Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Krótkie pytanko:

Czy ktos kupił, użytkuje bądź zna opinie innych nt. okien firmy Drutex?

Witam wszystkich,

testuje te okna od kliku lat (wcześniej mieszkanie) teraz dom i firma. Nie narzekam, spełniają swoją role jak należy a sporo tańsze. Śmiało polecam.

Właśnie rozwazam te okna. Sa tańsze niz np MS. Dzisiaj umawiamy sie z handlowcem który zrobi nam wycene okien MS i Drutex. Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo i wtedy podejmiemy decyzje.

O! To zapisuję się w kolejce po informację jak wypadło porównanie wycen.

Moeż będzie tez różnica w warunkach płatności, montażu, serwisowania i ew. gwarancji, itd. ...:-)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Dzis podpisalismy akt notarialny.

Oznajmiam wszystkim, ze juz prawnie i oficjalnie mamy wlasna dzialke na ulicy Golebia, w Dolujach, trzecia po lewej "od szosy" - cale 873 m2 nadziei... i wielkich po piers chwasciorow ;)

Niestety, imprezki w weekend nie bedzie, jedziemy w bardzo daleki swiat.

Ale w czwartek mam wolne :)

Zreszta, co sie odwlecze, to nie uciecze, prawda?

Uklony dla Sasiadow :D

no to gratulacje :D

Dzis podpisalismy akt notarialny.

Oznajmiam wszystkim, ze juz prawnie i oficjalnie mamy wlasna dzialke na ulicy Golebia, w Dolujach, trzecia po lewej "od szosy" - cale 873 m2 nadziei... i wielkich po piers chwasciorow ;)

Niestety, imprezki w weekend nie bedzie, jedziemy w bardzo daleki swiat.

Zreszta, co sie odwlecze, to nie uciecze, prawda?

Uklony dla Sasiadow :D

gratulacje......

dzis podpisalismy akt notarialny.

Oznajmiam wszystkim, ze juz prawnie i oficjalnie mamy wlasna dzialke na ulicy golebia, w dolujach, trzecia po lewej "od szosy" - cale 873 m2 nadziei... I wielkich po piers chwasciorow ;)

niestety, imprezki w weekend nie bedzie, jedziemy w bardzo daleki swiat.

zreszta, co sie odwlecze, to nie uciecze, prawda?

Uklony dla sasiadow :D

gratulacje......

gratulacje :p :p :p :p

Witam Wszystkich .

Ile tak wychodzilo przecietnie u Was instalacja wodno kanalizacyjna bez bialego montazu.

Po ile m tynku wewnetrznego.

tynk 24zł/m2 (materiał + robocizna), ten sam wykonawca co u maggie tylko 2 miesiące póżniej. Teraz ponoć 25zł/m2 :x

A jak jakosciowo :lol: i czasowo

Witam :)

Jak tu dzisiaj pusto. Haaaaalloooooo jest tu Ktoś? :wink:

ja jestem, ale gadać mi się nie chce :D

przy okazji - jeśli ktoś planuje wykończenie podłogi w garażu czy gdzieś betondurem to odradzam - nie wiem jak w eksploatacji, ale malowanie tym to porażka. abstrakcyjnie zawyżają wydajność - u mnie wyszło już 0,5 litra na metr kwadratowy, a dalej nie mam pokrycia kolorem :evil: :evil: :evil: :evil:

przy okazji - jeśli ktoś planuje wykończenie podłogi w garażu czy gdzieś betondurem to odradzam - nie wiem jak w eksploatacji, ale malowanie tym to porażka. abstrakcyjnie zawyżają wydajność - u mnie wyszło już 0,5 litra na metr kwadratowy, a dalej nie mam pokrycia kolorem :evil: :evil: :evil: :evil:

Kurczę a właśnie dziś czytałem opisy różnych farb tego rodzaju.

Czy gruntowałeś podłoże przed malowaniem ??

Kurczę a właśnie dziś czytałem opisy różnych farb tego rodzaju.

Czy gruntowałeś podłoże przed malowaniem ??

oczywiście, wszystko wg instrukcji. dzisiaj jestem już po 4 malowaniu i dalej miejscami cement spod spodu przebija :evil: :evil:

następnym razem jednak zdecyduję się albo na jakiś epoksyd albo jednak położe płytki...

Zaglądam tu po bardzo długiej przerwie z pozdrowieniami dla całej szczecińskej grupy budującej.

Choć nie ukrywam że mój domek nadal tylko na papierze to przez ten czas też nie próżnowałam a raczej -śmy i zapewniam rezultat jest - spi smacznie tutaj obok mnie.

Naprawdę gorąco wszystkich pozdrawiam. :wink: