walus1 18.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Umowilam sie z ta ekipa od dachow co robila u ciebie czy rynny sama kupowalas czy moze oni zamawiali .Na co powinnam zwrocic uwage Rynny kupowalismy sami w Serwis Dachu na Gdańskiej. A co do ekipy, to koniecznie sprawdź osadzenie okien i obłożenie kołnierzami. U nas spaprali 2 okna na 10. Najlepiej, jakbyś jakiegoś chłopa (z całym szacunkiem do ciebie, ale jednak ) sobie wypożyczyła na ten czas, najlepiej kompetentnego. Wiesz, ekipa nie jest zła, ale powinien ktoś to potem sprawdzić. Jak są pod reką od razu poprawią, bo potem jakiekolwiek poprawianie, to będą cyrki straszne, bo to wysoko, no i może zalać podłogę, jak będzie pociekać. Poprosze kierownika i swojego majstra . A reszta typu terminowosc nie schodzenie z budowy i nie podwyzszanie ceny Reszta bez uwag. Zrobili wszytsko szybko i dobrze. Cena nie była zmieniana, a na dachu chwilami był tłum Oczywiście opisuje sytuację sprzed 4 lat. Mam nadzieje jednak, że nie przewróciło im się w głowie. Acha, nie wiem, jak teraz standardowo spinkują, ale my już dwukrtonie dospinkowywalismy (uff, trudne słowo) , ale u nas straszne wygwizdowo,a u ciebie powino być spokojniej. W każdym razie możesz poprosic ewentualnie o gęściejsze spinkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Apropo burz czy ktos z was ma piorunochron .Ile placil za instalacje My nie robiliśmy, bo elektryk pewnien nam powiedział, że piorunochron na dachu ściąga pioruny a potem odprowadza je do ziemi. I stwierdziliśmy, że nie chcemy takich prezentów. Jakieś 150-200m stoi słup elektryczny, na którym jest piorunochron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Chyba normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Umowilam sie z ta ekipa od dachow co robila u ciebie czy rynny sama kupowalas czy moze oni zamawiali .Na co powinnam zwrocic uwage Rynny kupowalismy sami w Serwis Dachu na Gdańskiej. A co do ekipy, to koniecznie sprawdź osadzenie okien i obłożenie kołnierzami. U nas spaprali 2 okna na 10. Najlepiej, jakbyś jakiegoś chłopa (z całym szacunkiem do ciebie, ale jednak ) sobie wypożyczyła na ten czas, najlepiej kompetentnego. Wiesz, ekipa nie jest zła, ale powinien ktoś to potem sprawdzić. Jak są pod reką od razu poprawią, bo potem jakiekolwiek poprawianie, to będą cyrki straszne, bo to wysoko, no i może zalać podłogę, jak będzie pociekać. Poprosze kierownika i swojego majstra . A reszta typu terminowosc nie schodzenie z budowy i nie podwyzszanie ceny Reszta bez uwag. Zrobili wszytsko szybko i dobrze. Cena nie była zmieniana, a na dachu chwilami był tłum Oczywiście opisuje sytuację sprzed 4 lat. Mam nadzieje jednak, że nie przewróciło im się w głowie. Acha, nie wiem, jak teraz standardowo spinkują, ale my już dwukrtonie dospinkowywalismy (uff, trudne słowo) , ale u nas straszne wygwizdowo,a u ciebie powino być spokojniej. W każdym razie możesz poprosic ewentualnie o gęściejsze spinkowanie. Myslalam zapinac co 2 dachowke (jak jest u nich standardowo ) a jak masz u siebie .U nas wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Milego tygodnia wszystkim! Ja dzis wrocilam po urlopie do pracy i mam dzien...bleeeeeh... postrajkowalabym masz juz te dzialke??? bom sie pogubila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Z wielką radością dołaczam do grupy szczecińskiej Jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami (prawie) działki na Skolwinie i oczywiście chcielibyśmy jak najszybciej zacząć budowac nasz wymarzony domek. W tej chwili mamy etap "papierologii stosowanej", co nieco wystawia na szwank naszą nieziemską cierpliwość. Chcielibyśmy wykorzystać ten etap na poszukiwania ekip i materiałów. Czy mogę prosić o jakąkolwiek pomoc w tej sprawie? pozdrawiam serdecznie witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Troche bojowo nastawiona jestem od jakiegoś czasu...wybaczcie A mecz oglądaliscie wczoraj? Śliczny był. no strasznie bojowo.....tak czy siak...rzady kaczrixow nic dobrego nam nie przynosza..... glosowalas na nich? tak tylko pytam...nie jestem bojowo nastawiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Ale taka cena za dom jednorodzinny Jesli jestes zadowolona to poprosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Delf! Jak u Ciebie po wczorajszej burzy? U mnie siadła brama (coś w transformatorze), alarm (ale Adaś Iwonki mi już naprawił - wielkie buziaczki) i spalił się telefon. U sąsiada większe straty: popalone: telewizor, piec, telefon. To apel do wszystkich - wyłączajcie z gniazd wszystko!!!!!!!! nawet kable telefoniczne!!!!!!!! byla u was taka burza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Ale taka cena za dom jednorodzinny Jesli jestes zadowolona to poprosze o namiary wyślę na priv, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 18.06.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp A ile czasu mu to zajeło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 jeszcze jedno male pytanko:: Ktos ma lub cos slyszał o kotlach Saunier Duval, teraz to grupa Vaillanta??? Instalator mnie namawia na taki z wbudowanym zasobnikiem 42 litrowym i ponoc ma wystarczyc i nie zabraknąć wody bo on grzeje bodajże 21l/minutę. Wczesniej nie słyszałam nawet że taka frima istnieje i na dodatek robi kondensaty mnie instalator namawia na taki piecyk: ISOMAX C 28 E ma wlasnie to o czym piszesz... pewnie sie zdecyduje pozdrawiam m. mnie namawia na isomax condens f30/35 E i tak sobie poczytalam, że on grzeje wode w 21l/minute, ale przy temepraturze 30 stopni, do kapieli lepsza wieksza 37 stopni, musze jeszcze porownac jak to jest z zuzyciem gazu - jakos mam obawy czy napewno 2 osoby biorąc prysznic naraz (oczywiscie w osobnych łazienkach ) będa mialy wode bez problemu, jak twierdzi mój instalator. Ta marka wogóle nie ma wziecia, co nie musi oznaczać że gorsza, ale wolę jednak te pewne sprawdzone Może ktos jednak mial doczynienia z tymi piecami????? hmm.. u mnie bez problemu,dwie osoby sie kapia i mozna sie ( jak chce) poparzyc.....hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.06.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp A ile czasu mu to zajeło? ok tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam grupke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Troche bojowo nastawiona jestem od jakiegoś czasu...wybaczcie A mecz oglądaliscie wczoraj? Śliczny był. no strasznie bojowo.....tak czy siak...rzady kaczrixow nic dobrego nam nie przynosza..... glosowalas na nich? tak tylko pytam...nie jestem bojowo nastawiona... oczywiscie sie nie zgadzam, oczywiscie głosowałam oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 brytastandardowo, to jest na pewno dużo rzadziej, my dążylismy do stanu co druga, a później każda, ale nie wiem juz, czy to mamy zrobione, czy to w planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts