Miraśka 11.06.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Miraśka Oglądałam zdjęcia z Waszej budowy. Domek jest naprawdę bardzo ładny Na jednym ze zdjęć widziałam, że będziecie mieć na parterze ogrzewanie podłogowe, w związku z tym mam pytanie co zamierzacie położyć kafle czy może deske? Pozdrawiam dziekuję zamierzamy położyc kafle-w projekcie nie było podłogówki w salonie ale ze wzgledu że obniżyliśmy okna na wys 47 od podłogi wiec nie chcieliśmy długich i grubych grzejników-mi sie marzyła drewniana jakas podłoga ale niestety coś za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Miraśka dziekuję zamierzamy położyc kafle-w projekcie nie było podłogówki w salonie ale ze wzgledu że obniżyliśmy okna na wys 47 od podłogi wiec nie chcieliśmy długich i grubych grzejników-mi sie marzyła drewniana jakas podłoga ale niestety coś za cos No właśnie nam też marzy się drewniana podłoga ale również chcemy mieć ogrzewanie podłogowe i dumamy czy jednak da się to pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 11.06.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Miraśka dziekuję zamierzamy położyc kafle-w projekcie nie było podłogówki w salonie ale ze wzgledu że obniżyliśmy okna na wys 47 od podłogi wiec nie chcieliśmy długich i grubych grzejników-mi sie marzyła drewniana jakas podłoga ale niestety coś za cos No właśnie nam też marzy się drewniana podłoga ale również chcemy mieć ogrzewanie podłogowe i dumamy czy jednak da się to pogodzić podoba mi sie rozwiazanie kiiedy w środku jest drewniana podłoga a po brzegach kafle -pod nimi gesto rozłozona podłogówka-jest taki watek we ,,wnetrzach,, -my jednak mamy za mały salon na takie rozwiazanie-myśle ze efekt jest fajny przy wielkosci salonu ponad 30 m kw witam wieczorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.06.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wszystkich . U mnie wysiadla klima jakby nie mogla poczekac do zimy . Te tempo budowa ,praca zaczyna mnie dobijac pocieszcie ze niedlugo wszystko sie unormuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Miraśka podoba mi sie rozwiazanie kiiedy w środku jest drewniana podłoga a po brzegach kafle -pod nimi gesto rozłozona podłogówka-jest taki watek we ,,wnetrzach,, -my jednak mamy za mały salon na takie rozwiazanie-myśle ze efekt jest fajny przy wielkosci salonu ponad 30 m kw Hm to też ciekawe rozwiązanie muszę poszukać tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 11.06.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 podpisałem w końcu umowę na wykonanie stanu surowego, marzy mi się domek z dachem do końca roku - zacznę więc męczyć Was pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 11.06.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 pytanie pierwsze mam kierownika w ekipie myśle więc ostro o nadzorze - jaki to koszt?? jak często solidny inspektor powinien kręcić się po budowie?? może jakieś konkretne namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.06.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam, przepraszam, ze powtórze to co napisałem juz na forum szczecińskich "żółtodziobów" ale to pierwszy konkret na budowie więc mi musicie wybaczyć : Witam również, Dziś wreszcie na działce się działo. Rano o 7.30 byłem w Wodociagach w Goleniowie oddać podpisana umowę na wykonanie przyłącza. Kierownik mnie zasmucił bo powiedział, że woda powinna być zrobiona najwcześniej w przyszłym tygodniu, moze później... Rano Wykonawca organizował koprkę dla ściagnięcia humusu a o 17.30 mieli się spotkać Inwestor, Wykonawca, Kierownik i Geodeta. Rano dzowni wykonawca, ze umowił geodetę na 14. Troche mnie to zirytoało bo chiałem być obecny przy tej czynnosci i chciałem by przyasystował kierownik więc dałem znać, żeby spotkanie miało jednak miejsce o 17.30. "Urwany" wcześniej z pracy zajeżdżam 17.40 a tu ... humus zdjęty, wytyczenie zrobione i - tu hit - zrobione przyłącze wody!!!!! Sekundy po mnie przyjechał wykonawca, który stwierdził, że geodeta nie mógł juz przełozyc swoich zadac i zrobił wytyczenie wczesniej. Za kolejne kilka minut przyjechał kierownik, który stwierdził, że humus ładnie zdjęty a i wytyczenie zrobione OK. Troche pogadaliśmy i uzgodnilismy, że organizuję stal i kilka innych rzeczy dla stanu "zero" i jak tylko towar zjedzie zaczynamy - nie musimy czekać na przyłacze elektryczne bo ekipa przywiezie agregat! Cos już sie dzieje ale załatwianie wszystkich spraw, zamawianie materiałów, dogadywanie szczegółów "daje ostro w tyłek". PS. Jak mi sie uda to w tygodniu zrobię fotki i - jak się naucze - to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wszystkich . U mnie wysiadla klima jakby nie mogla poczekac do zimy . Te tempo budowa ,praca zaczyna mnie dobijac pocieszcie ze niedlugo wszystko sie unormuje. Bryta, podrzuc jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 11.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 M3,a kto ściągał humus i irobił przyłacze?Moge prosić o namiaryI jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 piotr_mielonka M3 gratulacje piotr_mielonka jesteśmy na tym samym etapie umowa podpisana i rozpoczynamy 25 czerwca . Kierownika budowy wzieliśmy oddzielnie (inspektora przy budowie jednorodzinnych nie potrzeba) za nadzór naszej budowy 3 tys., ma być minimum 1-2 razy w tyg w zależności jak będą posuwały się prace i jak ekipa będzie pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 11.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 u nas start 20 czerwca - będziemy szli podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 11.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 M3,a kto ściągał humus i irobił przyłacze?Moge prosić o namiaryI jaka cena? Co do humusu - nie wiem. Organizował wykonawca w cenie wykonania stanu surowego. Przyłącze wody - zgłosiłem zapotrzebowanie do Wodociagów Zachodniopomorskich. Przygotowali kosztorys i umowe o wykonanie (3 dni robocze - kolejne 5 dni poczta ) Dziś raniutko zawiozłem podpisaną umowę a po południu zastałem zrobione przyłącze Cud jakis albo kierownik od inwestycji jest jakims Coperfieldem kanalizacji Musiał to wszytsko zoorganizować "just in time". Koszt przyłacza (z odbiorami, obsługą geodezyjną, itd.) PLN 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 11.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 piotr_mielonka I kończyć też chcemy w zasadzie na tym samym etapie. No my jeszcze wstawimy okna bo mamy już zamówione (ze względu na planowaną podwyżkę ich ceny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 11.06.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wieczorkiem. Widze że kilka osób zaczyna swoja przygodę z budowaniem. Zobaczycie jak serce sie raduje tylko gorzej sie robi jak na koncie coraz mniej kasy. Powodzenia U mnie jutro zalewają wieniec, ostatni raz przyjedzie betoniarka . I wreszcie bedzie można zacząć dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 11.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 piotr_mielonka I kończyć też chcemy w zasadzie na tym samym etapie. No my jeszcze wstawimy okna bo mamy już zamówione (ze względu na planowaną podwyżkę ich ceny). nie boicie sie o okienka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.06.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Do piotr_mielonka: Chciałabym zobaczyć Twoją działkę jeśli się zgodzisz. Często tam jesteś? ____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 pytanie pierwsze mam kierownika w ekipie myśle więc ostro o nadzorze - jaki to koszt?? jak często solidny inspektor powinien kręcić się po budowie?? może jakieś konkretne namiary?? nadzór bezwzględnie musi być, jeżeli kierownik jest z ekipy. koszt porównywalny z kierownikiem budowy, a sam decyduje, kiedy ma być na budowie oceniając postęp prac. oczywiście w umowie można określić minimalną częstość wizyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 11.06.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 pytanie pierwsze mam kierownika w ekipie myśle więc ostro o nadzorze - jaki to koszt?? jak często solidny inspektor powinien kręcić się po budowie?? może jakieś konkretne namiary?? nadzór bezwzględnie musi być, jeżeli kierownik jest z ekipy. koszt porównywalny z kierownikiem budowy, a sam decyduje, kiedy ma być na budowie oceniając postęp prac. oczywiście w umowie można określić minimalną częstość wizyt. zastanawia mnie taka kwestia - inspektor mówi tak, a wykonawca inaczej - i np. wykonawca powie wtedy - ok zrobimy tak jak chce inspektor ale to będzie kosztowało dodatkowo - dobrze myślę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.06.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wszystkich . U mnie wysiadla klima jakby nie mogla poczekac do zimy . Te tempo budowa ,praca zaczyna mnie dobijac pocieszcie ze niedlugo wszystko sie unormuje. raczej nie, póżniej dopiero sie zacznie, dlatego zalecam po skończeniu stanu surowego odpoczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts