Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

hmmm.....cos nasz rzad....ma to chyba...gdzies:(:(:(:( czy tylko mi sie tak wydaje????

teska, wymień 10 rzeczy, których ten rząd nie ma gdzieś, po wykluczeniu ciepłych posadek dla siebie i najbliższych?

wymień rząd, który tak nie ma :roll:

hmmm... belgia, norwegia, szwecja - te mi przychodzą pierwsze na myśl....

no proszę cię.... :roll:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A słyszeliście, że UOKIK (dobrze piszę?) ma sie wziąć za hurtownie mat. budowlanych? Uważają, że podwyżki są z sufitu nie nie mają się nijak do realiów rynkowych. Też mi odkrycie :lol: Ale może coś drgnie...

Nie sadze ostatnio zbraklo mi zwyklej cegly i nigdzie jej nie bylo ,poniewaz duzo jej nie potrzebowalam wzielam klinkier z promocji :-?

Witam wieczorową porą,

Już niedługo przede mną czas na ostre kupowanie choc juz do teraz wypłukałem się z kilkudziesieciu tysięcy :-( więc takie pytanie do budujących - raczej z Prawobrzeża i okolic:

Zaopatrujecie się w materiały w jednej hurtowni? Jesli tak to macie jakąś umowę, wynegocjowany rabat? Czy też robicie przetarg przed każdą potrezbna partia materiału? Próbujecie negocjować ceny? Udaje się w tych dzikich czasach?

Mozecie polecić jakąś hurtownię?

Wszystkiego w jednej hurtowni na pewno nie kupisz, chocby ze wzgledu na to, ze inne hutrownie specjalizuja sie w ceglach, a inne w dachach. Ja na poczatku zrobilem casting w kilku hurtowniach w celu wybrania wiodacej. Wygral Frambud z Morzyczyna. Niemniej materialy zamawialem i zamawiam w roznych miejscach, tam gdzie taniej.

Poza kryterium ceny materialow jest jeszcze sprawa transportu, ktorego koszt jest czasem znaczacy. Czesc hurtowni dostarcza material na wlasny koszt, inne nie. Zalatwianie transportu we wlasnym zakresie to tez czasem niezla udreka, a takze nieprzewidziane do konca koszty.

Hej,

oczywiście uwzględniam specjalizację poszczególnych hutrowni, pisze raczej o takich bardziej ogólnych i ogólnodostepnych materiałach.

Zapomniałem napisać ale oczywiście wazne jest (przynajmniej dla mnie) by transport zawierał się w cenie. Nie mam czasu ani chęci użerać sie jeszcze z kolejnym trybikiem w drodze hurtownia - budynek :-) No, chyba, że cena materiały jest super atrakcyjna a sprzedawca nie ma mozliwości zapewnić dostawy.

hmmm.....cos nasz rzad....ma to chyba...gdzies:(:(:(:( czy tylko mi sie tak wydaje????

teska, wymień 10 rzeczy, których ten rząd nie ma gdzieś, po wykluczeniu ciepłych posadek dla siebie i najbliższych?

wymień rząd, który tak nie ma :roll:

hmmm... belgia, norwegia, szwecja - te mi przychodzą pierwsze na myśl....

no proszę cię.... :roll:

no sama chciałaś :wink:

nic mi nie przychodzi do głowy :cry: :cry:

Najgorsze jest to ze coraz bardziej sie z naszego rzadu smieja :-?

witam szanownych budujących na dniach mamy otrzymać pozwolenie ....oby bo trochę długo to trwa z uwagi na moją pracę w lesie przy wycince drzew zwracam się z zapytaniem do szanownych budujących kto potrzebuje drewno do kominka w rozsądnej cenie ale z legalnego zródłamój numer 604527989 lub 0914241115 posiadam dąb,akacja,brzoza,buk i sosna

priv.

priv

w niemieckich slyszlam gazetach...pisza o nich kartofle....i ze polacy czepiaja sie Europy....ja sobie wypraszam...to kaczrix sie czepia...a tak uogolniaja...ja nie mam nic przeciwko europie...

Witam wieczorową porą,

Już niedługo przede mną czas na ostre kupowanie choc juz do teraz wypłukałem się z kilkudziesieciu tysięcy :-( więc takie pytanie do budujących - raczej z Prawobrzeża i okolic:

Zaopatrujecie się w materiały w jednej hurtowni? Jesli tak to macie jakąś umowę, wynegocjowany rabat? Czy też robicie przetarg przed każdą potrezbna partia materiału? Próbujecie negocjować ceny? Udaje się w tych dzikich czasach?

Zawsze sie targuj za kazdym razem .

Teraz przed toba glupi okres wydasz mnostwo kasy e efektow jeszcze nie zobaczysz :lol:

To, to ja wiem.

Tylko co z tego skoro ze strony sprzedającego zero reakcji?

Bryta, gdzie Ty się zaopatrujesz? Gdzie się targujesz? :-)

w niemieckich slyszlam gazetach...pisza o nich kartofle....i ze polacy czepiaja sie Europy....ja sobie wypraszam...to kaczrix sie czepia...a tak uogolniaja...ja nie mam nic przeciwko europie...

Ale nigdy jak teraz sie smieja tak nie bylo :roll:

Witam wieczorową porą,

Zawsze sie targuj za kazdym razem .

Teraz przed toba glupi okres wydasz mnostwo kasy e efektow jeszcze nie zobaczysz :lol:

To, to ja wiem.

Tylko co z tego skoro ze strony sprzedającego zero reakcji?

Bryta, gdzie Ty się zaopatrujesz? Gdzie się targujesz? :-)

tez frombud i Mad-bud z goleniowa a cement besposrednio w Cemexie przy przejezdzie kolejowym w Dobiu ,Stal w Hurtostalu tez obok przejazdu :lol:

Bo zawsze tańczyliśmy, jak nam grali... A jak sie śmieją ze wzrostu prezydenta, to dobrze, gorzej, jakby się śmiali z pijanego prezydenta wsiadającego do bagażnika...tylko, że to wcale nie jest śmieszne

A pro pos widzieliście jakiego wzrostu jest Sarkozy? 8)

no, w końcu jednak ktoś na nich głosował, a inni do głosowania nie poszli. ci, co olali sprawę niech nie narzekają, mogli to zmienić. też uważam, że nie było na kogo głosować, ale w takich przypadkach trzeba wybierać mniejsze zło. tak naprawdę przecież, jak policzy się bezwzględną ilość głosów, to kaczyńscy są "wodzami" co 7 polaka. co robiło pozostałych 6?

Gdzie kupowaliscie rolety zewnetrzne i dlaczego akurat tam?

Na co warto zwrocic uwage w przypadku rolet z napedem?

Ja kupowałam do obecnego mieszkania w firmie START, która ma siedzibę w Węglobudzie koło Turzynu. Jestem z nich bardzo zadowolona. Mam je prawie cztery lata i nic się z nimi nie dzieje.

Pozdrowionka

Aleksandra

Bo zawsze tańczyliśmy, jak nam grali... A jak sie śmieją ze wzrostu prezydenta, to dobrze, gorzej, jakby się śmiali z pijanego prezydenta wsiadającego do bagażnika...tylko, że to wcale nie jest śmieszne

większość polityków to kurduple. dobór naturalny działa - każdy mógł im spuścić wpier..., więc uczyli się kombinować jak nie dostać. nie mogli się nigdzie dopchać, to kombinowali jak się wkręcić itd. i zostało im na starość.przykre jest to, że miłościwie nam panujący nie potrafią nic, czego by ich nie nauczył prl. budują więc państwo policyjne, żeby wszystkich za mordę trzymać. kumoterstwo i nepotyzm uprawiają oficjalnie, i jeszcze się dziwią, że ktoś ma pretensje. a to, że im słoma z butów wystaje i nie potrafią się zachować, a o polityce zagranicznej pojęcia nie mają żadnego skutkuje tym, że są pośmiewiskiem całego świata. niestety, działa mechanizm uogólnień i stereotypów, więc na świecie każdy z nas jest teraz takim kaczorem :evil: :evil: :evil:

delf, wbrew pozorom z kwacha po nadużyciu nikt na świecie się nie śmiał, ani nie oburzał. mnie osobiście najbardziej wkurzało pokrętne tłumaczenie o bólu nogi czy jakoś tak. jakby powiedzieli wprost - tak, nachlałem się z gospodarzami - przyjąłbym to jako normalkę. w końcu na tym polega polityka zagraniczna, że w czasie takich wizyt pewnym rzeczom się nie odmawia, a wiadomo jak przyjmuje się gości za bugiem.

a z kaczorami nikt napić się nie chce, bo odmawiają, albo mówią, że mają rozstrój żołądkowy.

Teska bylas na Obortyckiej w tym nowo wybudowanym sklepie Liroy^ :lol:

:o :o :o nawet nie wiem ze takowy jest!!!!!

w ktorym miejscu na obotryckiej???

a mi się wydawało, że liroya budują gdzieś koło ronda hakena, obok ikei? :roll:

A gdzie jest rondo hakena?

na gumieńcach, między autostradą poznańską, południową a cukrową chyba.

Teska bylas na Obortyckiej w tym nowo wybudowanym sklepie Liroy^ :lol:

:o :o :o nawet nie wiem ze takowy jest!!!!!

w ktorym miejscu na obotryckiej???

a mi się wydawało, że liroya budują gdzieś koło ronda hakena, obok ikei? :roll:

A gdzie jest rondo hakena?

na gumieńcach, między autostradą poznańską, południową a cukrową chyba.

Dzięki. Już wiem. Jeżdżę tamtędy do Mamy i zastanawiałm się, co budują. Ciekawe czy skończą zanim się wybuduję i urządzę. :roll: :wink:

Pozdrowionka

Aleksandra

większość polityków to kurduple. dobór naturalny działa - każdy mógł im spuścić wpier..., więc uczyli się kombinować jak nie dostać. nie mogli się nigdzie dopchać, to kombinowali jak się wkręcić itd. i zostało im na starość.przykre jest to, że miłościwie nam panujący nie potrafią nic, czego by ich nie nauczył prl. budują więc państwo policyjne, żeby wszystkich za mordę trzymać. kumoterstwo i nepotyzm uprawiają oficjalnie, i jeszcze się dziwią, że ktoś ma pretensje. a to, że im słoma z butów wystaje i nie potrafią się zachować, a o polityce zagranicznej pojęcia nie mają żadnego skutkuje tym, że są pośmiewiskiem całego świata. niestety, działa mechanizm uogólnień i stereotypów, więc na świecie każdy z nas jest teraz takim kaczorem :evil: :evil: :evil:

delf, wbrew pozorom z kwacha po nadużyciu nikt na świecie się nie śmiał, ani nie oburzał. mnie osobiście najbardziej wkurzało pokrętne tłumaczenie o bólu nogi czy jakoś tak. jakby powiedzieli wprost - tak, nachlałem się z gospodarzami - przyjąłbym to jako normalkę. w końcu na tym polega polityka zagraniczna, że w czasie takich wizyt pewnym rzeczom się nie odmawia, a wiadomo jak przyjmuje się gości za bugiem.

a z kaczorami nikt napić się nie chce, bo odmawiają, albo mówią, że mają rozstrój żołądkowy.

Dla mnie w naszej polityce najgorsze jest to, że nie widzę możliwości zmiany na lepsze. Ktokolwiek jest na górze od razu zapominao tym, co mówił zanim się tam znalazł. Najważniejsze jest dla niego zdyskredytowanie przeciwnika i utrzymanie się u władzy za wszelką cenę.

Pozdrowionka

Aleksandra

Dla mnie w naszej polityce najgorsze jest to, że nie widzę możliwości zmiany na lepsze. Ktokolwiek jest na górze od razu zapominao tym, co mówił zanim się tam znalazł. Najważniejsze jest dla niego zdyskredytowanie przeciwnika i utrzymanie się u władzy za wszelką cenę.

generalnie tak, ale teraz ta walka polityczna stała się celem samym w sobie. przestały być ważne problemy obywateli i kraju jako takiego, ważne stały się teczki. udowadnianie przeciwnikom politycznym, że wszyscy byli agentami, oprócz oczywiście dwu rycerzy bez skazy i ich giermków jest ważniejsze niż polityka zagraniczna i wewnętrzna, czego efekty dostrzeżemy już za rok. naprawianie tego i powrót choćby do punktu wyjścia zajmie całe lata.

ale kto się nie uczył historii będzie powtarzał jej błędy... naszym kosztem