Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Deszczyk pada troche ochłody sie przyda.

Mam pytanko a właściwie chcę sie upewnić. Żeby zgłosić zakonczenie prac to wystarczy mieć stan surowy zamkniety plus wszystkie instalacje tzn łacznie z piecem czy cos więcej.

Kiedy moge sie zameldowac do własnego domku?

Obawiam się, że nie wystarczy. Na pewno musi być elewacja - wydaje mi się, że przynajmniej w siatce i kleju, łącznie z balustradami. A instalacje nie wystarczy mieć, ale muszą być protokoły odbioru.

A zameldować się można po 21 dniach od odbioru, jeśli mnie pamięć nie myli.

W ktorym miejscu w Sz-e jest slynna rozanka (chodzi mi o ogrod rozany ) czy ktos z was tam byl :lol:

bryta

park kasprowicza obok seminarium duchownego....

jest tam teraz pieknie.....choc ja pamietam jescze stara rozanke - jako dziecko czesto tam sie chodzilo...obok rosly i rosna mirabelki itp :lol: :lol:

witam wszystkich :lol: :lol:

cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami :lol: ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat,

akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych :evil:

na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie :) oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach.

dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic

pomocy-czy ktos może ma ogrzewanie domu i wody z pompy ciepła :cry:

WWitam wszystkich!!!

jezeli Tobie pomoge, to podpowiem, ze uzytkowalam przez 2 se3zony piec na pellety,bylo to jedyne ogrzewanie, pomijajac wielgasny kominek, ktory nie musial miec rozprowadzenia, a grzal jak szalony.

Z pellet bylam zadowolona. Podrzucalam co 3 dni woreczek i piecyk grzal i domek i wode zima. Jednakze my do zmarzluchow nie nalezymy i jak w domu bylo 19--20 stopni to stykalo ze hej.

Ci Panstwo, ktorzy kupili nasz dom, lubili niestety baaardzo cieplo, tzn. 24 stopnie i Pani musiala czesciej dokladac do podajnika i niestety kregoslup jej wysiadl i zdecydowali sie na gaz w tym niezbyt ladnym pojemniku :))) zdaja sobie sprawe ze bedzie drozej, ale wygoda wziela gore... wiec jeslis jeszcze mloda i silna polecalabym pelety.... zdaja egzamin...

acha i przy okazji: Ci Panstwo chca sprzedac piec na pelety z podajnikiem i zasobnikiem wody chyba 200 l . Piec na gwaracji - teraz byl przeglad - cena naprawde wyjatkowa. Piec LING 25 KW - ogrzal nasz dom i wode. Zainteresowani proszeni na priva.

W ktorym miejscu w Sz-e jest slynna rozanka (chodzi mi o ogrod rozany ) czy ktos z was tam byl :lol:

bryta

park kasprowicza obok seminarium duchownego....

jest tam teraz pieknie.....choc ja pamietam jescze stara rozanke - jako dziecko czesto tam sie chodzilo...obok rosly i rosna mirabelki itp :lol: :lol:

Ja jedzie sie na Wardzewo w kierunku Dunskiej to po lewej zaczyna sie park Kasprowicza czy z tamtad na piechotke jest za daleko do parku rozanego

Czy lepiej od strony seminarium :lol:

A w ogóle to witam środowo :D .

Na wypadek takich awarii prądu właśnie montuję małą, dwupalnikową kuchenkę gazową w kotłowni.

my z tego powodu zdewersyfikowaliśmy (trudne słowo) naszą kuchnię i mamy kuchenkę gazową. i możemy sobie zagotować wodę na herbatę jak nie ma prądu, albo jak nie ma gazu w elektrycznym czajniczku. a jak jest dobry wyciąg to naprawdę tego tłustego osadu z gazu nie ma

Witam. Deszczyk pada troche ochłody sie przyda.

Mam pytanko a właściwie chcę sie upewnić. Żeby zgłosić zakonczenie prac to wystarczy mieć stan surowy zamkniety plus wszystkie instalacje tzn łacznie z piecem czy cos więcej.

Kiedy moge sie zameldowac do własnego domku?

Obawiam się, że nie wystarczy. Na pewno musi być elewacja - wydaje mi się, że przynajmniej w siatce i kleju, łącznie z balustradami. A instalacje nie wystarczy mieć, ale muszą być protokoły odbioru.

A zameldować się można po 21 dniach od odbioru, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dzieki Maggi pogadam jeszcze z moim kierownikiem

witam wszystkich :lol: :lol:

cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami :lol: ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat,

akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych :evil:

na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie :) oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach.

dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic

pomocy-czy ktos może ma ogrzewanie domu i wody z pompy ciepła :cry:

WWitam wszystkich!!!

jezeli Tobie pomoge, to podpowiem, ze uzytkowalam przez 2 se3zony piec na pellety,bylo to jedyne ogrzewanie, pomijajac wielgasny kominek, ktory nie musial miec rozprowadzenia, a grzal jak szalony.

Z pellet bylam zadowolona. Podrzucalam co 3 dni woreczek i piecyk grzal i domek i wode zima. Jednakze my do zmarzluchow nie nalezymy i jak w domu bylo 19--20 stopni to stykalo ze hej.

Ci Panstwo, ktorzy kupili nasz dom, lubili niestety baaardzo cieplo, tzn. 24 stopnie i Pani musiala czesciej dokladac do podajnika i niestety kregoslup jej wysiadl i zdecydowali sie na gaz w tym niezbyt ladnym pojemniku :))) zdaja sobie sprawe ze bedzie drozej, ale wygoda wziela gore... wiec jeslis jeszcze mloda i silna polecalabym pelety.... zdaja egzamin...

acha i przy okazji: Ci Panstwo chca sprzedac piec na pelety z podajnikiem i zasobnikiem wody chyba 200 l . Piec na gwaracji - teraz byl przeglad - cena naprawde wyjatkowa. Piec LING 25 KW - ogrzal nasz dom i wode. Zainteresowani proszeni na priva.

Napisz proszę coś wiecej na temat tego pieca. Nie mamy gazu w Grzedzicach i nastawiłam sie na palenie pelletami. Z tego co czytałam o tym piecu to jego pierwszym paliwem jeste ekogroszek a drugim pelety więc czy były jakieś problemy przy paleniu peletami. Ja mysle o piecu Ling Duo.

Witam środkowo

Widzę że mój apel o namiary na firmy wykończeniowe nie spotkał się z zainteresowaniem :cry:

Inne więc pytanko 8)

Czy kożystał ktoś z usług firm:

1) FHU DOMEX Mariusz Krawczyk ul. Nadodrzańska 10 Szczecin - dostawa kafli

2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej

Witam środkowo

Widzę że mój apel o namiary na firmy wykończeniowe nie spotkał się z zainteresowaniem :cry:

Inne więc pytanko 8)

Czy kożystał ktoś z usług firm:

1) FHU DOMEX Mariusz Krawczyk ul. Nadodrzańska 10 Szczecin - dostawa kafli

2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej

to nie brak zainteresowania tylko raczej brak informacji :D

PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej

Kupowałam u Tej Pani i jestem zadowolona. Pani posiada dużą wiedzę i doświadczenie na temat drewna, potrafi doradzić. Towar bez zarzutów, umówiliśmy się że jak coś zostanie to będzie można oddać.

Z usługi montażu podłogi nie korzystałam.

witam grupę!

Witam,

dostawa i drewno jak najbardziej polecam, natomiast montaż już nie, po intensywnym użytkowaniu wychodzą niedoróbki, proponuję poszukać innej firmy, jak znajdę gdzieś namiary na tych co rewelacyjnie położyli u mnie to prześlę na priv.

A ja dzisiaj złożyłam wniosek o WZ- HURRA!!!!!!!!! i najpewniej 11.06 będę miała już projekt do zatwierdzenia, ależ się cieszę