dzióbek 11.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam grupkę Gratuluje tym co zaczynają swoja przygodę i dużo cierpliwości życze Jutro wyśle nowe opinie do Klausa (cos dawno sie nie odzywał ), ale nie beda one dobre, w wiekszości Ci dobrzy z listy dostana negatyw. Pewnie dlatego, że traktuja Police jako nie warte starania i wyrabiania sobie opini - najlepiej odwalic i do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Kilka pytań wieczornych: 1) ile dawaliście ocieplenia między jętki 2) gdzie kupowaliście suchą zabudowę (wieszaki, profile, GK) 3) czy waszym zdaniem 25 cm ocieplenia połaci o współczynniku RD 7,5 - to nie lekka przesada ?? (15+10 Isover-a Super Maty) 1. między jętki, czyli na sufit poddasza? my jakieś 10 cm, bo między krokwiami jest kolejne 15 cm 3. to raczej orma, niż przesada, my mamy tyle i zastanawialiśmy się, czy aby nie dać trochę więcej. wygrała niestety ekonomia.... Ale zalezy to też od rodzaju wełny, super mata ma bardzo dobry współczynnik i wydaje mi sie, że 15 i 5 cm to wystarczająco i zawsze na skosie sufit bedzie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.06.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 pytanie pierwsze mam kierownika w ekipie myśle więc ostro o nadzorze - jaki to koszt?? jak często solidny inspektor powinien kręcić się po budowie?? może jakieś konkretne namiary?? nadzór bezwzględnie musi być, jeżeli kierownik jest z ekipy. koszt porównywalny z kierownikiem budowy, a sam decyduje, kiedy ma być na budowie oceniając postęp prac. oczywiście w umowie można określić minimalną częstość wizyt. zastanawia mnie taka kwestia - inspektor mówi tak, a wykonawca inaczej - i np. wykonawca powie wtedy - ok zrobimy tak jak chce inspektor ale to będzie kosztowało dodatkowo - dobrze myślę?? inspektor może oprotestować coś, co nie jest zgodne z projektem lub sztuką budowlaną. w takich przypadkach nie ma mowy o dodatkowych kosztach, bo płacisz za budowę zgodnie z projektem i sztuką budowlaną przecież, i takie określenie na pewno jest zawarte w treści umowy. tak samo powinny być zapisane wszystkie poprawki, jakie wykonawca będzie musiał zrobić z polecenia inspektora - koszt materiału i robocizny obciąża wtedy wykonawcę, nie inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.06.2007 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam wtorkowo i znowu musze budzic!!! pobudka!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.06.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam wtorkowo i znowu musze budzic!!! pobudka!!!!!!!!! teska, o tej porze to wszyscy już w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.06.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.06.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Jakie Waszym zdaniem okapy kuchenne SĄ CICHE ?? Może jakieś firmy podpowiecie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 12.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam weteranów i nowych też.oj dawno mnie nie było, ale tak to jest gdy człek ionnymi rzeczami się zajmuje.Powtórzę prośbę z tej drugiej grupy szczecińskiej:poszukuję usług mikroseta w przyzwoitej cenie. Jedne gość rzucił mi ponad 90 zł/m2 ale tyle to, nie dam.Liczę na pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 12.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Wczoraj zjechala do mnie na plac dachowka. Piekna, czerwoniutka, ale na paletach wyglada ciemniej niz na wystawce. Czy na dachu bedzie jasniejsza? Jak bylo u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? w kwietniowym numerze muratora była płyta z filmem instruktażowym (dla laików ) jak prawidlowo ocieplić poddasze krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Wczoraj zjechala do mnie na plac dachowka. Piekna, czerwoniutka, ale na paletach wyglada ciemniej niz na wystawce. Czy na dachu bedzie jasniejsza? Jak bylo u was? na duzych powierzchniach wyglada raczej ciemniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.06.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam wszystkich . Co moge zrobic aby otrzymywane faksy w niemczech przychodzily mi albo na laptopa albo na komorke (to bardzo dla mnie wazne bo budowa dezorganizuje mi robote ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.06.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? w kwietniowym numerze muratora była płyta z filmem instruktażowym (dla laików ) jak prawidlowo ocieplić poddasze krok po kroku na tej płycie z ogrodem ?? http://sklep.murator.pl/popup_image.php?pID=1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? w kwietniowym numerze muratora była płyta z filmem instruktażowym (dla laików ) jak prawidlowo ocieplić poddasze krok po kroku na tej płycie z ogrodem ?? http://sklep.murator.pl/popup_image.php?pID=1125 nie, to była specjalna płyta, tylko i wyłącznie o poddaszu, ocieplenie, regipsy, jakie profile i t.p. Bardzo fajnie pokazane, szczegółowo i tak prosto, ze kazdy by to zrobił sam tylko trzeba czasu i cierpliwości Znalazłam to był majowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.06.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 http://sklep.murator.pl/images/MUR_05_07_150.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? w kwietniowym numerze muratora była płyta z filmem instruktażowym (dla laików ) jak prawidlowo ocieplić poddasze krok po kroku na tej płycie z ogrodem ?? http://sklep.murator.pl/popup_image.php?pID=1125 nie, to była specjalna płyta, tylko i wyłącznie o poddaszu, ocieplenie, regipsy, jakie profile i t.p. Bardzo fajnie pokazane, szczegółowo i tak prosto, ze kazdy by to zrobił sam tylko trzeba czasu i cierpliwości Znalazłam to był majowy Mam taśma dwustronna http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/systemy---kompleksowe-rozwiazania,7045_3862.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.06.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 http://sklep.murator.pl/images/MUR_05_07_150.jpg dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.06.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? eee.. paroizolację przyczepia się do krokwi, ta część między stelażami nie jest izolowana - tak jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts