szydas 06.06.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej. chodzi mi o to czy coś można innego żeby uniknąć papy, poniewaz z powodu przestoju miesięcznego, chcialabym sama sie w to pobawić (w ramach walki z nudą), zanim wejdzie hydraulik. Papy chyba sama nie dam rady, rozlozyc ok ale to podgrzewanie lepiku to nie dam rady. Dysperbitem bym posmarowała podłoge bez problemu - lubie zreszta takie prace musisz zrobić izolację przeciwwilgociową na całej płycie podłogowej. z czego zrobisz to już zupełnie inna bajka, ma to być po prostu trwałe i skuteczne. może to być papa, lepik, dysperbit albo inny wynalazek, teraz jest bardzo duży wybór. jeśli chcesz robić to sama to faktycznie warto rozważyć coś do malowania, bo technologicznie potrzebujesz tylko szczotki na kiju. ważna sprawa - jeśli robisz instalacje miedziane weź pod uwagę, że będzie ona lutowana na podłodze z położoną już izolacją - musi ona wytrzymać takie podgrzewanie i nie palić się od razu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Wtorkowo witam , znów problemy z forum? bryta, w marcu płaciłam 22,50 za m2, tynki cementowo-wapienne, maszynowo Czy to jest cena z materialem .Kto u Ciebie robil instalacje wodno -kanalizacyjna Z materiałem i sprzętem. Wszystkie instalacje sanitarne i rozprowadzenie dgp od kominka robi u mnie firma Kuzo Robi czy zrobila i jaka jest twoja o nich opinia bo nawet nazwa nic mi nie mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 witam wszystkich, pytanie ogrodnicze : czy winobluszcz może piąć się po ogrodzeniu z siatki ? Czy będzie to dla niego zbyt słaba podpora ? Czym obsadzić takie ogrodzenie żeby w miarę szybko uzyskać zieloną ściankę o wys. ok. 1,5 m, niekoniecznie zwarty, zielony mur ? Pozdrowienia p.s. my też mamy ptasich lokatorów ! winobluszcz sobie poradzi z pnących możesz rozważyć również: powojniki, wiciokrzewy lub.........kiwi a ja bym jeszcze pomyślała nad kokornakiem (duże liście, szybko rośnie i ładnie wygląda) To raczej zły pomysł jeśli ma rosnąć na ogrodzeniu. Jest ładny i owszem, ale potrzebuje mocnych "podpór" np. drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej. chodzi mi o to czy coś można innego żeby uniknąć papy, poniewaz z powodu przestoju miesięcznego, chcialabym sama sie w to pobawić (w ramach walki z nudą), zanim wejdzie hydraulik. Papy chyba sama nie dam rady, rozlozyc ok ale to podgrzewanie lepiku to nie dam rady. Dysperbitem bym posmarowała podłoge bez problemu - lubie zreszta takie prace musisz zrobić izolację przeciwwilgociową na całej płycie podłogowej. z czego zrobisz to już zupełnie inna bajka, ma to być po prostu trwałe i skuteczne. może to być papa, lepik, dysperbit albo inny wynalazek, teraz jest bardzo duży wybór. jeśli chcesz robić to sama to faktycznie warto rozważyć coś do malowania, bo technologicznie potrzebujesz tylko szczotki na kiju. ważna sprawa - jeśli robisz instalacje miedziane weź pod uwagę, że będzie ona lutowana na podłodze z położoną już izolacją - musi ona wytrzymać takie podgrzewanie i nie palić się od razu.... U nas dysperbit malowany 2x (oprócz garażu) i folia 2x. Grunt mamy piaszczysty, więc wyszłam z założenia, że wilgoci z gruntu nie będzie dużo. Solidniejszą izolację powinno się dać przy słabo przepuszczalnych gruntach, np. gliniastych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.06.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 musisz zrobić izolację przeciwwilgociową na całej płycie podłogowej. z czego zrobisz to już zupełnie inna bajka, ma to być po prostu trwałe i skuteczne. może to być papa, lepik, dysperbit albo inny wynalazek, teraz jest bardzo duży wybór. jeśli chcesz robić to sama to faktycznie warto rozważyć coś do malowania, bo technologicznie potrzebujesz tylko szczotki na kiju. ważna sprawa - jeśli robisz instalacje miedziane weź pod uwagę, że będzie ona lutowana na podłodze z położoną już izolacją - musi ona wytrzymać takie podgrzewanie i nie palić się od razu.... miedziana nie będzie, wolałabym cos do smarowania, szkoda marnować jeden miesiąc, zeby nic nie zrobić. Z drugiej strony ma być to dobre i pewne Musze poczytac, forumowy spec od wylewek ciagle podkresla, ze tylko papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.06.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Wtorkowo witam , znów problemy z forum? bryta, w marcu płaciłam 22,50 za m2, tynki cementowo-wapienne, maszynowo Czy to jest cena z materialem .Kto u Ciebie robil instalacje wodno -kanalizacyjna Z materiałem i sprzętem. Wszystkie instalacje sanitarne i rozprowadzenie dgp od kominka robi u mnie firma Kuzo Robi czy zrobila i jaka jest twoja o nich opinia bo nawet nazwa nic mi nie mowi Prawie zrobiła - dziś dostałam rozliczenie. Zostały jeszcze próby po podłączeniu gazu i montaż oraz rozprowadzenie kominka. Jak do tej pory - jestem z nich zadowolona. Współpracują z Ciepłą Chatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A ja mam pytanie, ile płaciliście za ułożenie wełny na stelażu (poddasze) i regipsy? Podnoszę pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A ja mam pytanie, ile płaciliście za ułożenie wełny na stelażu (poddasze) i regipsy? Podnoszę pytanie Ja dokładnie nie wiem, ale cos mi sie o uszy obiła cena 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.06.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 musisz zrobić izolację przeciwwilgociową na całej płycie podłogowej. z czego zrobisz to już zupełnie inna bajka, ma to być po prostu trwałe i skuteczne. może to być papa, lepik, dysperbit albo inny wynalazek, teraz jest bardzo duży wybór. jeśli chcesz robić to sama to faktycznie warto rozważyć coś do malowania, bo technologicznie potrzebujesz tylko szczotki na kiju. ważna sprawa - jeśli robisz instalacje miedziane weź pod uwagę, że będzie ona lutowana na podłodze z położoną już izolacją - musi ona wytrzymać takie podgrzewanie i nie palić się od razu.... U nas dysperbit malowany 2x (oprócz garażu) i folia 2x. Grunt mamy piaszczysty, więc wyszłam z założenia, że wilgoci z gruntu nie będzie dużo. Solidniejszą izolację powinno się dać przy słabo przepuszczalnych gruntach, np. gliniastych problem w tym, ze u mnie glina, jak napada to woda stoi aż nie wyparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A jak rozumieć 2xpapa na lepiku: lepik, papa, lepik, papa czy papa lepik papa.Znalazłam lepik stosowany na zimno bez podgrzewania firmy izoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam srodeczkowo. Humorek super , roboty w brod... Teska - a calkiem oftopikowo - czy ktos z Was zna jakies charakterystyczne, latwe do znalezienia miejsce na/tuz obok obwodnicy berlinskiej jak najblizej Szczecina, gdzie mozna sie umowic z drugim autkiem? Jeden samochodzik jedzie z Wroclawia do Dortmundu, drugi - Szczecin -> Dortmund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 06.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. folia powinna być między styropianem a wylewką, niekoniecznie między papą a styropianem Nie wiem czy daje sie folie pomiedzy styropianem a wylewka, wiem na pewno, ze daje sie pomiedzy papa a styropianem, poniewaz styropian reaguje bodajze na rozpuszczalniki zawarte w smole. Odseparowanie tych dwoch materialow jest niezbedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.06.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam srodeczkowo. Humorek super , roboty w brod... Teska - a calkiem oftopikowo - czy ktos z Was zna jakies charakterystyczne, latwe do znalezienia miejsce na/tuz obok obwodnicy berlinskiej jak najblizej Szczecina, gdzie mozna sie umowic z drugim autkiem? Jeden samochodzik jedzie z Wroclawia do Dortmundu, drugi - Szczecin -> Dortmund. Jest taka wielka stacja benzynowa, która ma wjazd zarówno od strony Berlina jak i Szczecina. Ale czy to jest przed wjazdem na ring czy za zjazdem to zabij mnie ale nie mogę sobie skojarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam srodeczkowo. Humorek super , roboty w brod... Teska - a calkiem oftopikowo - czy ktos z Was zna jakies charakterystyczne, latwe do znalezienia miejsce na/tuz obok obwodnicy berlinskiej jak najblizej Szczecina, gdzie mozna sie umowic z drugim autkiem? Jeden samochodzik jedzie z Wroclawia do Dortmundu, drugi - Szczecin -> Dortmund. Jest taka wielka stacja benzynowa, która ma wjazd zarówno od strony Berlina jak i Szczecina. Ale czy to jest przed wjazdem na ring czy za zjazdem to zabij mnie ale nie mogę sobie skojarzyć. Ona jest posrodku Maggi dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.06.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam srodeczkowo. Humorek super , roboty w brod... Teska - a calkiem oftopikowo - czy ktos z Was zna jakies charakterystyczne, latwe do znalezienia miejsce na/tuz obok obwodnicy berlinskiej jak najblizej Szczecina, gdzie mozna sie umowic z drugim autkiem? Jeden samochodzik jedzie z Wroclawia do Dortmundu, drugi - Szczecin -> Dortmund. Jest taka wielka stacja benzynowa, która ma wjazd zarówno od strony Berlina jak i Szczecina. Ale czy to jest przed wjazdem na ring czy za zjazdem to zabij mnie ale nie mogę sobie skojarzyć. Ona jest posrodku Maggi dzieki O widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.06.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A jak rozumieć 2xpapa na lepiku: lepik, papa, lepik, papa czy papa lepik papa. Znalazłam lepik stosowany na zimno bez podgrzewania firmy izoplast należy rozumieć jako warstwa papy przyklejona i sklejona lepikiem i druga taka sama warstwa. lepik pełni rolę kleju. są dwie szkoły kładzenia papy - jedna w tym samym kierunku na zakładkę, druga prostopadle do pierwszej warstwy. ta pierwsza ponoć lepsza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Szydas jak sie sprawuja solary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. folia powinna być między styropianem a wylewką, niekoniecznie między papą a styropianem Nie wiem czy daje sie folie pomiedzy styropianem a wylewka, wiem na pewno, ze daje sie pomiedzy papa a styropianem, poniewaz styropian reaguje bodajze na rozpuszczalniki zawarte w smole. Odseparowanie tych dwoch materialow jest niezbedne. Potwierdzam wypowiedz powyższą, między papą a styropianem folia jest niezbędna!! tak naprawdę folia nie jest izolacją przeciwwilgociową, ja tam dałem papę, na to przyjdzie folia i dopiero styropian i tej wersji będę sie trzymał pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. folia powinna być między styropianem a wylewką, niekoniecznie między papą a styropianem u mnie na styropianie pod wylewka co do tego gresu - trzeba zaimpregnowac....nie zrobilam...i zdarzaja sie jakies plamy.....ale malo co widoczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts