szydas 18.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a o laurowiśniach myśleliście? a masz jakiś link z opisem? albo rośnie to u kogoś w okolicy, żeby obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.06.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Szydas Mimo różnicy poglądów w sprawach medycznych widzę że poza budową jeszcze coś nas łączy tomek uważaj - takie stwierdzenie zostanie zinterpretowane w odpowiedni sposób przez Romana G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.06.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Racja Kupowales juz moze dachowe okna interesuja mnie 78x140 Tez stoje przed wyborem okien. W projekcie mam 78x160, ale to chyba przesadzona wielkosc. Podobno daje sie takie duze przy dachach o malym kacie nachylenia, a u mnie jest 38st., wiec chyba nie tak malo. Ja mam takie i na pewno nie są za duże. Fakt, że dach ma 32 stopnie nachylenia, poza tym są to jedyne okna na poddaszui. Najlepiej sprawdź, czy wszystkie okna w pomieszczeniach dają odpowiednią ilośc światła. Nie pamiętam przelicznika, ale chyba stosunek powierzchni powinien wynosic 1:8 lub 1:7. Ja mam 94x140, a większe były by jeszcze fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 18.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Jeśli razem z instalacją alarmową to bardzo dobra cena Też mysle ze to nie jest źle ale boje sie ile wyjdzie razem z kablami podobno ostro poszły w górę.Ten elektrykt to bardziej elektronik pasjonak który zna sie na róznych bajerach co chcemy to nam może zrobić. Lubie takich ludzi co sie znaja na rzeczy i jeszcze to lubia robic a nie partaczy co patrza jakby tu zedrzeć ostatnią stówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie? Ja robiłam. Ale u mnie to było tak: ok 100m kabla w ziemi (od skrzynki do budynku) a w budynku instalacja elektryczna i alarmowa ale mniejsza liczba punktów niż w domu i zapłaciłam 2500zł za robociznę + kable, puszki itp Niestety ceny poszly w gore watpie by teraz ktos za taka cene zrobil ja to robiłam w kwietniu tego roku Ale taka cena za dom jednorodzinny Jesli jestes zadowolona to poprosze o namiary wyślę na priv, Pani kierowniczko i do mnie też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.06.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanko - bo mi się coś nie zgadza Ile wyszło Wam m2 wełny do ocieplenia połaci w stosunku do m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.06.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pytanko - bo mi się coś nie zgadza Ile wyszło Wam m2 wełny do ocieplenia połaci w stosunku do m2 dachu. to zależy od konstrukcji dachu - ale powinno wyjść jakieś 10-20% mniej... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Astrox 18.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzień dobry ! Mam pytanie do osób bardziej zorientowanych w temacie i z góry dziękuję za odpowiedź. Poszukujemy aktualnie wykonawcy domu i zastanawiamy nad wyborem pomiędzy firmami: Białowolski - (http://bialowolski.szczecin.pl) IZOLBUD - (W. Kulbicki) REMA (rema.cal.pl) Nie znalazłem na temat tych firm opinii ani pozytywnych ani negatywnych na tym forum, czy ma ktoś może doświadczenia, ceny i zakres usług mają podobne i ostateczny wybór nie jest prosty. Pozdrawiam Darek Kowalczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a ja nie moge wybrac cegiel na ogrodzenie i czapke komina Czy cegly na czapke komina moga miej ponizej 16% nasiakliwosci bo znalazlam taka sympatyczna Astrox witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a ja nie moge wybrac cegiel na ogrodzenie i czapke komina Czy cegly na czapke komina moga miej ponizej 16% nasiakliwosci bo znalazlam taka sympatyczna Astrox witaj 16% nasiąkliwości to chyba sporo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.06.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a ja nie moge wybrac cegiel na ogrodzenie i czapke komina Czy cegly na czapke komina moga miej ponizej 16% nasiakliwosci bo znalazlam taka sympatyczna Astrox witaj 16% nasiąkliwości to chyba sporo ?? No wlasnie a ta mi sie podoba Swoja droga nie sadzilam ze tak trudno dobrac jest cegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.06.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Szydas chciałam tu z tobą polemizować dalej, ale oszczędzę wam tego podzielę się tylko jeszcze refleksją: aby uzdrowić ochronę (ja uważam, że jednak służbę) zdrowia należy 1. sprywatyzować ją (żywa gotówka czyni cuda), 2. każdy lekarz powinien raz do roku anonimowo skorzystać z pomocy medycznej na różnym szczeblu. Myśle też, że trochę dramatyzujesz, bo dla odmiany od PRLu w aspekcie inwigilacjii dzisiaj ucziwy człowiek nie ma się czego bać. I jeszcze jedno, nie miałam okazji tego zrobić "na żywo", ale chciałam koniecznie napisać, że cała załoga lekarska z CLUW na Unii zasługuje na słowa najwyższego uznania. Żeby nie było, że tylko marudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 19.06.2007 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 to jesteś dosyć osamotniona w swoich poglądach.... mój kolega z pracy też na nich głosował i długi czas aktywnie bronił ich posunięć.... do czasu. teraz, jak mamy w pracy telefony na podsłuchu, internet dziwnie zwolnił i emaile dochodzą z dużym opóźnieniem, rodziny naszych pacjentów są wzywani na przesłuchania do prokuratury a dokumentacje medyczną z archiwum za ostatnich 25 lat wywiozły busy z kolejnymi numerami rejestracyjnymi stwierdził, że coś jest na rzeczy i wyjechał do anglii. nie planuje wrócić ale głosować w przyszłych wyborach będzie - na lewicę. jak powiedział na pożegnanie nawet w stanie wojennym nie było takiej inwigilacji. no, nie aż tak osamotniona, ile nas tam było... 33%, 34% ? Tylko nikt się teraz nie przyznaje, tak samo, jak przed wyborami Inwigilacja nie jest dobra, chyba, że służy celom nadrzędnym, ale takim na prawde ważnym..tylko, że to temat stary jak świat i stosowany dokładnie przez wszytskich, więc oburzajmy się na sam proceder, a nie na konkretny rząd. Nie chcę dyskutowac na temat samej służby zdrowia, bo stoimy dokładnie po przeciwnych stronach i mam naprawde kilka nowych spostrzeżeń, a że akurat jestem na bieżąco, to mogłabym długo o tym rozmawiać. Przez wiele lat nikt środowiska lekarzy nie tykał, to tak, jak z remontem mieszkania, jak sie nie rusza jest OK, ale jak się zacznie coś robić, to co chwile wyskakuje coś nowego do naprawy i zaczyna się wielki bałagan i trzeba zdecydować: pudrujemy, czy do żywego.l nie nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 19.06.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 I juz wtorek. Witam o poranku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 19.06.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam piątkowo. Rozmawiałam z przedstawicielem, p. Odejem, natomiast ewentualny zakup byłby właśnie przez Futura PSB w Mierzynie. A ta osoba, z którą Ty rozmawiałaś w hurtowni, dalej będzie zajmować się dystrybucją Reliusa? Jeśli tak, to prosiłabym o kontakt. Czy możesz napisać, jakie dostałaś ceny na materiały? Możesz się z tą panią skontaktowac osobiście, numer przesyłam na priv. Na razie zaczęła organizowac swoją firmę, więc nie wiem, jak będzie ze sprzedażą tynku ale ona sama najlepiej to wyjaśni. Może zresztą z nią rozmawiałaś, bo pracowała w Futurze. Była bardzo OK, mieszała mi kolory próbek, bo mam babski problem z wyborem. to ja też poproszę Proszę o namiar do p. Oli (mam nadzieję, ze to o niej piszecie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 19.06.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.06.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Dziendoberek.JA NIE CHCE NA URLOP!!! Aaaaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.06.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.06.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Szydas chciałam tu z tobą polemizować dalej, ale oszczędzę wam tego podzielę się tylko jeszcze refleksją: aby uzdrowić ochronę (ja uważam, że jednak służbę) zdrowia należy jednak nie służba - robimy to co robimy bo chcemy, ale wcale nie musimy 1. sprywatyzować ją (żywa gotówka czyni cuda), świetnie, tylko kogo będzie wtedy stać choćby na podstawową opiekę medyczną? prawdopodobnie tak jak większość ludzi nie zdajesz sobie sprawy z prawdziwych kosztów leczenia 2. każdy lekarz powinien raz do roku anonimowo skorzystać z pomocy medycznej na różnym szczeblu. nie wiem z jakimi lekarzami miałaś do czynienia, ale ci, których znam nie wołają nigdzie od progu, że są lekarzami, i dotyczy to również wizyt u innych lekarzy. poza tym co to miałoby twoim zdaniem zmienić? Myśle też, że trochę dramatyzujesz, bo dla odmiany od PRLu w aspekcie inwigilacjii dzisiaj ucziwy człowiek nie ma się czego bać. no to wyjaśnij mi proszę podstawy tego, co dzieje się teraz w naszym szpitalu. nikogo o nic oficjalnie się nie podejrzewa, a inwigilacja jak w stosunku do zbrodniarzy. zakładasz, że wszyscy tutaj jesteśmy nieuczciwi, skoro nie widzisz w tym nic złego? I jeszcze jedno, nie miałam okazji tego zrobić "na żywo", ale chciałam koniecznie napisać, że cała załoga lekarska z CLUW na Unii zasługuje na słowa najwyższego uznania. Żeby nie było, że tylko marudzę sympatyczni są, owszem. ale ja nie zgodziłbym się na leczenie u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 a ja nie moge wybrac cegiel na ogrodzenie i czapke komina Czy cegly na czapke komina moga miej ponizej 16% nasiakliwosci bo znalazlam taka sympatyczna Astrox witaj 16% nasiąkliwości to chyba sporo ?? to dużo, tyle co dla zwykłej cegły. na czapkę używa się z reguły klinkieru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts