Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich, poszukuję dobrego tynkarza do cementowo-wapiennych tynków i do wylania podłóg. Mam dobrą ekipę ale ceny jakie właśnie nam przedstawili za te prace są raczej nie do przyjęcia np:

tynki cem-wap 22zł

szpachlowanie 2 razy 18zł

posadzki z izolacją i ociepleniem 20zł

to są ceny oczywiście samej robocizny i netto, nie wiem może zachodniopomorskie jest takie drogie, ale ekipa jest ze stargardu i spodziewałam się cen trochę przystępniejszych

tynki 18/m2

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich :D

Właśnie przeczytałam wiadomość o taniejących materiałach budowlanych ( http://biznes.onet.pl/0,1558395,wiadomosci.html ) czy zauważyliście sami faktycznie jakieś spadki cen?

Ja zauważyłem. Stal 30-40% taniej niz na początku kwietnia. Kultura obsługi się poprawiła. Hurtownie nie każą się odp...ć ale przyjmują zestawienia do wyceny, robią je, przesyłają, negocjują ceny!!! i dają termin do zapłaty!!!! Szok w porównaniu z tym z czym spotykałem się na koniec marca i w kwietniu czy też w maju!!!

Oczywiście ceny sa masakrycznie wysokie w porównaniu z końcem lutego czy początkiem marca.

potwierdzam w PBS z wełną prawi bez kłopotu i nawet mogę po zakupie zostawić do odbioru /miesiąc temu nie chcieli o tym slyszeć/

Witam Wszystkich :D

Właśnie przeczytałam wiadomość o taniejących materiałach budowlanych ( http://biznes.onet.pl/0,1558395,wiadomosci.html ) czy zauważyliście sami faktycznie jakieś spadki cen?

Ja nie zauwazylem, a wrecz przeciwnie :/

A ja zauważyłem.

Wczoraj utargowałem 3,5zł. na m2 wełny :D i jeszcze sami dzwonią 8)

poszukuję wełny zewnętrznej 12 cm w dużych płytach na lipiec - czy ktoś wie gdzie mogę dostać ?

witam wszystkich :D

i w pierwszych słowach mojego listu zapytuję o namiary na ludzi od ogrodzeń z klinkieru - ceny, wrażenia etc....

czy podawalam ci telefon do klinkieciarza Józka????

już sprawdzam....hmmm.... nie, do niego nie :D

to zerknij na privka.

Bardzo, ale to bardzo porzadny czlek i klinkieciarz.....

Ze styropianem tak jest - raz taniej za chwilę drożeje a za chwilę znowu tanieje :roll:

I mam pytanie z innej beczki: czy wiecie gdzie mogę kupić (a może ktoś ma do sprzedania) książkę z przepisami dla małego alergika? I jeszcze gdzie mogę kupić mąkę ryżową?

Didi make ryzowa kupisz np. na 5 lipca w sklepie ze zdrowa zywnoscia (blisko dawnego colloseum), drugi sklep jest kolo turzunu, boczna Boh. Warszawy (zapomnialam jak sie nazywa ta ulica). Tez mam w domu alergika :roll:

ciekawe czy gdzieś na prawym brzegu dostanę - jest skle ze zdrową żywnościa wiec jutro tam wstąpie

Bardzo dobrze zaopatrzony sklep z produktami dietetycznymi w Szczecinie jest na ul. Jagiellońskiej. O ile pamietam nr 15. Nazywa się Palma.

mam pytanko - czym sie różni poroton wienerbergera od porothermu wienerbergera?? z odpowiedzią mają problemy (lub nie chcą odpowiedzieć) nawet w hurtowniach budowlanych

głównie tym, że poroton jest produkowany i importowany z niemiec, a porotherm jest produkowany w polsce - też przez wienerbergera. różnią się też trochę kształtem perforacji - polskie mają skośną, niemieckie prostokątną

Ze styropianem tak jest - raz taniej za chwilę drożeje a za chwilę znowu tanieje :roll:

I mam pytanie z innej beczki: czy wiecie gdzie mogę kupić (a może ktoś ma do sprzedania) książkę z przepisami dla małego alergika? I jeszcze gdzie mogę kupić mąkę ryżową?

Didi make ryzowa kupisz np. na 5 lipca w sklepie ze zdrowa zywnoscia (blisko dawnego colloseum), drugi sklep jest kolo turzunu, boczna Boh. Warszawy (zapomnialam jak sie nazywa ta ulica). Tez mam w domu alergika :roll:

ciekawe czy gdzieś na prawym brzegu dostanę - jest skle ze zdrową żywnościa wiec jutro tam wstąpie

Bardzo dobrze zaopatrzony sklep z produktami dietetycznymi w Szczecinie jest na ul. Jagiellońskiej. O ile pamietam nr 15. Nazywa się Palma.

tomek 1950 a skąd u ciebie taka wiedza przecież nie mieszkasz w Szczecinie :o :o :o .Ale do rzeczy istnieje sklep na Witkiewicza nazywa sie filipinka bardzo dobrze zapatrzony wiem bo mam syna alergika :wink:

Mariobros, 20 lat pracowałem w Piekarni Bezglutenowej w Warszawie jako technolog i :oops: kirownik. Wysyłalismy tam produkty przez wiele lat. Konkurencja też. A z alergią pokarmową, i nie tylko, mam doświadczenia od lat 27. Jak masz jakies pytania to daj na priva lub maila.

Pozdrawiam

Tomek

mam pytanko - czym sie różni poroton wienerbergera od porothermu wienerbergera?? z odpowiedzią mają problemy (lub nie chcą odpowiedzieć) nawet w hurtowniach budowlanych

głównie tym, że poroton jest produkowany i importowany z niemiec, a porotherm jest produkowany w polsce - też przez wienerbergera. różnią się też trochę kształtem perforacji - polskie mają skośną, niemieckie prostokątną

Nie wiem jak teraz, ale kiedys roznil sie takze wymiarami. Polski mial szerokosc 24,9cm, a niemiecki 24cm.