segmentowa Novoferm 4.5 m Bramont na Dabrowskiego chodzi bardzo dobrze Masz jeden samochod czy dwa? Tez mam brame 4,5 metrowa i zastanawiam sie czy to troche nie za malo, by wygodnie zaparkowac dwa auta. dwa i parkuje bez problemu Fajnie, dzieki za pocieszenie. Milo bylo by miec w garazu dwa Ferrari, ale garaz za maly, wiec bede musial pozostac wierny marce Fiat tez bym chcial ale dwa polonezy wchodza bez problemu O, widze, ze tez jestes milosnikiem polskiej motoryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 29.05.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam czy ktoś moze zwalnia ekipę do elewacji i podbitki?// albo ma namiar na sprrawdzona i szybką .... potrzebna od zaraz na krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 29.05.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam czy ktoś moze zwalnia ekipę do elewacji i podbitki?// albo ma namiar na sprrawdzona i szybką .... potrzebna od zaraz na krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.05.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 powiedzcie kto glosowal na ten durny rzad...na ten kaczrix..... nowe wiesci... http://www.poboczem.pl/tylko-w-polsce/news/wracaja-kartki-na-benzyne,917320,3876 Ostre słowa Jeszcze trochę i tak sobie popisać nie będzie można bo zaczną cenzurować wszystko. Co do NODa - to naprawdę polecam W rankingach jest zawsze wysoko. Kaspera nie polecam miałem w pracy i dziurawił jak Szwajcar Ale w twoim przypadku taniej chyba wyjdzie odnowić licencję A ile kosztuje ten NOD ? wlasnie musze podjechac do Vobisu i zapytac ile to kosztuje odnowienie... nie wiem ile teraz stoi NOD, ale też go polecam, to aktualnie chyba najlepszy wg mnie antywir... no cóż to moja subiektywna ocena pozdrawiam m. kupilam NOD 32 z licencja na trzy lata za cale 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.05.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Mam 215m2 elewacji, więc jak teraz kupię sam grunt i tynk to materiały wyniosą mnie ok. 1300 zł, z farbą to byłoby pewnie prawie 4 tys. A Wy jak zamierzacie zrobić? na poczatku miał być mineralny + farba teraz mąż coś wspomina o akrylowym. Na czym stanie sama nie wiem muszę zgłębić temat i zrobić rozeznanie cenowe. Potem juz tylko przegląd portlfela i wybór będzie łatwiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zna ktos marke Dako? Firma produkuje okna PCV, rolety, bramy garazowe itp. Czy ktos rozwazal ich oferte? A moze ktos tutaj juz uzytkuje ich produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.05.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Teraz budowlanie: jakie macie tynki zewnętrzne? tzn. akrylowe, mineralne? jaki producent? no i najważniejsze: gdzie kupowaliście? Witam, u mnie będzie mineralny malowany - waham się pomiędzy Reliusem a Knaufem. Silikatowego trochę się obawiam, ze względu na potencjalne błędy czy nieuwagę wykonawcy. Teska, dlaczego kładłaś tynk silikatowy, skoro dom ocieplałaś styropianem? P.S. W hurtowni ogrodniczej mnie raczej nie spotkasz. Od kwiatków jest mój mąż . bo nie chcialam zeby mi porastal...i zebym mogla jak cos umyc...a ze styropian??? no coz ....jestem z tych co nie zastanawiaja sie nad wyzszoscia czegos tam....farby tikkurilli mam lateksowe....i jak narazie nic mi nie gnije itp....lubie wietrzyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.05.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 witam grupke..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 29.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 witam wszystkich cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat, akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach. dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic pomocy-czy ktos może ma ogrzewanie domu i wody z pompy ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 29.05.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 witam wszystkich cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat, akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach. dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic Kwestia czy chcesz grzac tanio czy wygodnie, bo zwykle jedno z drugim sie nie zgrywa. Wygodnie jest gazem i jesli jest dostepny gaz ziemny, to wzglednie niedrogo (przy dobrym dociepleniu). Podobna wygoda to ogrzewanie pradem (droga eksploatacja) lub pompa ciepla (bardzo droga w wykonaniu i latwo o fuszerke). Mniej wygodnie, ale taniej - pelletami oraz weglem. Tutaj jednak trzeba skladowac opal i co jakis czas uzupelniac zasobnik oraz wyrzucac popiol. Nie obejdzie sie tez bez okresowego czyszczenia komina. Pellety sa ekologiczne, ale podobno niezbyt ekonomiczne. No, chyba, ze masz znajomosci. Kotly na pellety tez nie sa najtansze, szczegolnie te z rozbudowana automatyka moga kosztowac sporo. Ja wybralem gaz - przejsciowo z butli, docelowo ziemny. Wybralem tak dlatego, ze jestem leniwy i dlatego, ze nie chce miec skladu opalu kolo domu i w kotlowni. Za gazem ziemnym zamierzam mocno lobbowac, jak tylko znajde chwile czasu. Juz mam kolejnego chetnego - kolege, ktory kupil dzialke obok. Moze jak sie nazbiera chetnych, to uda sie podlaczyc gaz w sensownym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 29.05.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 I teraz dla wszystkich budujacych na Mierzynie, okolice "boskich" ulic: Zeusa, Andromedy, itd. ale nie tylko Czy ktoś z Was korzystał z usług Pana Waldemara Bończyka jako kierownika budowy? A może słyszał cos o jego dokonaniach? Allo, ponawiam zapytanie: Czy ktoś z Was korzystał z usług Pana Waldemara Bończyka jako kierownika budowy? A może słyszał cos o jego dokonaniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 29.05.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam. Deszczyk pada troche ochłody sie przyda.Mam pytanko a właściwie chcę sie upewnić. Żeby zgłosić zakonczenie prac to wystarczy mieć stan surowy zamkniety plus wszystkie instalacje tzn łacznie z piecem czy cos więcej.Kiedy moge sie zameldowac do własnego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 29.05.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam Wszystkich U mnie panowie wlasnie przygotowuja szalunki pod zalanie stropu . Zamowilam okna i drzwi i bardzo dobrze ze wzielam probnik koloru okien . Na czas zorienowalismy sie ze to nie jest taki kolor i glupio wygladal by z dachowka Co do strajku lekarzy to wedlug mnie sluzba zdrowia stanela by na nogi jakby ograniczono KRUS a nie ze jak ktos ma 200 ha to placi grosze na ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 29.05.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Bryta a jakie okienka zamawiasz? Z tego co kojarze to masz miec dachówkę cos pod kasztam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 29.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Bryta a jakie okienka zamawiasz? Z tego co kojarze to masz miec dachówkę cos pod kasztam? Okna i drzwi zamawiam machoniowe u Kowalskich dachowka to creaton Futura glazura wisniowa . teraz jak bylismy jeszcze przypasowac kolor okien do dachowki (taki dach jest na Zalomiu ) to jestesmy bardzo zadowoleni z koloru dachu wyglada rewelacyjnie jak wisnia albo braz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts