Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich :)

Uff, w końcu udało mi się wejść na forum.

Maggie dzięki serdeczne za listę :D

Dziś po wieeluuu poszukiwaniach znaleźliśmy dachówkę, która nam się podoba (gorzej troche z ceną :-? ) :D. Będzie Bogen głęboka fala angoba szlachetna brylant czarny :). Mam nadzieję, że dach wyjdzie superowo i za jakiś czas pochwale Wam się zdjęciami ;)

Mam 215m2 elewacji, więc jak teraz kupię sam grunt i tynk to materiały wyniosą mnie ok. 1300 zł, z farbą to byłoby pewnie prawie 4 tys.

A Wy jak zamierzacie zrobić?

na poczatku miał być mineralny + farba teraz mąż coś wspomina o akrylowym. Na czym stanie sama nie wiem :roll: muszę zgłębić temat i zrobić rozeznanie cenowe. Potem juz tylko przegląd portlfela i wybór będzie łatwiejszy :roll: :wink:

Monka, tylko nie akrylowy. W naszym regionie absolutnie do kitu - bardzo porasta algami. Lepiej mineralny malowany.

cena za materiał jest podobna:

Knaufa mam za 14,30 za m2 (grunt, tynk i farba silikonowa 1x, ale ja chcę 2x, więc pewnie będzie trochę drożej). Na Knaufa bardzo namawia mnie wykonawca.

Relius ok. 16,30 przy dwukrotnym malowaniu farbą silikonową z biocydem.

Ofertę na Knaufa mam z Agromy na Pomorskiej, na Reliusa robił mi przedstawiciel regionalny.

Oglądałam elewacje z jednym i drugim. Zażyczyłam sobie od wykonawcy namiarów na elewacje kilkuletnie - wyglądają nieźle. Jedynie w domu , gdzie otynkowana jest podbitka po paru latach widać już nalot. Ale tam jest chyba sam tynk, bez farby.

Przedstawiciel Reliusa był w stanie pokazać mi tylko elewacje 1-2 letnie. Trochę mnie to zastanowiło. Widać, że kamień 2mm jest grubszy niż ten Knaufa, poza tym biocydy też działają podobno tylko 2-3 lata, potem powłokę trzeba odnawiać.

Malować pewnie i tak będę dopiero za kilka miesięcy.

U mnie Relius. W naszym regionie firma mało znana, bo do tej pory najbliższa sprzedaż była w Poznaniu. Tutaj nikt nie sprzedawał - zaczęli w zeszłym roku. Jakościowo porównywalny do STO, cenowo zdecydowanie bardziej atrakcyjny.

Witam środkowo

Widzę że mój apel o namiary na firmy wykończeniowe nie spotkał się z zainteresowaniem :cry:

Inne więc pytanko 8)

Czy kożystał ktoś z usług firm:

1) FHU DOMEX Mariusz Krawczyk ul. Nadodrzańska 10 Szczecin - dostawa kafli

2) PODŁOGA Handel - Usługi Wioleta J. Gańcza ul. Welecka 2 Mierzyn - dostawa i montaż podłogi drewnianej

witamy wszystkich

z domexu korzystamy bralismy kafle jest ok, nawet super fajne ceny i dobre rabaty dostawa gratis polecamy.

o drugiej firmie slyszalem sporo dobrych opinii.

Witam grupe po dłuzszej przerwie i chciałbym was poinformować że 2 06 07 tj sobota w godz 11 00 bedzie utrudniona komunikacja i przejazd przez miasto szczecin w zwiazku ze ZLOTEM MOTOCYKLI JUNAK I ZWIĄZANĄ Z TYM PARADĄ po szczecinie

ORIENTACYJNY HARMONOGRAM UTRUDNIEN TJ; 11 00 WYJAZD z grzepnicy koło dobrej szcz. następnie rondo dobra dalej kier. wołyczkowo do głebokiego ,przejazd ul. woj. polskiego do pl sprzymierzonych, piłsudzkiego ,pl.rodła kawałek matejki ,koło kuriera szcz. pod KATEDRE SZCZ. tam mały postuj ok. pół godziny nastepnie z pod katedry na brame portową , krzywoustego ,26 kwietnia taczaka, szeroka na berzecze i przezcałe berzecze powrót do grzepnicy .

ORGANIZATORZY ZLOTU SERDECZNIE PRZEPRASZAJA MIESZKANCÓW NA TRASIE PRZEJAZDU ZA UTRUDNIENIA KTÓRE POWSTANĄ W CZASIE PRZEJAZDU JUNAKA I INNYCH WYNALAZKÓW .

ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA TRASE PRZEJAZDU I EW NA MIASTECZKO ZLOTOWE ,,wstęp na miasteczko cos tam odpłatny,, pozdrawiam

chcialbym dodac do listy rankingowej dobrych wykonawcow od elewacji, podbitki itp.

Daniel Kosicki tel. 509536306

firma ze Slupska, solidni i pracowici maja bardzo konkurencyjne ceny

Witam grupę :lol:

Florek i Jadzia a czy są jakieś szanse na kilka fotek elewacji i podbitki właśnie ?

Wklejcie proszę coś na forum lub jeśli to zbyt kłopotliwe to proszę na maila [email protected]

dzięki z góry i pozdrowienia

chcialbym dodac do listy rankingowej dobrych wykonawcow od elewacji, podbitki itp.

Florek i Jadzia a czy są jakieś szanse na kilka fotek elewacji i podbitki właśnie ?

Wklejcie proszę coś na forum lub jeśli to zbyt kłopotliwe to proszę na maila [email protected]

witam grupe

wieczorem cos postaramy sie wkleic ale proszimy o instrukcje jak.

Witam Wszystkich

U mnie panowie wlasnie przygotowuja szalunki pod zalanie stropu .

Zamowilam okna i drzwi i bardzo dobrze ze wzielam probnik koloru okien .

Na czas zorienowalismy sie ze to nie jest taki kolor i glupio wygladal by z dachowka :lol:

Co do strajku lekarzy to wedlug mnie sluzba zdrowia stanela by na nogi jakby ograniczono KRUS a nie ze jak ktos ma 200 ha to placi grosze na ubezpieczenie :lol:

bryta, krus to ubezpieczenie emerytalne. rolnicy wogóle nie płacą składki na ubezpieczenie zdrowotne, podobnie jak podatku dochodowego

szydas

place UE UW

Teska - Ty też rolniczka jesteś? :D

A w ogóle to witam środowo :D .

Na wypadek takich awarii prądu właśnie montuję małą, dwupalnikową kuchenkę gazową w kotłowni.

my z tego powodu zdewersyfikowaliśmy (trudne słowo) naszą kuchnię i mamy kuchenkę gazową. i możemy sobie zagotować wodę na herbatę jak nie ma prądu, albo jak nie ma gazu w elektrycznym czajniczku. a jak jest dobry wyciąg to naprawdę tego tłustego osadu z gazu nie ma

Oj tak ! Przy ostatnich wichurach i z powodu tego, że co chwila nam na wsi wyłączają prąd, bo (tu cytat) "trzeba zrobić modernizację, bo coraz to nowe domy się budują i linia nie wytrzymuje", mam kuchenkę gazową. Moja sąsiadka -boi sie gazu i już kilka razy dawałam jej wodę w termosiaby zrobili sobie herbatę, albo wyjeżdżają do rodziców

witam grupe

wieczorem cos postaramy sie wkleic ale proszimy o instrukcje jak.

wiadomość poszła na priv :wink: