Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Jak tu dzisiaj pusto. Haaaaalloooooo jest tu Ktoś? :wink:

ja jestem, ale gadać mi się nie chce :D

przy okazji - jeśli ktoś planuje wykończenie podłogi w garażu czy gdzieś betondurem to odradzam - nie wiem jak w eksploatacji, ale malowanie tym to porażka. abstrakcyjnie zawyżają wydajność - u mnie wyszło już 0,5 litra na metr kwadratowy, a dalej nie mam pokrycia kolorem :evil: :evil: :evil: :evil:

a czemu taki pomysl?????

ja mam najtanszy gres w garazu i jak narazie jest oki

Zaglądam tu po bardzo długiej przerwie z pozdrowieniami dla całej szczecińskej grupy budującej.

Choć nie ukrywam że mój domek nadal tylko na papierze to przez ten czas też nie próżnowałam a raczej -śmy i zapewniam rezultat jest - spi smacznie tutaj obok mnie.

Naprawdę gorąco wszystkich pozdrawiam. :wink:

witaj :lol: :lol: :lol:

Pytanie na śniadanie:

:lol: :lol:

Co stosowaliście jako izolację pozioma pod wylewki i styropian??????????????

W projekcie mam 2 razy papa na lepiku, to konieczne czy jest coś innego? :roll:

Z mojego niewielkiego doswiadczenia budowlanego wynika, ze taka izolacja pozioma to podstawa. Odcina elegancko caly fundament od reszty budynku. Mozna oczywiscie uzyc papy termozgrzewalnej, ktora jest nieco lepsza, ale czy mozna uzyc czegos zamiast papy, to nie wiem. Z drugiej strony po co udziwniac ;)

Witam :)

Jak tu dzisiaj pusto. Haaaaalloooooo jest tu Ktoś? :wink:

ja jestem, ale gadać mi się nie chce :D

przy okazji - jeśli ktoś planuje wykończenie podłogi w garażu czy gdzieś betondurem to odradzam - nie wiem jak w eksploatacji, ale malowanie tym to porażka. abstrakcyjnie zawyżają wydajność - u mnie wyszło już 0,5 litra na metr kwadratowy, a dalej nie mam pokrycia kolorem :evil: :evil: :evil: :evil:

a czemu taki pomysl?????

ja mam najtanszy gres w garazu i jak narazie jest oki

pomysł taki, bo chciałem szybko i tanio, na parę lat. po fakcie też bym położył najtańszy gres, też już bym skończył a efekt na pewno byłby lepszy.... :-? :evil:

mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie......

hmm....a pod.....albo papa albo nic :-?

Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic.

No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej.

Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic.

folia powinna być między styropianem a wylewką, niekoniecznie między papą a styropianem :D

Witam Wszystkich .

Oj trzeby od rana czytac ten etap jeszcze przedemna :lol:

Ostatnio cos czulam sie zmeczona i spiaca .Przez przypadek czytam etykiete na kawie a po czesku pisze rozpustna Kava troche smiac mi sie chcialo ale jak sie zdziwilam ze kupilam bezkofeinowa juz teraz wiem dlaczego nie dzialala :oops:

No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej.

Papa pewnie dobra, ale teraz tyle nowości, że może jest coś innego co będzie równie dobre a pozwoli mi jej uniknąć, poniewaz z powodu przestoju miesięcznego, chcialabym sama sie w to pobawić (w ramach walki z nudą), zanim wejdzie hydraulik. Papy chyba sama nie dam rady, rozlozyc ok ale to podgrzewanie lepiku to nie dla mnie. Dysperbitem bym posmarowała podłoge bez problemu - lubie zreszta takie prace :wink:

witam wszystkich,

pytanie ogrodnicze : czy winobluszcz może piąć się po ogrodzeniu z siatki ? Czy będzie to dla niego zbyt słaba podpora ?

Czym obsadzić takie ogrodzenie żeby w miarę szybko uzyskać zieloną ściankę o wys. ok. 1,5 m, niekoniecznie zwarty, zielony mur :) ?

Pozdrowienia

p.s.

my też mamy ptasich lokatorów !

winobluszcz sobie poradzi

z pnących możesz rozważyć również: powojniki, wiciokrzewy lub.........kiwi

a ja bym jeszcze pomyślała nad kokornakiem (duże liście, szybko rośnie i ładnie wygląda)

Wtorkowo witam :D ,

znów problemy z forum? :-?

bryta, w marcu płaciłam 22,50 za m2, tynki cementowo-wapienne, maszynowo

Czy to jest cena z materialem .Kto u Ciebie robil instalacje wodno -kanalizacyjna :lol:

Z materiałem i sprzętem.

Wszystkie instalacje sanitarne i rozprowadzenie dgp od kominka robi u mnie firma Kuzo