szydas 30.05.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 nie eeee na kwicie sprawdzilam... nie wiem co to za skrót..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam. Deszczyk pada troche ochłody sie przyda. Mam pytanko a właściwie chcę sie upewnić. Żeby zgłosić zakonczenie prac to wystarczy mieć stan surowy zamkniety plus wszystkie instalacje tzn łacznie z piecem czy cos więcej. Kiedy moge sie zameldowac do własnego domku? Obawiam się, że nie wystarczy. Na pewno musi być elewacja - wydaje mi się, że przynajmniej w siatce i kleju, łącznie z balustradami. A instalacje nie wystarczy mieć, ale muszą być protokoły odbioru. A zameldować się można po 21 dniach od odbioru, jeśli mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 W ktorym miejscu w Sz-e jest slynna rozanka (chodzi mi o ogrod rozany ) czy ktos z was tam byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.05.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 no i uroki mieszkania na wsi byla potezna burza....i brak pradu od 18 do po 4 nad ranem!!!!! a wszystko w domku na prad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.05.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 W ktorym miejscu w Sz-e jest slynna rozanka (chodzi mi o ogrod rozany ) czy ktos z was tam byl bryta park kasprowicza obok seminarium duchownego.... jest tam teraz pieknie.....choc ja pamietam jescze stara rozanke - jako dziecko czesto tam sie chodzilo...obok rosly i rosna mirabelki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.05.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 no i uroki mieszkania na wsi byla potezna burza....i brak pradu od 18 do po 4 nad ranem!!!!! a wszystko w domku na prad w dobrej było to samo, niezła awaria musiała być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 30.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 witam wszystkich cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat, akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach. dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic pomocy-czy ktos może ma ogrzewanie domu i wody z pompy ciepła WWitam wszystkich!!! jezeli Tobie pomoge, to podpowiem, ze uzytkowalam przez 2 se3zony piec na pellety,bylo to jedyne ogrzewanie, pomijajac wielgasny kominek, ktory nie musial miec rozprowadzenia, a grzal jak szalony. Z pellet bylam zadowolona. Podrzucalam co 3 dni woreczek i piecyk grzal i domek i wode zima. Jednakze my do zmarzluchow nie nalezymy i jak w domu bylo 19--20 stopni to stykalo ze hej. Ci Panstwo, ktorzy kupili nasz dom, lubili niestety baaardzo cieplo, tzn. 24 stopnie i Pani musiala czesciej dokladac do podajnika i niestety kregoslup jej wysiadl i zdecydowali sie na gaz w tym niezbyt ladnym pojemniku )) zdaja sobie sprawe ze bedzie drozej, ale wygoda wziela gore... wiec jeslis jeszcze mloda i silna polecalabym pelety.... zdaja egzamin... acha i przy okazji: Ci Panstwo chca sprzedac piec na pelety z podajnikiem i zasobnikiem wody chyba 200 l . Piec na gwaracji - teraz byl przeglad - cena naprawde wyjatkowa. Piec LING 25 KW - ogrzal nasz dom i wode. Zainteresowani proszeni na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 30.05.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A w ogóle to witam środowo . Na wypadek takich awarii prądu właśnie montuję małą, dwupalnikową kuchenkę gazową w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.05.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 W ktorym miejscu w Sz-e jest slynna rozanka (chodzi mi o ogrod rozany ) czy ktos z was tam byl bryta park kasprowicza obok seminarium duchownego.... jest tam teraz pieknie.....choc ja pamietam jescze stara rozanke - jako dziecko czesto tam sie chodzilo...obok rosly i rosna mirabelki itp Ja jedzie sie na Wardzewo w kierunku Dunskiej to po lewej zaczyna sie park Kasprowicza czy z tamtad na piechotke jest za daleko do parku rozanego Czy lepiej od strony seminarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.05.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A w ogóle to witam środowo . Na wypadek takich awarii prądu właśnie montuję małą, dwupalnikową kuchenkę gazową w kotłowni. my z tego powodu zdewersyfikowaliśmy (trudne słowo) naszą kuchnię i mamy kuchenkę gazową. i możemy sobie zagotować wodę na herbatę jak nie ma prądu, albo jak nie ma gazu w elektrycznym czajniczku. a jak jest dobry wyciąg to naprawdę tego tłustego osadu z gazu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 30.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 O prosze i tutaj juz wiem, ze jednak kuchenka na gaz bedzie, bo wciaz sie wahalam Witam srodowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 30.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam. Deszczyk pada troche ochłody sie przyda. Mam pytanko a właściwie chcę sie upewnić. Żeby zgłosić zakonczenie prac to wystarczy mieć stan surowy zamkniety plus wszystkie instalacje tzn łacznie z piecem czy cos więcej. Kiedy moge sie zameldowac do własnego domku? Obawiam się, że nie wystarczy. Na pewno musi być elewacja - wydaje mi się, że przynajmniej w siatce i kleju, łącznie z balustradami. A instalacje nie wystarczy mieć, ale muszą być protokoły odbioru. A zameldować się można po 21 dniach od odbioru, jeśli mnie pamięć nie myli. Dzieki Maggi pogadam jeszcze z moim kierownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 30.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 witam wszystkich cały czas sobie podczytuje forum i jestem obecna duchem ze wszystkimi budujacymi i zaczynającymi zmagania z papierkami ale niestety odechciało mi sie budowac bo do dzis dnia nie mozemy ostatecznie zdecydowac sie na rodzaj ogrzewania to znaczy na jakie paliwo -to najgorszy dla nas temat, akurat w naszym rejonie nie ma gazu(choc ulice dalej juz tak)-w projekcie jest ale gazowni nie opłaca sie gazyfikowac jeszcze naszego mini osiedla póki nie bedzie wiecej chetnych na poczatku od razu zdecydowalismy sie na kominek z DGP-i jest już fizycznie oraz na piec na tzw holzgaz,jakies 2 miesiace temu zmienilismy zdanie i postanowilismy postawic na gaz płynny z ogromna butla w ogrodzie watpliwej urody-niestety wiekszosc osób odradza mówiac ze koszta sa bardzo duze ,myslelismy takze o pelletach i oczywiscie cały czas o kolektorach. dzisiaj panowie od co,kanalizy i wody kończa etap przed posadzkami po których przyjdzie kolej na ostateczna decyzje w sprawie kotłowni a my dalej nie wiemy nic pomocy-czy ktos może ma ogrzewanie domu i wody z pompy ciepła WWitam wszystkich!!! jezeli Tobie pomoge, to podpowiem, ze uzytkowalam przez 2 se3zony piec na pellety,bylo to jedyne ogrzewanie, pomijajac wielgasny kominek, ktory nie musial miec rozprowadzenia, a grzal jak szalony. Z pellet bylam zadowolona. Podrzucalam co 3 dni woreczek i piecyk grzal i domek i wode zima. Jednakze my do zmarzluchow nie nalezymy i jak w domu bylo 19--20 stopni to stykalo ze hej. Ci Panstwo, ktorzy kupili nasz dom, lubili niestety baaardzo cieplo, tzn. 24 stopnie i Pani musiala czesciej dokladac do podajnika i niestety kregoslup jej wysiadl i zdecydowali sie na gaz w tym niezbyt ladnym pojemniku )) zdaja sobie sprawe ze bedzie drozej, ale wygoda wziela gore... wiec jeslis jeszcze mloda i silna polecalabym pelety.... zdaja egzamin... acha i przy okazji: Ci Panstwo chca sprzedac piec na pelety z podajnikiem i zasobnikiem wody chyba 200 l . Piec na gwaracji - teraz byl przeglad - cena naprawde wyjatkowa. Piec LING 25 KW - ogrzal nasz dom i wode. Zainteresowani proszeni na priva. Napisz proszę coś wiecej na temat tego pieca. Nie mamy gazu w Grzedzicach i nastawiłam sie na palenie pelletami. Z tego co czytałam o tym piecu to jego pierwszym paliwem jeste ekogroszek a drugim pelety więc czy były jakieś problemy przy paleniu peletami. Ja mysle o piecu Ling Duo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.05.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam środkowo Widzę że mój apel o namiary na firmy wykończeniowe nie spotkał się z zainteresowaniem Inne więc pytanko Czy kożystał ktoś z usług firm: 1) FHU DOMEX Mariusz Krawczyk ul. Nadodrzańska 10 Szczecin - dostawa kafli 2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.05.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam środkowo Widzę że mój apel o namiary na firmy wykończeniowe nie spotkał się z zainteresowaniem Inne więc pytanko Czy kożystał ktoś z usług firm: 1) FHU DOMEX Mariusz Krawczyk ul. Nadodrzańska 10 Szczecin - dostawa kafli 2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej to nie brak zainteresowania tylko raczej brak informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 30.05.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej Kupowałam u Tej Pani i jestem zadowolona. Pani posiada dużą wiedzę i doświadczenie na temat drewna, potrafi doradzić. Towar bez zarzutów, umówiliśmy się że jak coś zostanie to będzie można oddać. Z usługi montażu podłogi nie korzystałam. witam grupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 30.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, 2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej dostawa i drewno jak najbardziej polecam, natomiast montaż już nie, po intensywnym użytkowaniu wychodzą niedoróbki, proponuję poszukać innej firmy, jak znajdę gdzieś namiary na tych co rewelacyjnie położyli u mnie to prześlę na priv. A ja dzisiaj złożyłam wniosek o WZ- HURRA!!!!!!!!! i najpewniej 11.06 będę miała już projekt do zatwierdzenia, ależ się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 30.05.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, A ja dzisiaj złożyłam wniosek o WZ- HURRA!!!!!!!!! i najpewniej 11.06 będę miała już projekt do zatwierdzenia, ależ się cieszę A masz gotowy projekt? Pooochwal sie jaki! Szydas, czy moglbys luknac na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 30.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam Już mam nr tel do mojego komitetu budowlanego. Jutro będę dzwonić. Chociaż sama nie wiem, o co będę się pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 30.05.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A masz gotowy projekt? Pooochwal sie jaki! Azalka jeszcze nie mam na razie wybieramy, dopiero jak dostane WZ to sie zdecyduję, bo nie wiem czy dostane takie WZ jak chcę a 11.06 mam mieć projekt decyzji o WZ wtedy sie pochwale projektem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts