Teska 10.06.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witam niedzielnie, słonecznie i upalnie. witaj...... sama??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 witam wszystkich....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wszyscy chyba na plaży dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wszyscy chyba na plaży dzisiaj niestety na budowie witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wszyscy chyba na plaży dzisiaj niestety na budowie witam wieczorkiem dlaczego niestety??? coś złego się wydarzyło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.06.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kilka pytań wieczornych: 1) ile dawaliście ocieplenia między jętki2) gdzie kupowaliście suchą zabudowę (wieszaki, profile, GK)3) czy waszym zdaniem 25 cm ocieplenia połaci o współczynniku RD 7,5 - to nie lekka przesada ?? (15+10 Isover-a Super Maty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kilka pytań wieczornych: 1) ile dawaliście ocieplenia między jętki 2) gdzie kupowaliście suchą zabudowę (wieszaki, profile, GK) 3) czy waszym zdaniem 25 cm ocieplenia połaci o współczynniku RD 7,5 - to nie lekka przesada ?? (15+10 Isover-a Super Maty) 1. między jętki, czyli na sufit poddasza? my jakieś 10 cm, bo między krokwiami jest kolejne 15 cm 3. to raczej orma, niż przesada, my mamy tyle i zastanawialiśmy się, czy aby nie dać trochę więcej. wygrała niestety ekonomia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 10.06.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 wszyscy chyba na plaży dzisiaj niestety na budowie witam wieczorkiem dlaczego niestety??? coś złego się wydarzyło??? na szczęście nie tylko w środe wchodzi posadzkarz a ja nie zdążyłam sama z pomocą syna rozłożyc całego styropianu na poddaszu i folii i dzisiaj cała rodzinka-szt 4 na budowie zasuwała -oj biedne kolana -ale to tak jest jak chce sie zaoszczędzic tu i ówdzie-na samym papowaniu to tzw przodu o 900 zł haha no i satysfakcja -tylko szkoda mi mężusia bo zasuwa 6 dni po 12-14 godz i chociaz niedziele przydało by sie odpoczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.06.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 1. między jętki, czyli na sufit poddasza? my jakieś 10 cm, bo między krokwiami jest kolejne 15 cm Czyli chcesz powiedzieć że na strychu czyli nad jętkami masz mniej ocieplenia w połaci niż poniżej jętek. Czyli do wysokości jętek masz 25 cm ocieplenia połaci a nad jętkami 15 cm w połaci oraz 10 cm w jętkach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.06.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 1. między jętki, czyli na sufit poddasza? my jakieś 10 cm, bo między krokwiami jest kolejne 15 cm Czyli chcesz powiedzieć że na strychu czyli nad jętkami masz mniej ocieplenia w połaci niż poniżej jętek. Czyli do wysokości jętek masz 25 cm ocieplenia połaci a nad jętkami 15 cm w połaci oraz 10 cm w jętkach ?? niezupełnie tak, jest 15 cm między krokwiami i 10 cm między stelażami - potem te 10 cm przechodzi między jętki, a między krokwiami jest ciągle tyle samo. czyli część mieszkalan z każdej strony ma w sumie 25 cm, tyle, że nad sufitem poddasza jest dodatkowa przestrzeń powietrzna pod postacią stryszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.06.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 1. między jętki, czyli na sufit poddasza? my jakieś 10 cm, bo między krokwiami jest kolejne 15 cm Czyli chcesz powiedzieć że na strychu czyli nad jętkami masz mniej ocieplenia w połaci niż poniżej jętek. Czyli do wysokości jętek masz 25 cm ocieplenia połaci a nad jętkami 15 cm w połaci oraz 10 cm w jętkach ?? niezupełnie tak, jest 15 cm między krokwiami i 10 cm między stelażami - potem te 10 cm przechodzi między jętki, a między krokwiami jest ciągle tyle samo. czyli część mieszkalan z każdej strony ma w sumie 25 cm, tyle, że nad sufitem poddasza jest dodatkowa przestrzeń powietrzna pod postacią stryszku No właśnie tak zrozumiałem że to zrobiłeś, a u mnie w projekcie jest wszędzie w połaci tyle samo czyli 15+10 oraz między jętkami 5 (tu chciałem zrobić 10) A czy folię paroszczelną robiłeś w takim razie na jętkach czy po połaciach do kalenicy ?? Czy na skosach na stryszku też robiłeś płyty GK ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 witam bladym switem hmmm......pracujecie czy spicie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.06.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.06.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 witam bladym switem hmmm......pracujecie czy spicie???? jeszcze pracujemy i jeszcze nie śpimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.06.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 No właśnie tak zrozumiałem że to zrobiłeś, a u mnie w projekcie jest wszędzie w połaci tyle samo czyli 15+10 oraz między jętkami 5 (tu chciałem zrobić 10) A czy folię paroszczelną robiłeś w takim razie na jętkach czy po połaciach do kalenicy ?? Czy na skosach na stryszku też robiłeś płyty GK ?? folia jest na połaciach. stryszek jest bez płyt gk, podłoga jest z płyty osb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 witam bladym switem hmmm......pracujecie czy spicie???? jeszcze pracujemy i jeszcze nie śpimy no tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.06.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Kilka pytań wieczornych: 1) ile dawaliście ocieplenia między jętki 2) gdzie kupowaliście suchą zabudowę (wieszaki, profile, GK) 3) czy waszym zdaniem 25 cm ocieplenia połaci o współczynniku RD 7,5 - to nie lekka przesada ?? (15+10 Isover-a Super Maty) Witam poniedziałkowo 1) 15cm między krokwie, 15cm między jętki, 5cm na skosy poddasza (których nie jest dużo, bo mam wysoką kolankową). Stryszek będzie cały obity płytami osb (podłoga i skosy), ponieważ obawiam się, że pozostawioną gołą folię paroizolacyjną łatwo uszkodzić mechanicznie. 2) 20-25cm to normalna grubość ocieplenia. A i tak więcej ciepła ucieka przez okna połaciowe, więc jeśli ma się ich sporo, to dawanie grubego ocieplenia jest półśrodkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Miraśka Oglądałam zdjęcia z Waszej budowy. Domek jest naprawdę bardzo ładny Na jednym ze zdjęć widziałam, że będziecie mieć na parterze ogrzewanie podłogowe, w związku z tym mam pytanie co zamierzacie położyć kafle czy może deske? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 A tak w ogóle to WITAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.06.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8920729,wiadomosc.html?rfbawp=1181576544.106 nie pamietam kto kupil ten sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts