Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Czy ktoś zamawiał ostatnio piasek suchosian [o ile wiem to udziwniona nazwa płukanego :-)] i piasek zasypowy?

Oczywiscie gdzie? za ile? i dlaczego tak drogo?:-)

piasek do murowania 25-30 T za 550 zl jakość OK

witam wszystkich,

krzyspx, a gdzie brałeś?

od znajomego mogę dać ci telefon

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

HELP!!!

Mniej jak 5% naszej działki, kawałek w rogu zaplanowanego ogrodu, podlega pod częściową ochronę konserwatorską stanowisk archeologicznych. Czy w związku z tym musimy uzgadniać z nimi całość budowy, czy tylko posadzenie drzewka? Czy ktokolwiek miał do czynienia ze szczecińskim konserwatorem zabytków? Da się to załatwić szybko i w miarę tanio? Pomocy! Pozdrawiamy.

zależy co masz wpisane w warunki zabudowy - tam pisze dokładnie co masz zrobić

Jakie drzwi ?? :

1) na tyłach garażu wyjście na ogród

2) między garażem a domem - tu chyba powinny być jakieś anty ppoż :x , ale ja bym chciał jakieś ładne przypominające bardziej wewnątrzlokalowe

zaczynam nadrabiać zaległości w lekturze i nie wiem, czy nie komentuje poniewczasie, ale takie drzwi ma Paweł u siebie w IDEE Studio na Struga. Sama takie "ładne" p-poż. będe brała od niego.

firma ochroniarska przyjedzie, jak dostanie sygnał, który zagłusza się urządzeniem wielkości komórki. kable zwiera się tak, żeby akumulator w syrenie się spalił albo błyskawicznie rozładował..... no i czym chata bogata......

z tego co się orientuję, to systemy takie mają zabezpieczenia sabotazowe, a więc wszelkie próby przecięcia kabla, demontażu sygnału itp. sa rejestrowane w centrali.

I jeszcze jedno, w Załomiu na Lubczyńskiej tuż przy drodze, ktoś sprzedaje palety betonu komórkowego. Nie wiem, może jest to jakiś inny system Ytong albo Silka, ale jest to białe :wink:

Jakbny ktoś był zainteresowany, to możew dokłądniej wytłumaczę: trzeba za Dąbiem skręcić w lewo w Lubczyńską i po 3-4 km, za sklepikiem i kawałkiem awartej zabudowy zaczyna się łąka/pole i na niej ktoś wybudował maciupci domek (jest bez elewacji) a przed nim stoja owe palety.

Pozdrawiam wszystkich :D

Bikosa jutro, jak będziesz w pracy możesz nas odwiedzić (aż do niedzieli) 8)

Witam wszystkich,

Czy ktoś zamawiał ostatnio piasek suchosian [o ile wiem to udziwniona nazwa płukanego :-)] i piasek zasypowy?

Oczywiscie gdzie? za ile? i dlaczego tak drogo?:-)

piasek do murowania 25-30 T za 550 zl jakość OK

witam wszystkich,

krzyspx, a gdzie brałeś?

od znajomego mogę dać ci telefon

To podrzuć pls na priv. Porozmawiam, sprawdzę i może skorzystam :-)

firma ochroniarska przyjedzie, jak dostanie sygnał, który zagłusza się urządzeniem wielkości komórki. kable zwiera się tak, żeby akumulator w syrenie się spalił albo błyskawicznie rozładował..... no i czym chata bogata......

z tego co się orientuję, to systemy takie mają zabezpieczenia sabotazowe, a więc wszelkie próby przecięcia kabla, demontażu sygnału itp. sa rejestrowane w centrali.

no tak, ale fachowcy o tym wiedzą, dlatego takich rzeczy nie robią :D współczesna technika pozwala im obchodzić takie zabezpieczenia. ale takim bidokom jak my na forum, co liczą każdy grosik z kredytu ich wizyta raczej nie grozi, nie opłaca im się :D :wink:

I jeszcze jedno, w Załomiu na Lubczyńskiej tuż przy drodze, ktoś sprzedaje palety betonu komórkowego. Nie wiem, może jest to jakiś inny system Ytong albo Silka, ale jest to białe :wink:

Jakbny ktoś był zainteresowany, to możew dokłądniej wytłumaczę: trzeba za Dąbiem skręcić w lewo w Lubczyńską i po 3-4 km, za sklepikiem i kawałkiem awartej zabudowy zaczyna się łąka/pole i na niej ktoś wybudował maciupci domek (jest bez elewacji) a przed nim stoja owe palety.

Byłem, sprawdziłem.

BK Rurka 24x24x59 po 13 zł/szt. (tak było 2 tyg. temu). Nie skusiłem się - bloczki dość mocno pokruszone.

Ma też Cement Cemex, na paletach napisane, ze 13,29 czy 13,59 za worek 25 kg.

Miał tez chyba bloczki betonowe... Źródło pochodzenia BK wg Pana: syn kupił ale się rozmyslił i dlatego sprzedają ( juz od ponad miesiaca - sporo ten syn zamówił :-) )

Byłem, sprawdziłem.

BK Rurka 24x24x59 po 13 zł/szt. (tak było 2 tyg. temu). Nie skusiłem się - bloczki dość mocno pokruszone.

Ma też Cement Cemex, na paletach napisane, ze 13,29 czy 13,59 za worek 25 kg.

Miał tez chyba bloczki betonowe... Źródło pochodzenia BK wg Pana: syn kupił ale się rozmyslił i dlatego sprzedają ( juz od ponad miesiaca - sporo ten syn zamówił :-) )

Coś w tym może być, bo na zapleczu tych palet jest wylany fundament, a prznajmniej rodzaj chudziaka, więc... ale oni w ogóle niezwykle tajemniczy tam są 8)

Mam goracą prosbę, czy mozecie polecić rzeczoznawcę do wyceny nieruchomości dla celów kredytowych. Takiego, co w rozsądnej cenie kasuje. Bardzo pilnie potrzebuję

Marta Sobczak-Mędrala

ul. Janosika 13

091 482 90 57

601 870 908

Ja zaplacilem 500zl. Wycena przygotowana szybko i rzetelnie. Bank nie mial zastrzezen.

Dzięki, skorzystam. :)