bryta 01.06.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum . Udalo Ci sie kupic material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.06.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A czy Ty masz już ten tynk na elewacji? Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie. A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto? Witam piątkowo. Rozmawiałam z przedstawicielem, p. Odejem, natomiast ewentualny zakup byłby właśnie przez Futura PSB w Mierzynie. A ta osoba, z którą Ty rozmawiałaś w hurtowni, dalej będzie zajmować się dystrybucją Reliusa? Jeśli tak, to prosiłabym o kontakt. Czy możesz napisać, jakie dostałaś ceny na materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.06.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm?I jakie mają pozostałe wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm? I jakie mają pozostałe wymiary? Ja mam zamowione 11,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.06.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A czy Ty masz już ten tynk na elewacji? Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie. A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto? Witam Wszystkich . Jakiej produkcji jest Relius i czy tynk o ktorym mowicie jest juz barwiony Relius należy do koncernu BASF. Trobe ma u siebie tynk silikatowy, ja myślę o mineralnym, który w tej firmie jest produkowany tylko biały. Robią teź inne rodzaje tynku, w tym barwione w masie Bryta, a jaką reputację w Niemczech mają tynki Knaufa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.06.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm? I jakie mają pozostałe wymiary? Ja mam zamowione 11,5 A są cieńsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm? I jakie mają pozostałe wymiary? Ja mam zamowione 11,5 A są cieńsze? Są - Solbet ale czy nie będziesz miała problemów "akustycznych" przy cienkich ścianach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.06.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm? I jakie mają pozostałe wymiary? Ja mam zamowione 11,5 A są cieńsze? Są - Solbet ale czy nie będziesz miała problemów "akustycznych" przy cienkich ścianach ?? Mam do przestawienia tylko jedną małą ściankę pod schodami (niecałe 2m2), w której i tak są drzwi, więc nie przewiduję sensacji akustycznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A czy Ty masz już ten tynk na elewacji? Nie, czekam na stabilizację pogody, bo silikat wymaga restrykcyjnego przestrzegania pewnych zasad. Ale kleje, grunt mam z Reliusa i tynk również taki będzie. A' propos, gdzie Ty kupujesz Reliusa? Też proszę o namiar. Mam kontakt z przedtawicielem, może przez niego warto? Witam Wszystkich . Jakiej produkcji jest Relius i czy tynk o ktorym mowicie jest juz barwiony Relius należy do koncernu BASF. Trobe ma u siebie tynk silikatowy, ja myślę o mineralnym, który w tej firmie jest produkowany tylko biały. Robią teź inne rodzaje tynku, w tym barwione w masie Bryta, a jaką reputację w Niemczech mają tynki Knaufa? Bardzo dobra i sa popularne duzy udzial w rynku ma tez Maxit i bardzo duzo sprzedaje Cekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 01.06.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum . Udalo Ci sie kupic material Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum . Udalo Ci sie kupic material Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak. Ale w 1 czy 2 gatunku . Dosyc duzo materialu widzialam na Swierczewskiej od strony Enei wjerzdzajac po prawej ale czy on jest na sprzedaz to nie wiem . Ja jeszcze nie dostalam ceny na Ytonga ale terminy maja w niemczech do 2 tygodni a nie tak jak unas trzeba sie prosic o material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 01.06.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum . Udalo Ci sie kupic material Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak. Ale w 1 czy 2 gatunku . Dosyc duzo materialu widzialam na Swierczewskiej od strony Enei wjerzdzajac po prawej ale czy on jest na sprzedaz to nie wiem . Ja jeszcze nie dostalam ceny na Ytonga ale terminy maja w niemczech do 2 tygodni a nie tak jak unas trzeba sie prosic o material A kurcze o gatunek to nie pytałem. A na tej świerczewskiej to też mają ten niemiecki czy inny BK?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.06.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dla mnie tez by przydal sie taki kurs . W muratorze 6/2007 jest dosc obszerny artykul o tynkach i farbach. Warto przeczytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Kurcze przez 2 tyg. nie mogłem się zalogować co się u licha dzieje z tym forum . Udalo Ci sie kupic material Jeszcze nie, okazuje się że ten BK Porit mają w realbudzie , ale jeszce robi mi rozeznanie w Niemczech narzeczony (Niemiec) mojej koleżanki. I zobaczę co mi wynajdzie wtedy zdecyduję co i jak. Ale w 1 czy 2 gatunku . Dosyc duzo materialu widzialam na Swierczewskiej od strony Enei wjerzdzajac po prawej ale czy on jest na sprzedaz to nie wiem . Ja jeszcze nie dostalam ceny na Ytonga ale terminy maja w niemczech do 2 tygodni a nie tak jak unas trzeba sie prosic o material A kurcze o gatunek to nie pytałem. A na tej świerczewskiej to też mają ten niemiecki czy inny BK?. Widzialam tam Ytonga mieli z przodu wystawe a z tylu zapelnione place ale czy na sprzedaz czy to klienta trudno mi powiedziec bo pedzilam zrobic umowe z oknami . Z drugim gatunkiem trzeba uwazac bo nie masz zadnej mozliwosci reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dla mnie tez by przydal sie taki kurs . W muratorze 6/2007 jest dosc obszerny artykul o tynkach i farbach. Warto przeczytac. Mam ten numer ale nie mialam czasu na czytanie lezy jeszcze w plecaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 01.06.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam wieczorkiem. Podnosze do góry bo opadamy. A tak apropo Muratora co wnim było takiego że ja nie mogę juz go zakupić od tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 01.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Słuchajcie, jaką grubość mają bloczki betonu komórkowego na ściany działowe? 5cm? 6cm? 8cm? I jakie mają pozostałe wymiary? Ja mam zamowione 11,5 A są cieńsze? Są - Solbet ale czy nie będziesz miała problemów "akustycznych" przy cienkich ścianach ?? Mam do przestawienia tylko jedną małą ściankę pod schodami (niecałe 2m2), w której i tak są drzwi, więc nie przewiduję sensacji akustycznych . Witam grupę Nie wiem jakie najcieńsze produkuja bloczki na działówki, ale jeśli już Twoja ściana musi być tak cienka to średnio zdolny murarz powinien sobie poradzić ze ścianką z pełnej cegły ( w 6cm) - plus tynk czy regips i będziesz miała ok 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 01.06.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ja tu nie wiem zy zmieszcze sie z stanem sorowym zamknietym w 200 tys a to prz procentach ktore podajecie znaczylo by strach pomyslec nie ma szans na 200 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.06.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ja tu nie wiem zy zmieszcze sie z stanem sorowym zamknietym w 200 tys a to prz procentach ktore podajecie znaczylo by strach pomyslec nie ma szans na 200 000 Na razie jestem przy stropie zobaczymy dalej jak to wyjdzie cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 01.06.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To jeszcze ja wtrace swoje dwa slowa odnosnie srtajku lekarzy. I na koniec jeszcze jedno - niech w tej nowej sluzbie zdrowia bedzie jakas konkurencja. Niech kazdy zarabia wedlug doswiadczenia i umiejetnosci. Niech kazdy poczuje, ze dostaje tyle pieniedzy, ile jest warta jego praca. Nie przesadzasz BIMBELT ? "Konkurencja, niech zarabia wg doświadczenia, niech poczuje ile jest wart ?" może jeszcze kapitalizm wprowadzisz do służby zdrowia ? wolny wybór lekarza? przychodnie prywatne !! szpitale prywatne !!!!!! Mamy prywatne budownictwo i zobacz jaki bu..l - ceny rosną wykonawcy marudzą a ty za to płacisz. A staruszki .. a emeryci.. a niepełnosprawni ???? o nich nie pomyslaleś ? Wstydź się taki duży chłopiec a dał się nabrać na liberalne hasła. "Każdemu według jego potrzeb od każdego według jego umiejętności" , "mamy jednakowe żołądki" ... tylko nie pamiętam kto to powiedział bo od trzech miesięcy nie mogę dostać się do specjalisty a lekarze muszą strajkować przez takich jak TY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts