Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

cena za materiał jest podobna:

Knaufa mam za 14,30 za m2 (grunt, tynk i farba silikonowa 1x, ale ja chcę 2x, więc pewnie będzie trochę drożej). Na Knaufa bardzo namawia mnie wykonawca.

Relius ok. 16,30 przy dwukrotnym malowaniu farbą silikonową z biocydem.

Ofertę na Knaufa mam z Agromy na Pomorskiej, na Reliusa robił mi przedstawiciel regionalny.

Oglądałam elewacje z jednym i drugim. Zażyczyłam sobie od wykonawcy namiarów na elewacje kilkuletnie - wyglądają nieźle. Jedynie w domu , gdzie otynkowana jest podbitka po paru latach widać już nalot. Ale tam jest chyba sam tynk, bez farby.

Przedstawiciel Reliusa był w stanie pokazać mi tylko elewacje 1-2 letnie. Trochę mnie to zastanowiło. Widać, że kamień 2mm jest grubszy niż ten Knaufa, poza tym biocydy też działają podobno tylko 2-3 lata, potem powłokę trzeba odnawiać.

Malować pewnie i tak będę dopiero za kilka miesięcy.

U mnie Relius. W naszym regionie firma mało znana, bo do tej pory najbliższa sprzedaż była w Poznaniu. Tutaj nikt nie sprzedawał - zaczęli w zeszłym roku. Jakościowo porównywalny do STO, cenowo zdecydowanie bardziej atrakcyjny.

A czy Ty masz już ten tynk na elewacji? :wink:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam czwartkowo

Czy macie jakieś sprawdzone płyny do impregnacji kominów z cegły klinkierowej by zabezpieczyć je przed chłonięciem wody ??

Szukam ekipy do wykończeniówki (ocieplenie dachu, rygipsy, malowanie, kafelkowanie itp) od połowy sierpnia.

Mnie elewację robi fachowiec z listy rankingowej, więc telefony pewnie masz. A od wykończeniówki w środku chcesz jedną firmę, czy poszczególnych wykonawców?

Monka, tylko nie akrylowy. W naszym regionie absolutnie do kitu - bardzo porasta algami. Lepiej mineralny malowany.

dzięki za ostrzeżenie, nie wiedziałam :roll:

trobe a ty gdzie kupujesz tego Reliusa? podaj jakieś namiary

witam w czwartek :)

co prawda nie jestem trobe 8) , ale namiary przesłałam na priv :wink:

chcialbym dodac do listy rankingowej dobrych wykonawcow od elewacji, podbitki itp.

Daniel Kosicki tel. 509536306

firma ze Slupska, solidni i pracowici maja bardzo konkurencyjne ceny

Witam grupę :lol:

Florek i Jadzia a czy są jakieś szanse na kilka fotek elewacji i podbitki właśnie ?

Wklejcie proszę coś na forum lub jeśli to zbyt kłopotliwe to proszę na maila [email protected]

dzięki z góry i pozdrowienia

witam grupe

wieczorem cos postaramy sie wkleic ale proszimy o instrukcje jak.

wiadomość poszła na priv :wink:

nic nie doszlo

Witam Wszystkich

U mnie panowie wlasnie przygotowuja szalunki pod zalanie stropu .

Zamowilam okna i drzwi i bardzo dobrze ze wzielam probnik koloru okien .

Na czas zorienowalismy sie ze to nie jest taki kolor i glupio wygladal by z dachowka :lol:

Co do strajku lekarzy to wedlug mnie sluzba zdrowia stanela by na nogi jakby ograniczono KRUS a nie ze jak ktos ma 200 ha to placi grosze na ubezpieczenie :lol:

bryta, krus to ubezpieczenie emerytalne. rolnicy wogóle nie płacą składki na ubezpieczenie zdrowotne, podobnie jak podatku dochodowego

szydas

place UE UW

Teska - Ty też rolniczka jesteś? :D

tak :lol: :lol: z hektarami... :lol: :lol:

Witam Wszystkich

Na czas zorienowalismy sie ze to nie jest taki kolor i glupio wygladal by z dachowka :lol:

Co do strajku lekarzy to wedlug mnie sluzba zdrowia stanela by na nogi jakby ograniczono KRUS a nie ze jak ktos ma 200 ha to placi grosze na ubezpieczenie :lol:

bryta, krus to ubezpieczenie emerytalne. rolnicy wogóle nie płacą składki na ubezpieczenie zdrowotne, podobnie jak podatku dochodowego

szydas

place UE UW

Apropo hektarow moja dzialka byla rolna ze wzgledu na powierzchnie zwolnili mnie z podatku ,teraz wraz z pozwoleniem na budowe wylaczyli ja z produkcji rolnej a nie przychodzi mi podatek czy to normalne :lol:

Witam Wszystkich

szydas

place UE UW

Apropo hektarow moja dzialka byla rolna ze wzgledu na powierzchnie zwolnili mnie z podatku ,teraz wraz z pozwoleniem na budowe wylaczyli ja z produkcji rolnej a nie przychodzi mi podatek czy to normalne :lol:

nie wiem.....

chociaz to ak zrobisz odbior gmina przysle ci papierki do wypelnienia....wtedy bedziesz placic podatek od nieruchomosci....

a hektary to mam typowo rolnicze :lol: :lol:

Monka, tylko nie akrylowy. W naszym regionie absolutnie do kitu - bardzo porasta algami. Lepiej mineralny malowany.

dzięki za ostrzeżenie, nie wiedziałam :roll:

trobe a ty gdzie kupujesz tego Reliusa? podaj jakieś namiary

witam w czwartek :)

Monka, wszystko do elewacji kupowałam w firmie Huma Farby z Poznania. Ponieważ można już dostac Reliusa w Szczecinie teraz zamierzałam kupic tynk w PSB (Mierzyn), jednak pani z którą negocjowałam (bardzo miła i kompetentna) od 1.06 przeniosła się w inne miejsce. Mam do niej telefon, jeśli jesteś zainteresowana prześlę Ci na priv.

Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie.

A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto?

Monka, wszystko do elewacji kupowałam w firmie Huma Farby z Poznania. Ponieważ można już dostac Reliusa w Szczecinie teraz zamierzałam kupic tynk w PSB (Mierzyn), jednak pani z którą negocjowałam (bardzo miła i kompetentna) od 1.06 przeniosła się w inne miejsce. Mam do niej telefon, jeśli jesteś zainteresowana prześlę Ci na priv.

wysłałam priva

witam piątkowo!

zyczenia dla wszystkich dzieci :D

A moje dziecię od rana podniosło mi ciśnienie :-? jest zestresowana meczem w którym bierze udział - bardzo boi się porażki i od rana beczy zwalając oczywiście na beznadziejny dzień dziecka, który ledwo co się zaczął ale już jest beznadziejny :-? :roll: dodatkowe łzy potęguje fakt że wymyśliła sobie jakąś elektroniczną zabawkę na którą się nie zgadzamy :roll:

Mam nadzieję że stres minie i popopłudnie będzie lepsze :wink:

Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie.

A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto?

Witam Wszystkich .

Jakiej produkcji jest Relius i czy tynk o ktorym mowicie jest juz barwiony :lol: