jolly 04.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 AA propos jaskolek! czy one przypadkowo nie sa pod ochrona???? ja tam nie zabijalam, chociaz "zafajdaly" mi cala jetke obu na szczytach... a jesli idzie o zwierzyniec, to ja uratowalam myszke od straszliwej smierci polegajacej na zalaniu betonem zywcem.... mam nadzieje, ze jak dom stanie to nie przyjdzie cala rodzina mysz do domu, by mi podziekowac ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 04.06.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o rynny kaniona u mnie rok i ok, na domach 4-letnich tez jest ok. Co dalej to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 04.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wszystkich poniedziałkowo DIDI jak maleństwo?? odnośnie roslinek- czy mogłabys podpytać Piotra co rośnie u naszych sąsiadów (J.G) na siatce od stony lasku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 04.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wszystkich poniedziałkowo DIDI jak maleństwo?? odnośnie roslinek- czy mogłabys podpytać Piotra co rośnie u naszych sąsiadów (J.G) na siatce od stony lasku ? Oj! To już chyba ze sto lat skoro to Amonka? Emi ma sie świetnie - właśnie śpi. pewnie, że zapytam - teraz nie mogę, bo ma jakieś ważne spotkanie i zabronił mi dzwonić do siebie, ale damy znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 04.06.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ano Amonka To bez pospiechu ale bede wdzieczna za informacje. Buziaki dla dziewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 04.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Pytanko... wiecie może czy jest w okolicy Szczecin jakiś producent betonowych szamb? kręgi odpadają że względu na wysoki stan wód gruntowych pozdrawiam m. Nie ma, ale podobno można uszczelnić kręgi w sposób trwały. Mam ten sam problem, jeśli uda Ci czegoś dowiedzieć, też proszę o informację. Znalazłam natomiast producenta szamb betonowych ze Śląska, który jest w stanie dostarczyć szambo (10) w cenie 2400,00 plus 1400,00 transport. To i tak taniej, niż szczelne o tej samej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 04.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 W kwestii jaskółek - są zabezpieczenia, wyglądające jak druciany jeż, który wpina się dokoła w ścianę na granicy podbitki. Nie wiem gdzie się kupuje, widzę to u siebie w bloku, gdzie zawsze było mnóstwo jaskółczych gniazd. Tam, gdzie są zabezpieczenia gniazd nie ma, ale w każdym innym dogodnym - zatrzęsienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 04.06.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Krótkie pytanko: Czy ktos kupił, użytkuje bądź zna opinie innych nt. okien firmy Drutex? Witam wszystkich, testuje te okna od kliku lat (wcześniej mieszkanie) teraz dom i firma. Nie narzekam, spełniają swoją role jak należy a sporo tańsze. Śmiało polecam. Właśnie rozwazam te okna. Sa tańsze niz np MS. Dzisiaj umawiamy sie z handlowcem który zrobi nam wycene okien MS i Drutex. Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo i wtedy podejmiemy decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? kiedys widzialam jakies woreczki - szeleszcza i ptaki uciekaja....a na jednym domu byl przyczepiony hmm...bodajze jastrzab:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 04.06.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam niedzielnie, pracowicie i strajkowo (czyli jak zwykle) czy ktoś zna dobry sposób na jaskółki, które chcą założyć sobie gniazda pod moim dachem i brudzą elewację aż miło???? z zasady jestem pokojowo nastawiony i wolałbym jakieś mniej drastyczne metody... Chcesz splawic swoje szczescie? Przeciez jaskolki sa jego zwiastunem. Jak je przepedzisz, to juz po tobie jeśli obsrane ściany mają być szczęściem ,to ja może zrezygnuję??? kiedys widzialam jakies woreczki - szeleszcza i ptaki uciekaja....a na jednym domu byl przyczepiony hmm...bodajze jastrzab:( Nie wiem, jak jaskółki, ale gołębie boją się płyt CD - podobno oślepia je ten odblask, choć ozdoba to wątpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam poniedzialkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam serdecznie.... PROSZE O NAMIARY NA FIRME POSADZKARSKIE I TYNKARSKIE i info po ile to teraz???? ja też poproszę !! Te ceny tez by mnie interesowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.06.