dzióbek 06.06.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A jak rozumieć 2xpapa na lepiku: lepik, papa, lepik, papa czy papa lepik papa. Znalazłam lepik stosowany na zimno bez podgrzewania firmy izoplast należy rozumieć jako warstwa papy przyklejona i sklejona lepikiem i druga taka sama warstwa. lepik pełni rolę kleju. są dwie szkoły kładzenia papy - jedna w tym samym kierunku na zakładkę, druga prostopadle do pierwszej warstwy. ta pierwsza ponoć lepsza.... Dzięki, w sumie tak myslałam ale zawsze lepiej sie upewnić. Teraz tylko muszę zdecydowac co wybrać, pape czy dysberbit. W paru miejscach rozkulismy chudziak i w jednym miejscu piasek był suchutki w innym mokry - pewnie ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 06.06.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Szydas jak sie sprawuja solary ?? grzeją, są dni, że w ogóle gazu nie zużywamy... no może do gotowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.06.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A jak rozumieć 2xpapa na lepiku: lepik, papa, lepik, papa czy papa lepik papa. Znalazłam lepik stosowany na zimno bez podgrzewania firmy izoplast należy rozumieć jako warstwa papy przyklejona i sklejona lepikiem i druga taka sama warstwa. lepik pełni rolę kleju. są dwie szkoły kładzenia papy - jedna w tym samym kierunku na zakładkę, druga prostopadle do pierwszej warstwy. ta pierwsza ponoć lepsza.... Dzięki, w sumie tak myslałam ale zawsze lepiej sie upewnić. Teraz tylko muszę zdecydowac co wybrać, pape czy dysberbit. W paru miejscach rozkulismy chudziak i w jednym miejscu piasek był suchutki w innym mokry - pewnie ma to znaczenie. witam wszystkich to i ja dorzucę swoje 5 gr w sprawie izolacji--cały parter osobiście najpierw posmarowałam siplastpraimerem-w stosunku do dysperbitu droższy ale o wiele szybciej wysycha i tak nie śmierdzi,potem z pomoca taty kładliśmy papę termozgrzewalna na tzw zakładke i zgrzewaliśmy z izolacja pod ściankami zew i wew,nastepnie na papę położona zostałą folia i styropian. poddasze natomiast także osobiście na posadzke rozkładam styropian i na to folie ,która wywijam ok 12 cm na sciany.wspomne ,że poddasze robie po zejsciu z placu boju instalatorów od co i wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.06.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam wszystkich, Czy ktoś zamawiał ostatnio piasek suchosian [o ile wiem to udziwniona nazwa płukanego ] i piasek zasypowy? Oczywiscie gdzie? za ile? i dlaczego tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.06.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej. Marcin, skad Ty to wszystko wiesz??? Kruca, biorę Cię na kierownika!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.06.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Papa pewnie dobra, ale teraz tyle nowości, że może jest coś innego co będzie równie dobre a pozwoli mi jej uniknąć, poniewaz z powodu przestoju miesięcznego, chcialabym sama sie w to pobawić (w ramach walki z nudą), zanim wejdzie hydraulik. Papy chyba sama nie dam rady, rozlozyc ok ale to podgrzewanie lepiku to nie dla mnie. Dysperbitem bym posmarowała podłoge bez problemu - lubie zreszta takie prace Dzióbek, nie kombinuj! Papa niezbędna! To jest naprawdę jedyne prawdziwe zabezpieczenie przed kapilarnym podciąganiem wody. Naucz się zgrzewac papę (termozgrzewalną), podgrzewac lepik albo znajdź sobie inny sposób na walkę z nudą, bo będziesz później bardzo żałowac. Przy okazji, folia która idzie pod styropian ma byc tylko warstwą poślizgową, a nie izolatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.06.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam porankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.06.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam porankowo witam dziś laba jedziemy do Przelewic nacieszyć oczy pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam porankowo witam dziś laba jedziemy do Przelewic nacieszyć oczy pozdrawiam m. czy w tych przelewicach mozna zakupic jakies ladne roslinki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.06.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam porankowo witam dziś laba jedziemy do Przelewic nacieszyć oczy pozdrawiam m. czy w tych przelewicach mozna zakupic jakies ladne roslinki??? można, mają swoją stronę w internecie http://www.ogrodprzelewice.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.06.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 witam porankowo witam dziś laba jedziemy do Przelewic nacieszyć oczy pozdrawiam m. czy w tych przelewicach mozna zakupic jakies ladne roslinki??? na pewno jest szkółka, wiec coś kupic można, ale co konkretnie to nie wiem http://www.ogrodprzelewice.pl/ pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 czy w tych przelewicach mozna zakupic jakies ladne roslinki??? Można Informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.06.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Papa pewnie dobra, ale teraz tyle nowości, że może jest coś innego co będzie równie dobre a pozwoli mi jej uniknąć, poniewaz z powodu przestoju miesięcznego, chcialabym sama sie w to pobawić (w ramach walki z nudą), zanim wejdzie hydraulik. Papy chyba sama nie dam rady, rozlozyc ok ale to podgrzewanie lepiku to nie dla mnie. Dysperbitem bym posmarowała podłoge bez problemu - lubie zreszta takie prace Dzióbek, nie kombinuj! Papa niezbędna! To jest naprawdę jedyne prawdziwe zabezpieczenie przed kapilarnym podciąganiem wody. Naucz się zgrzewac papę (termozgrzewalną), podgrzewac lepik albo znajdź sobie inny sposób na walkę z nudą, bo będziesz później bardzo żałowac. Przy okazji, folia która idzie pod styropian ma byc tylko warstwą poślizgową, a nie izolatorem. już nie kombinuje stanęło na 2 razy papa na lepiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.06.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam czwartkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam popoludniowo . Szukalam szamb ale rzeczywiscie trudno znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.06.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 mam podwojnie rozlozona gruba czarna folie......na styropianie...... hmm....a pod.....albo papa albo nic Powinno byc tak: chudziak, papa, folia, styropian, posadzka. Jesli o czyms zapomnialem, to prosze mnie poprawic. No i nalezy dopilnowac, zeby papa kladziona na chudziaku tworzyla szczelne polaczenie z papa polozona pod scianami tak, zeby stanowila jedna szczelna powierzchnie na calej plycie fundamentowej. Marcin, skad Ty to wszystko wiesz??? Kruca, biorę Cię na kierownika!!! Sie buduje, to sie wie Dam ci znac, jak juz zmienie fach. Jestem tego bliski, obserwujac rosnace zarobki w branzy budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Czy ktos z was ma zamontowane swiatlo w podbitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 08.06.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Wstawać śpiochy - budować trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 08.06.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Czy ktos z was ma zamontowane swiatlo w podbitce my mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts