Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? :oops:

eee.. paroizolację przyczepia się do krokwi, ta część między stelażami nie jest izolowana - tak jest u mnie :D

Przecież krokwie po zrobieniu izolacji poprzecznej nie są widoczne ?? :oops:

Witam wszystkich .

Co moge zrobic aby otrzymywane faksy w niemczech przychodzily mi albo na laptopa albo na komorke (to bardzo dla mnie wazne bo budowa dezorganizuje mi robote :evil: )

wystarczy zrobić proste przekierowanie połączenia na inny numer - innego faksu, komórki czy poczty głosowej (w niektórych sieciach). wyjdzie trochę drożej, ale dostaniesz faks tam gdzie chcesz :D

Witam wszystkich .

Co moge zrobic aby otrzymywane faksy w niemczech przychodzily mi albo na laptopa albo na komorke (to bardzo dla mnie wazne bo budowa dezorganizuje mi robote :evil: )

wystarczy zrobić proste przekierowanie połączenia na inny numer - innego faksu, komórki czy poczty głosowej (w niektórych sieciach). wyjdzie trochę drożej, ale dostaniesz faks tam gdzie chcesz :D

Ale czy do tego trzeba miec faks z ta funkcja i jak to odbiera sie na komorce :lol:

Tak porannie zastanowiłem się do czego przyczepić paroizolację na skosach jeśli robimy wieszaki z profilami do GK między które wkładamy wełnę to do czego przyczepiamy paroizolację ?? :oops:

eee.. paroizolację przyczepia się do krokwi, ta część między stelażami nie jest izolowana - tak jest u mnie :D

Przecież krokwie po zrobieniu izolacji poprzecznej nie są widoczne ?? :oops:

tak, to prawda. ale u mnie wełna jest między krokwiami, które są takiej grubości jak izolacja, więc paroizolacja wychodzi dokładnie na krokwiach. całość pokrywa izolacja między stelażami. stelaże też są mocowane do krokwi :D

Witam wszystkich .

Ale czy do tego trzeba miec faks z ta funkcja i jak to odbiera sie na komorce :lol:

nie, przekierowanie robisz na centrali telefonicznej - wklepujesz sekwencję klawiszy na telefonie. a jak to zrobić powiedzą ci bez problemu w informacji, albo w książce telefonicznej jest przepis, albo na jakiejś ulotce od operatora.

reszta zależy od komórki, czy ma opcję odbierania danych i jest w stanie wyświetlić faks. najwygodniej jest wysyłać faks na pocztę głosową (np. w idei) - w czasie odsłuchiwania poczty możesz podać numer, na jaki ma być wysłany odebrany faks. może to być np. telefon domowy, do którego wepniesz laptopa, i wtedy on będzie robił za faks.

tomadyna pewnie będzie wiedział dokładniej jak to wykombinować :D

tak, to prawda. ale u mnie wełna jest między krokwiami, które są takiej grubości jak izolacja, więc paroizolacja wychodzi dokładnie na krokwiach. całość pokrywa izolacja między stelażami. stelaże też są mocowane do krokwi :D

http://picasaweb.google.pl/szydas/20061218/photo#5035081181445455778

Czy dobrze mam rozumieć że teraz na to połozyłeś poprzeczne ocieplenie ??

http://picasaweb.google.pl/szydas/20061218/photo#5035081181445455778

Czy dobrze mam rozumieć że teraz na to połozyłeś poprzeczne ocieplenie ??

eee.... to akurat jest ta część ocieplenia, która jest między jętkami, ale odpowiada to właśnie tej części spomiędzy stelaży, czyli jakby poprzeczne ocieplenie :D

Witam

Wczoraj zjechala do mnie na plac dachowka. Piekna, czerwoniutka, ale na paletach wyglada ciemniej niz na wystawce. Czy na dachu bedzie jasniejsza? Jak bylo u was?

na duzych powierzchniach wyglada raczej ciemniej :lol:

no właśnie nie, duże powierzchnie rozjaśniają kolory :D

nie wiem jak z dachówkami, ale jak wybieralam rolety to próbka była bardzo jasna, a w całości wyszedł ciemny brąz :lol:

Szydas, widze, ze masz rolety zewnetrzne. Powiedz mi czy byly montowane bezposrednio na murze czy moze dawales pod ich skrzynki jakis styropian? Zastanawiam sie jak zamontowac rolety, zeby mostkow cieplnych nie porobic.

Jeśli chodzi o rolety, to czy ktoś z Was wie, czy można zamontować skrzynki w ścianie jednowarstwowej z YTONGA, żeby nie było mostków cieplnych, czy też trzeba zamontować skrzynki na ścianie?

Pozdrowionka

Aleksandra

Szydas, widze, ze masz rolety zewnetrzne. Powiedz mi czy byly montowane bezposrednio na murze czy moze dawales pod ich skrzynki jakis styropian? Zastanawiam sie jak zamontowac rolety, zeby mostkow cieplnych nie porobic.

Jeśli chodzi o rolety, to czy ktoś z Was wie, czy można zamontować skrzynki w ścianie jednowarstwowej z YTONGA, żeby nie było mostków cieplnych, czy też trzeba zamontować skrzynki na ścianie?

Pozdrowionka

Aleksandra

witam wtorkowo :)

Tez jestem zainteresowana jak to jest z roletami i ytongiem.

A tak w ogóle pochwale sie, ze malz dzisiaj obskoczyl gazownie, enee i wodociagi i zlozyl wnioski o warunki techniczne. Teraz trzeba wytuptac sobie termin odebrania 8)

pod skrzynkami jest symboliczna 2cm warstwa styropianu. przejmowanie się mostkiem cieplnym nad oknem jest trochę... na wyrost :roll:

Miraśka

dziekuję zamierzamy położyc kafle-w projekcie nie było podłogówki w salonie ale ze wzgledu że obniżyliśmy okna na wys 47 od podłogi wiec nie chcieliśmy długich i grubych grzejników-mi sie marzyła drewniana jakas podłoga ale niestety coś za cos

No właśnie nam też marzy się drewniana podłoga ale również chcemy mieć ogrzewanie podłogowe i dumamy czy jednak da się to pogodzić :-?

podoba mi sie rozwiazanie kiiedy w środku jest drewniana podłoga a po brzegach kafle -pod nimi gesto rozłozona podłogówka-jest taki watek we ,,wnetrzach,, :lol: -my jednak mamy za mały salon na takie rozwiazanie-myśle ze efekt jest fajny przy wielkosci salonu ponad 30 m kw

witam wieczorkowo :lol:

deski i kafle inaczej pracują spory problem na styku - odradzam łączenie przy podłogówce widzialem efekty - niezbyt zachęcające

pytanie pierwsze mam kierownika w ekipie myśle więc ostro o nadzorze - jaki to koszt?? jak często solidny inspektor powinien kręcić się po budowie?? może jakieś konkretne namiary??

mam inspektora /kierownik jest z ekipy/ piękny uklad i skuteczny- ma tylko jedną wadę. ten inspektor to rodzina :)

Witam wszystkich .

propozycja 1/ karta faksowa w komputerze + darmowy program odbierający faksy i wysylajacy na emaila - wada stale włączony komputer

propozycja 2 poszukać internetowego operatora telefonicznego /halonet/ majacego usługę odbioru faksów. będą przychodzić na twój numer niezależnie gdzie jesteś po internecie a więc za darmo. Może któryś z operatorów ma przekierowanie faksów na pocztę - bedzie wtedy jeszcze prościej

propozycja 3 - znajomy z faksem, skanerem i dostępem do internetu :)

Witam wszystkich .

propozycja 1/ karta faksowa w komputerze + darmowy program odbierający faksy i wysylajacy na emaila - wada stale włączony komputer

propozycja 2 poszukać internetowego operatora telefonicznego /halonet/ majacego usługę odbioru faksów. będą przychodzić na twój numer niezależnie gdzie jesteś po internecie a więc za darmo. Może któryś z operatorów ma przekierowanie faksów na pocztę - bedzie wtedy jeszcze prościej

propozycja 3 - znajomy z faksem, skanerem i dostępem do internetu :)

Oj trzeba bylo by sie wybrac do operatora :lol: