Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Ale nigdy jak teraz sie smieja tak nie bylo :roll:

Bo zawsze tańczyliśmy, jak nam grali... A jak sie śmieją ze wzrostu prezydenta, to dobrze, gorzej, jakby się śmiali z pijanego prezydenta wsiadającego do bagażnika...tylko, że to wcale nie jest śmieszne

A pro pos widzieliście jakiego wzrostu jest Sarkozy? 8)

większość polityków to kurduple. dobór naturalny działa - każdy mógł im spuścić wpier..., więc uczyli się kombinować jak nie dostać. nie mogli się nigdzie dopchać, to kombinowali jak się wkręcić itd. i zostało im na starość.przykre jest to, że miłościwie nam panujący nie potrafią nic, czego by ich nie nauczył prl. budują więc państwo policyjne, żeby wszystkich za mordę trzymać. kumoterstwo i nepotyzm uprawiają oficjalnie, i jeszcze się dziwią, że ktoś ma pretensje. a to, że im słoma z butów wystaje i nie potrafią się zachować, a o polityce zagranicznej pojęcia nie mają żadnego skutkuje tym, że są pośmiewiskiem całego świata. niestety, działa mechanizm uogólnień i stereotypów, więc na świecie każdy z nas jest teraz takim kaczorem :evil: :evil: :evil:

delf, wbrew pozorom z kwacha po nadużyciu nikt na świecie się nie śmiał, ani nie oburzał. mnie osobiście najbardziej wkurzało pokrętne tłumaczenie o bólu nogi czy jakoś tak. jakby powiedzieli wprost - tak, nachlałem się z gospodarzami - przyjąłbym to jako normalkę. w końcu na tym polega polityka zagraniczna, że w czasie takich wizyt pewnym rzeczom się nie odmawia, a wiadomo jak przyjmuje się gości za bugiem.

a z kaczorami nikt napić się nie chce, bo odmawiają, albo mówią, że mają rozstrój żołądkowy.

ależ trafnie uchwycony temat :wink:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Z wielką radością dołaczam do grupy szczecińskiej :)

Jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami (prawie) działki na Skolwinie i oczywiście chcielibyśmy jak najszybciej zacząć budowac nasz wymarzony domek. W tej chwili mamy etap "papierologii stosowanej", co nieco wystawia na szwank naszą nieziemską cierpliwość. Chcielibyśmy wykorzystać ten etap na poszukiwania ekip i materiałów. Czy mogę prosić o jakąkolwiek pomoc w tej sprawie?

pozdrawiam serdecznie :lol:

witamy w grupie :D

Dla mnie w naszej polityce najgorsze jest to, że nie widzę możliwości zmiany na lepsze. Ktokolwiek jest na górze od razu zapominao tym, co mówił zanim się tam znalazł. Najważniejsze jest dla niego zdyskredytowanie przeciwnika i utrzymanie się u władzy za wszelką cenę.

Bo, jak mówił, mówił za siebie, a jak się jest na górze, to trzeba wszyskim dogodzić, a komu podnieść pensję lekarzom, czy górnikom, a czemu nie sprzątaczkom, co z tego, że maja mniejsza siłe przebicia... a budżet z gumy nie jest. Nikt, kto domaga się czegoś od rządu nie mysli o innych, tylko o sobie, to jest normalne. A rząd powinien być obiektywny i najgorszą tragedią jest, gdy tego obiektywizmu nie ma. Gdy ustawy o aptekarzach ustanawiają małżonkowie aptekarzy itd. A w ogóle po kiego grzyba wszytsko regulować ustawami, czy my faktycznie tacy głupi jesteśmy, że wszytsko trzeba nam ustalać???

Dla mnie w naszej polityce najgorsze jest to, że nie widzę możliwości zmiany na lepsze. Ktokolwiek jest na górze od razu zapominao tym, co mówił zanim się tam znalazł. Najważniejsze jest dla niego zdyskredytowanie przeciwnika i utrzymanie się u władzy za wszelką cenę.

generalnie tak, ale teraz ta walka polityczna stała się celem samym w sobie. przestały być ważne problemy obywateli i kraju jako takiego, ważne stały się teczki. udowadnianie przeciwnikom politycznym, że wszyscy byli agentami, oprócz oczywiście dwu rycerzy bez skazy i ich giermków jest ważniejsze niż polityka zagraniczna i wewnętrzna, czego efekty dostrzeżemy już za rok. naprawianie tego i powrót choćby do punktu wyjścia zajmie całe lata.

ale kto się nie uczył historii będzie powtarzał jej błędy... naszym kosztem

Bo trzeba było od razu wszystko rozliczyć, a nie podkreslać kreskami różnej grubości. Minęło tyle czasu, że nawet ci odsunięci byliby dzisiaj pełnoprawnymi uczestnikami sceny politycznej, a tak to "śmierdzące g.." rozlewa się powoli już 18 rok i jak śmierdziało, tak śmierdzi. To trochę jak z homoseksualistami, wszyscy się nad nimi trzęsą, żeby ich nie urazić, a czy ktoś mysli, jak czuje się reszta społeczeństwa??? Pewnie, że fałszywe oskarżenie jest potworym dramatem, ale nie może być tak, że ci umoczeni żyją dzisiaj, jak pączki w maśle i wszędzie mają swoich rzeczników, a ci faktycznie utrudzeni walką o woność dogorywaja po kątach z rentą po babci lub emeryturzyną...Pewnie przesadzam, ale chcę przywołać troche inne na to wszytsko spojrzenie.

Ale oni nie smieja sie ze wzrostu tylko klotliwosci i szukania wszedzie przez kaczynskich wrogow typu postacie z bajek :-?

To rzeczywiście paranoja w czystym wydaniu, tylko, że.... to wręcz klasyczny przykład manipulacji dziennikarskiej, istny majstersztyk! Szkoda, że ten dziennikarz nie pomyslał tylko, że narobi Polsce więcej szkody, niż osądzani za to Kaczory z Fotygą na czele...

generalnie tak, ale teraz ta walka polityczna stała się celem samym w sobie. przestały być ważne problemy obywateli i kraju jako takiego, ważne stały się teczki. udowadnianie przeciwnikom politycznym, że wszyscy byli agentami, oprócz oczywiście dwu rycerzy bez skazy i ich giermków jest ważniejsze niż polityka zagraniczna i wewnętrzna, czego efekty dostrzeżemy już za rok. naprawianie tego i powrót choćby do punktu wyjścia zajmie całe lata.

ale kto się nie uczył historii będzie powtarzał jej błędy... naszym kosztem

Masz rację.

Pozdrowionka

Aleksandra

Ale oni nie smieja sie ze wzrostu tylko klotliwosci i szukania wszedzie przez kaczynskich wrogow typu postacie z bajek :-?

To rzeczywiście paranoja w czystym wydaniu, tylko, że.... to wręcz klasyczny przykład manipulacji dziennikarskiej, istny majstersztyk! Szkoda, że ten dziennikarz nie pomyslał tylko, że narobi Polsce więcej szkody, niż osądzani za to Kaczory z Fotygą na czele...

Niestety tylko takie szerzenie nietolerancji jest na porzadku dziennym :-?

Gdzie kupowaliscie rolety zewnetrzne i dlaczego akurat tam?

Na co warto zwrocic uwage w przypadku rolet z napedem?

Ja kupowałam do obecnego mieszkania w firmie START, która ma siedzibę w Węglobudzie koło Turzynu. Jestem z nich bardzo zadowolona. Mam je prawie cztery lata i nic się z nimi nie dzieje.

Z napedem czy sterowane recznie? Ile gwarancji daja? Jak wypadly cenowo w porownaniu do innych producentow?

ja w ms z napędem i sterowaniem, sama roleta 1 rok gwarancji, silnik i sterowniki 5 lat gwarancji :lol:

Troche bojowo nastawiona jestem od jakiegoś czasu...wybaczcie

A mecz oglądaliscie wczoraj? Śliczny był. :D

Nie tylko ty .Ja tez jestem zmeczona ,zla,niewyspana a na dodatek zaden urlopik sie nie szykuje .

mam do Ciebie pytanko .

Umowilam sie z ta ekipa od dachow co robila u ciebie czy rynny sama kupowalas czy moze oni zamawiali .Na co powinnam zwrocic uwage :lol:

Delf!

Jak u Ciebie po wczorajszej burzy?

U mnie siadła brama (coś w transformatorze), alarm (ale Adaś Iwonki mi już naprawił - wielkie buziaczki) i spalił się telefon.

U sąsiada większe straty: popalone: telewizor, piec, telefon.

To apel do wszystkich - wyłączajcie z gniazd wszystko!!!!!!!! nawet kable telefoniczne!!!!!!!!

Delf!

U mnie siadła brama (coś w transformatorze), alarm (ale Adaś Iwonki mi już naprawił - wielkie buziaczki) i spalił się telefon.

To apel do wszystkich - wyłączajcie z gniazd wszystko!!!!!!!! nawet kable telefoniczne!!!!!!!!

To az taka burza byla :( Czy mocno pozalewalo :lol:

Delf!

Rany, jaka burza??? Wprawdzie wrócilismy do domu dopiero wczoraj, ale bylismy przez cały czas w szczecinie...w każdym razie, ja ostatnio, jak wyjeżdżam, to zawsze wszytsko z gniazdek wyłączam, jakies takie burzliwe czasy sie ostatnio porobiły :wink:

jeszcze jedno male pytanko::

Ktos ma lub cos slyszał o kotlach Saunier Duval, teraz to grupa Vaillanta??? Instalator mnie namawia na taki z wbudowanym zasobnikiem 42 litrowym i ponoc ma wystarczyc i nie zabraknąć wody bo on grzeje bodajże 21l/minutę.

Wczesniej nie słyszałam nawet że taka frima istnieje i na dodatek robi kondensaty :o :oops:

mnie instalator namawia na taki piecyk: ISOMAX C 28 E

ma wlasnie to o czym piszesz... pewnie sie zdecyduje

pozdrawiam

m.

mnie namawia na isomax condens f30/35 E i tak sobie poczytalam, że on grzeje wode w 21l/minute, ale przy temepraturze 30 stopni, do kapieli lepsza wieksza 37 stopni, musze jeszcze porownac jak to jest z zuzyciem gazu - jakos mam obawy czy napewno 2 osoby biorąc prysznic naraz (oczywiscie w osobnych łazienkach :wink: ) będa mialy wode bez problemu, jak twierdzi mój instalator. Ta marka wogóle nie ma wziecia, co nie musi oznaczać że gorsza, ale wolę jednak te pewne sprawdzone

Może ktos jednak mial doczynienia z tymi piecami?????

Umowilam sie z ta ekipa od dachow co robila u ciebie czy rynny sama kupowalas czy moze oni zamawiali .Na co powinnam zwrocic uwage :lol:

Rynny kupowalismy sami w Serwis Dachu na Gdańskiej. A co do ekipy, to koniecznie sprawdź osadzenie okien i obłożenie kołnierzami. U nas spaprali 2 okna na 10. Najlepiej, jakbyś jakiegoś chłopa (z całym szacunkiem do ciebie, ale jednak :wink: ) sobie wypożyczyła na ten czas, najlepiej kompetentnego. Wiesz, ekipa nie jest zła, ale powinien ktoś to potem sprawdzić. Jak są pod reką od razu poprawią, bo potem jakiekolwiek poprawianie, to będą cyrki straszne, bo to wysoko, no i może zalać podłogę, jak będzie pociekać.

Rynny kupowalismy sami w Serwis Dachu na Gdańskiej. A co do ekipy, to koniecznie sprawdź osadzenie okien i obłożenie kołnierzami. U nas spaprali 2 okna na 10. Najlepiej, jakbyś jakiegoś chłopa (z całym szacunkiem do ciebie, ale jednak :wink: ) sobie wypożyczyła na ten czas, najlepiej kompetentnego. Wiesz, ekipa nie jest zła, ale powinien ktoś to potem sprawdzić. Jak są pod reką od razu poprawią, bo potem jakiekolwiek poprawianie, to będą cyrki straszne, bo to wysoko, no i może zalać podłogę, jak będzie pociekać.

Poprosze kierownika i swojego majstra .

A reszta typu terminowosc nie schodzenie z budowy i nie podwyzszanie ceny :lol:

Delf!

Rany, jaka burza??? Wprawdzie wrócilismy do domu dopiero wczoraj, ale bylismy przez cały czas w szczecinie...w każdym razie, ja ostatnio, jak wyjeżdżam, to zawsze wszytsko z gniazdek wyłączam, jakies takie burzliwe czasy sie ostatnio porobiły :wink:

Wczoraj ok 13,30 piorun uderzył najprawdopodobniej w 110kW (tak powiedzieli z pogotowia energetycznego) i ziemią poszło do domów. Sąsiad mówił, że aż domem zatrzęsło.

Delf!

Wczoraj ok 13,30 piorun uderzył najprawdopodobniej w 110kW (tak powiedzieli z pogotowia energetycznego) i ziemią poszło do domów. Sąsiad mówił, że aż domem zatrzęsło.

Dojeżdżałam do Dąbia i pewnie nie słyszałam, ale to dobrze, że u mnie nic sie nie stało :D