bryta 04.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Szydas Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 04.06.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? Znajomy miał pod okapem pełno gniazd jaskółek, obsrane było wszystko dokumentnie, a szczęście to też miał chyba zasrane bo mu tą chatę komornik zlicytował. Ja osobiście nigdy nie pozwolę , aby te brudasy zrobiły sobie u mnie jakiekolwiek gniazdo. Mam ten sam problem Ulokowały sie w otworze w ścianie 6 jajek Pozwolę im jeszcze trochę pomieszkać ale za 2 tyg. spodziewam się okien i niestety - eksmisja na bruk - trochę żal !!! Ale nikt nie mówił że życie będzie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 04.06.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam! I znowu krótszy tydzień pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 04.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam wszystkich, pytanie ogrodnicze : czy winobluszcz może piąć się po ogrodzeniu z siatki ? Czy będzie to dla niego zbyt słaba podpora ? Czym obsadzić takie ogrodzenie żeby w miarę szybko uzyskać zieloną ściankę o wys. ok. 1,5 m, niekoniecznie zwarty, zielony mur ? Pozdrowienia p.s. my też mamy ptasich lokatorów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Pytanko... wiecie może czy jest w okolicy Szczecin jakiś producent betonowych szamb? kręgi odpadają że względu na wysoki stan wód gruntowych pozdrawiam m. Witam, a dowiadywałeś się w Probudzie? Co prawda, nie są to okolice Szczecina, ale czasem mają transport w te strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 martuszka napisał: Witam, gdzie kupiłas dachówke i za jaka cene za m2 dachówki podstawowej? Ja szukam i szukam i nie moge się zdecydowac a Bogen mi się podoba... Jaki podano czas realizacji zamówienia? Mi sie podoba edelrubin czerwony i edelgranat brązowy:) Witam Dachówki jeszcze nie kupiliśmy ponieważ dopiero dostaliśmy wycenę ale już zastanawiamy się nad dachówką innej firmy (my tak zawsze ) Powodów jest kilka. Po pierwsze cena, za samą dachówkę z gąsiorami cena 30 tys z vat 7% cena za m2 wyszła 57,85 zł. Po drugie dostępność, my znaleźliśmy tylko jedną firmę zajmującą się Bogenem w Szczecinie jest to firma Partner na ul Przyszłości, więc z czasem może być tak, że po gąsiora byśmy jeździli do Niemiec. No i los chyba chciał, że wylądowaliśmy w Serwis Dach i tam mają bardzo podobną kolorystycznie dachówkę z creatona glazurowany łupek, gdzie łącznie z oknami rynnami etc. dach wyceniony mamy na 36 tys. Więc chyba jednak z Bogena zrezygnujemy Co do realizacji Bogena to mówili, że około 6 tyg. Życzę powodzenia w poszukiwaniach Pozdrawiam Bogena mieli jeszcze w Veldachu na Niemcewicza. Przynajmniej jesienią, jak jest teraz - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Czy ktos z Was ma rynny kanion i jest zadowolony Ja mam i jestem bardzo zadowolony - wybraliśmy kolor miedziany. bardzo dobry wybór, świetny kolor Ja mam grafitowe Kaniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 04.06.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie.... PROSZE O NAMIARY NA FIRME POSADZKARSKIE I TYNKARSKIE i info po ile to teraz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 04.06.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam wszystkich, pytanie ogrodnicze : czy winobluszcz może piąć się po ogrodzeniu z siatki ? Czy będzie to dla niego zbyt słaba podpora ? Czym obsadzić takie ogrodzenie żeby w miarę szybko uzyskać zieloną ściankę o wys. ok. 1,5 m, niekoniecznie zwarty, zielony mur ? Pozdrowienia p.s. my też mamy ptasich lokatorów ! winobluszcz sobie poradzi z pnących możesz rozważyć również: powojniki, wiciokrzewy lub.........kiwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? Znajomy miał pod okapem pełno gniazd jaskółek, obsrane było wszystko dokumentnie, a szczęście to też miał chyba zasrane bo mu tą chatę komornik zlicytował. Ja osobiście nigdy nie pozwolę , aby te brudasy zrobiły sobie u mnie jakiekolwiek gniazdo. Mam ten sam problem Ulokowały sie w otworze w ścianie 6 jajek Pozwolę im jeszcze trochę pomieszkać ale za 2 tyg. spodziewam się okien i niestety - eksmisja na bruk - trochę żal !!! Ale nikt nie mówił że życie będzie łatwe Chcesz czekać, aż wyklują się pisklaki i wtedy wywalić? To niehumanitarne. Jak musisz eksmitować, to już lepiej teraz, póki nie ma małych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie.... PROSZE O NAMIARY NA FIRME POSADZKARSKIE I TYNKARSKIE i info po ile to teraz???? Jolly, u nas robił pan Kopyś z listy. Byliśmy zadowoleni i z jakości i z ceny, ale ostatnio u jednej z forumowiczek się nie spisał, więc obawiam się dalej go polecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 04.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam wszystkich, pytanie ogrodnicze : czy winobluszcz może piąć się po ogrodzeniu z siatki ? Czy będzie to dla niego zbyt słaba podpora ? Czym obsadzić takie ogrodzenie żeby w miarę szybko uzyskać zieloną ściankę o wys. ok. 1,5 m, niekoniecznie zwarty, zielony mur ? Pozdrowienia p.s. my też mamy ptasich lokatorów ! winobluszcz sobie poradzi z pnących możesz rozważyć również: powojniki, wiciokrzewy lub.........kiwi a czy siatka sobie poradzi ? czy jej nie powygina ? Przyznam, że jest to mój faworyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 04.06.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie.... PROSZE O NAMIARY NA FIRME POSADZKARSKIE I TYNKARSKIE i info po ile to teraz???? Jolly, u nas robił pan Kopyś z listy. Byliśmy zadowoleni i z jakości i z ceny, ale ostatnio u jednej z forumowiczek się nie spisał, więc obawiam się dalej go polecać. chodzi o to, ze nie mam aktualnej listy - moze bys podeslala???? i napisz na priva ile wzieli ... dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 04.06.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie.... PROSZE O NAMIARY NA FIRME POSADZKARSKIE I TYNKARSKIE i info po ile to teraz???? ja też poproszę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.06.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? Znajomy miał pod okapem pełno gniazd jaskółek, obsrane było wszystko dokumentnie, a szczęście to też miał chyba zasrane bo mu tą chatę komornik zlicytował. Ja osobiście nigdy nie pozwolę , aby te brudasy zrobiły sobie u mnie jakiekolwiek gniazdo. Mam ten sam problem Ulokowały sie w otworze w ścianie 6 jajek Pozwolę im jeszcze trochę pomieszkać ale za 2 tyg. spodziewam się okien i niestety - eksmisja na bruk - trochę żal !!! Ale nikt nie mówił że życie będzie łatwe Chcesz czekać, aż wyklują się pisklaki i wtedy wywalić? To niehumanitarne. Jak musisz eksmitować, to już lepiej teraz, póki nie ma małych. A gdzie ochrona życia od poczęcia, poczekaj aż oszołomy z LPR-u tu zajrzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 04.06.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? Znajomy miał pod okapem pełno gniazd jaskółek, obsrane było wszystko dokumentnie, a szczęście to też miał chyba zasrane bo mu tą chatę komornik zlicytował. Ja osobiście nigdy nie pozwolę , aby te brudasy zrobiły sobie u mnie jakiekolwiek gniazdo. Mam ten sam problem Ulokowały sie w otworze w ścianie 6 jajek Pozwolę im jeszcze trochę pomieszkać ale za 2 tyg. spodziewam się okien i niestety - eksmisja na bruk - trochę żal !!! Ale nikt nie mówił że życie będzie łatwe Chcesz czekać, aż wyklują się pisklaki i wtedy wywalić? To niehumanitarne. Jak musisz eksmitować, to już lepiej teraz, póki nie ma małych. Teraz mi szkoda Może się wyklują i jakiś karmnik im zbuduje Co do niehumanitarności - a wzrosty cen są humanitarne, serce pęka, krew się leje, portfel pustoszeje a lekarze strajkują ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.06.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam nowotygodniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 04.06.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Krótkie pytanko: Czy ktos kupił, użytkuje bądź zna opinie innych nt. okien firmy Drutex? Witam wszystkich, testuje te okna od kliku lat (wcześniej mieszkanie) teraz dom i firma. Nie narzekam, spełniają swoją role jak należy a sporo tańsze. Śmiało polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 04.06.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Teraz mi szkoda Może się wyklują i jakiś karmnik im zbuduje Co do niehumanitarności - a wzrosty cen są humanitarne, serce pęka, krew się leje, portfel pustoszeje a lekarze strajkują ........ Jak sam napisałeś wszystko drożeje, więc oni też muszą mieć kasę na materiały budowlane które podrożały, a poza tym nie mogą siedzieć przecież non stop 24 godziny na dyżurach przecież na budowę też trzeba kiedyś zajechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 04.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts