Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Poproszę o namiary na ekipy budowlane.Oczywiście sprawdzone no i tanie :roll:

Ta z którą się prawie dogadaliśmy nie zdąży pokończyc rozpoczętych budów -zostaliśmy na lodzie.Chcemy ruszyć we wrześniu.

Wykonawcy z listy zajęci....

Dołączam się do prośby,

szukam intensywnie ekipy na wrzesień/ październik. Bardzo zależy mi na liście wykonawców. Bardzo proszę o pomoc, bo jakoś tak mi utkneło i nic sie nie dzieje i ja się niepotrzebnie stresuję :(

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Poproszę o namiary na ekipy budowlane.Oczywiście sprawdzone no i tanie :roll:

Ta z którą się prawie dogadaliśmy nie zdąży pokończyc rozpoczętych budów -zostaliśmy na lodzie.Chcemy ruszyć we wrześniu.

Wykonawcy z listy zajęci....

Dołączam się do prośby,

szukam intensywnie ekipy na wrzesień/ październik. Bardzo zależy mi na liście wykonawców. Bardzo proszę o pomoc, bo jakoś tak mi utkneło i nic sie nie dzieje i ja się niepotrzebnie stresuję :(

próbujcie szukać wśród ekip budujących na waszej ulicy lub tuż obok - czasami chętniej się zgadzają rozpocząć kolejną budowę, jeżeli nie muszą się daleko przenosić.

a o laurowiśniach myśleliście?

a masz jakiś link z opisem? albo rośnie to u kogoś w okolicy, żeby obejrzeć?

Rośnie, rośnie tylko nie wiem czy mogę podać gdzie. Nie mam zdjęć tego żywopłotu.

Ale wczoraj przypomniałam sobie, że jakiś czas temu na forum była dyskusja (poruszona przez Brytę), która pokazała pewne zdjęcie ligustra chyba zimozielonego. Spróbuję to odnaleźć.

Pytanie do tych co robili w tym roku albo sa umówieni na instalacje elektryczną czy 5 tys za sama robocizne instalacji to duzo plus jeszcze kable które ma wyliczyć ile i za ile. Oprócz samych miejsc na gniazdka, wyłaczniki itp w całym domu do tego bedzie alarm który bedzie sie włączał jak poruszymy roleta zewnetrzna, (nie pamietam jak to się fachowo nazywa), czujki światła na zewnatrz, domofon, wyjscie na TV, Telefon i internet, pare punktów na ogród, trzy rolety automatycznie zasuwane i chyba to tyle. Co o tym sadzicie?

Ten sam zakres robót i cena 3500, plus montaż na gotowo jakieś 600 zł

więc cena rynkowa

zależny jeszcze od wielkości domu

Jańcio

Pytanie

Czy trudno jest w szczecinie zrobic zgloszenie oczyszczalni zamiast szamba :lol:

Podpisuję się pod pytaniem bo widzę, że bez odzewu.

I czy to samym zgłoszeniem się załatwia czy należy czekać jeszcze na decyzję w przypadku gdy w projekcie jest szambo ?

Jańcio

ja nic nie mówię bo neleżę pod Goleniów - tam nie było żadnych problemów - nawet przyspieszyli mi wydanie pozwolenia bo zgłaszałam w środę a w poniedziałek wchodzili robić oczyszczalnię.

gdzie najtaniej styropian elewacyjny 12 ?

pytanie o panią Olę - nieaktualne

1,5 miesiąca temu najtaniej mieli w Agromie-bud w Dąbiu, a jak jest teraz to nie wiem

dzwoniłam i cena jest : 200 zl brutto za 1 m3 i faktycznie najtaniej. A ile ty płacilaś ?

ze styropianem to jest dziwnie.. sam się trochę czaje na styropian, ale na podłogę,

półtora miesiąca temu kosztował 195zl/m3, pytałem się tydzień temu 275zł/m3, pytałem się wczoraj... 245zł/m3, sam nie wiem ... czekać z nadzieją ze jeszcze cena spadnie, czy kupować już w obawie ze jeszcze pojdzie w górę?

widziałem ze spadają ceny np. porothernu... moze i to samo bedzie ze styropianem?

co radzicie?

pozdrawiam

m.

gdzie najtaniej styropian elewacyjny 12 ?

pytanie o panią Olę - nieaktualne

1,5 miesiąca temu najtaniej mieli w Agromie-bud w Dąbiu, a jak jest teraz to nie wiem

dzwoniłam i cena jest : 200 zl brutto za 1 m3 i faktycznie najtaniej. A ile ty płacilaś ?

176zł/m3 brutto, sprawdziłam - w kwietniu