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Jak to jest ze w poniedzialki zawsze glowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.06.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Pytanko... wiecie może czy jest w okolicy Szczecin jakiś producent betonowych szamb? kręgi odpadają że względu na wysoki stan wód gruntowych pozdrawiam m. Nie ma, ale podobno można uszczelnić kręgi w sposób trwały. Mam ten sam problem, jeśli uda Ci czegoś dowiedzieć, też proszę o informację. Znalazłam natomiast producenta szamb betonowych ze Śląska, który jest w stanie dostarczyć szambo (10) w cenie 2400,00 plus 1400,00 transport. To i tak taniej, niż szczelne o tej samej pojemności. sęk w tym że ja potrzebuje szamba na maksymalnie półtora-dwa lata, wiec nie chce kupować dużego (10m3), wystarczy mi mniejsze 6-7m3, pozniej z przeznaczeniem na deszczówke... 2400 za 10m3 za szambo betonowe to dobra cena, ale ten transport 1400 zl to rozbój w biały dzień... jak byś wpadła na jakiś pomysł to daj znać pozdrawiam m. ps. ciekawe czy gdyby zamówic dwa szamba to ile by wzieli za transport pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 04.06.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Dzis podpisalismy akt notarialny. Oznajmiam wszystkim, ze juz prawnie i oficjalnie mamy wlasna dzialke na ulicy Golebia, w Dolujach, trzecia po lewej "od szosy" - cale 873 m2 nadziei... i wielkich po piers chwasciorow Niestety, imprezki w weekend nie bedzie, jedziemy w bardzo daleki swiat. Ale w czwartek mam wolne Zreszta, co sie odwlecze, to nie uciecze, prawda? Uklony dla Sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 04.06.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wieczorkowo Dziś nastąpiło zdanie budowy przez firmę wykonawczą stanu surowego zamkniętego naszego domu. Rozstajemy się z firmą wykonawczą pokojowo dziś prześlę Klausowi moją opinię na listę. Plan przewidywał zakończenie tego stanu na dzień 31.05.2007 tak więc jestem 4 dni w plecy . Elektrycy mogą wejść dopiero jutro więc wszystko gra. Zobaczymy jak będzie szło dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.06.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wieczorkowo Dziś nastąpiło zdanie budowy przez firmę wykonawczą stanu surowego zamkniętego naszego domu. Rozstajemy się z firmą wykonawczą pokojowo dziś prześlę Klausowi moją opinię na listę. Plan przewidywał zakończenie tego stanu na dzień 31.05.2007 tak więc jestem 4 dni w plecy . Elektrycy mogą wejść dopiero jutro więc wszystko gra. Zobaczymy jak będzie szło dalej Z elektrykami cene uzgadniales za calosc czy liczbe punktow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 04.06.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wieczorkowo Dziś nastąpiło zdanie budowy przez firmę wykonawczą stanu surowego zamkniętego naszego domu. Rozstajemy się z firmą wykonawczą pokojowo dziś prześlę Klausowi moją opinię na listę. Plan przewidywał zakończenie tego stanu na dzień 31.05.2007 tak więc jestem 4 dni w plecy . Elektrycy mogą wejść dopiero jutro więc wszystko gra. Zobaczymy jak będzie szło dalej Z elektrykami cene uzgadniales za calosc czy liczbe punktow Za całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 04.06.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 sęk w tym że ja potrzebuje szamba na maksymalnie półtora-dwa lata, wiec nie chce kupować dużego (10m3), wystarczy mi mniejsze 6-7m3, pozniej z przeznaczeniem na deszczówke... 2400 za 10m3 za szambo betonowe to dobra cena, ale ten transport 1400 zl to rozbój w biały dzień... jak byś wpadła na jakiś pomysł to daj znać pozdrawiam m. ps. ciekawe czy gdyby zamówic dwa szamba to ile by wzieli za transport pozdrawiam m. Spróbuję się dowiedziec. U mnie dokładnie ta sama sytuacja - mam nadzieję, że za dwa, trzy lata będzie kanalizacja ale mam duży dach i pojemnośc 10 m3 na deszczówkę wcale nie będzie zbyt duża. Poza tym moi panowie leją wodę bez skrupułów i nie sądzę, żeby rachunki za wywóz nieczystości ostudziły ich ablucyjne zapały. Jeśli się czegoś dowiem, dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 04.06.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Krótkie pytanko: Czy ktos kupił, użytkuje bądź zna opinie innych nt. okien firmy Drutex? Witam wszystkich, testuje te okna od kliku lat (wcześniej mieszkanie) teraz dom i firma. Nie narzekam, spełniają swoją role jak należy a sporo tańsze. Śmiało polecam. Witam dziś wszystkich, Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts