Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A czy Ty masz już ten tynk na elewacji? :wink:

Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie.

A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto?

Witam piątkowo.

Rozmawiałam z przedstawicielem, p. Odejem, natomiast ewentualny zakup byłby właśnie przez Futura PSB w Mierzynie. A ta osoba, z którą Ty rozmawiałaś w hurtowni, dalej będzie zajmować się dystrybucją Reliusa?

Jeśli tak, to prosiłabym o kontakt.

Czy możesz napisać, jakie dostałaś ceny na materiały?

Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie.

A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto?

Witam Wszystkich .

Jakiej produkcji jest Relius i czy tynk o ktorym mowicie jest juz barwiony :lol:

Relius należy do koncernu BASF. Trobe ma u siebie tynk silikatowy, ja myślę o mineralnym, który w tej firmie jest produkowany tylko biały. Robią teź inne rodzaje tynku, w tym barwione w masie

Bryta, a jaką reputację w Niemczech mają tynki Knaufa?

Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm?

I jakie mają pozostałe wymiary?

Ja mam zamowione 11,5

A są cieńsze?

Są - Solbet ale czy nie będziesz miała problemów "akustycznych" przy cienkich ścianach ??

Mam do przestawienia tylko jedną małą ściankę pod schodami (niecałe 2m2), w której i tak są drzwi, więc nie przewiduję sensacji akustycznych :wink: .

Witam Wszystkich .

Jakiej produkcji jest Relius i czy tynk o ktorym mowicie jest juz barwiony :lol:

Relius należy do koncernu BASF. Trobe ma u siebie tynk silikatowy, ja myślę o mineralnym, który w tej firmie jest produkowany tylko biały. Robią teź inne rodzaje tynku, w tym barwione w masie

Bryta, a jaką reputację w Niemczech mają tynki Knaufa?

Bardzo dobra i sa popularne duzy udzial w rynku ma tez Maxit i bardzo duzo sprzedaje Cekol

Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum :o .

Udalo Ci sie kupic material :lol:

Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak.

Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum :o .

Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak.

Ale w 1 czy 2 gatunku . Dosyc duzo materialu widzialam na Swierczewskiej od strony Enei wjerzdzajac po prawej ale czy on jest na sprzedaz to nie wiem .

Ja jeszcze nie dostalam ceny na Ytonga ale terminy maja w niemczech do 2 tygodni a nie tak jak unas trzeba sie prosic o material :evil:

Ale w 1 czy 2 gatunku . Dosyc duzo materialu widzialam na Swierczewskiej od strony Enei wjerzdzajac po prawej ale czy on jest na sprzedaz to nie wiem .

Ja jeszcze nie dostalam ceny na Ytonga ale terminy maja w niemczech do 2 tygodni a nie tak jak unas trzeba sie prosic o material :evil:

A kurcze o gatunek to nie pytałem. A na tej świerczewskiej to też mają ten niemiecki czy inny BK?.

A kurcze o gatunek to nie pytałem. A na tej świerczewskiej to też mają ten niemiecki czy inny BK?.

Widzialam tam Ytonga mieli z przodu wystawe a z tylu zapelnione place ale czy na sprzedaz czy to klienta trudno mi powiedziec bo pedzilam zrobic umowe z oknami .

Z drugim gatunkiem trzeba uwazac bo nie masz zadnej mozliwosci reklamacji :-?

Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm?

I jakie mają pozostałe wymiary?

Ja mam zamowione 11,5

A są cieńsze?

Są - Solbet ale czy nie będziesz miała problemów "akustycznych" przy cienkich ścianach ??

Mam do przestawienia tylko jedną małą ściankę pod schodami (niecałe 2m2), w której i tak są drzwi, więc nie przewiduję sensacji akustycznych :wink: .

Witam grupę

Nie wiem jakie najcieńsze produkuja bloczki na działówki, ale jeśli już Twoja ściana musi być tak cienka to średnio zdolny murarz powinien sobie poradzić ze ścianką z pełnej cegły ( w 6cm) - plus tynk czy regips i będziesz miała ok 8 cm.

To jeszcze ja wtrace swoje dwa slowa odnosnie srtajku lekarzy.

I na koniec jeszcze jedno - niech w tej nowej sluzbie zdrowia bedzie jakas konkurencja. Niech kazdy zarabia wedlug doswiadczenia i umiejetnosci. Niech kazdy poczuje, ze dostaje tyle pieniedzy, ile jest warta jego praca.

Nie przesadzasz BIMBELT ? "Konkurencja, niech zarabia wg doświadczenia, niech poczuje ile jest wart ?" może jeszcze kapitalizm wprowadzisz do służby zdrowia ? wolny wybór lekarza? przychodnie prywatne !! szpitale prywatne !!!!!!

Mamy prywatne budownictwo i zobacz jaki bu..l - ceny rosną wykonawcy marudzą a ty za to płacisz. A staruszki .. a emeryci.. a niepełnosprawni ???? o nich nie pomyslaleś ? Wstydź się taki duży chłopiec a dał się nabrać na liberalne hasła. "Każdemu według jego potrzeb od każdego według jego umiejętności" , "mamy jednakowe żołądki" ... tylko nie pamiętam kto to powiedział bo od trzech miesięcy nie mogę dostać się do specjalisty a lekarze muszą strajkować przez takich jak TY.