Teska 26.06.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 wieczorowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.06.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ale pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 może ktoś budował na takim baniaku i chce odsprzedać albo wypożyczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.06.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam wszystkich, No Bryta, domek jak malowany! Gratulacje!!!Kto Ci takie cudeńko buduje? Przypomnij też info o projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu a nie myslales o studni przydala by sie do podlewania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 26.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu a nie myslales o studni przydala by sie do podlewania ogrodu Nasz elektryk doradził nam aby kupić dwa lub trzy baniaki 1000l, zakopać w ziemi i zbierać z rynien deszczówkę,zainstaluje nam pomkę aby móc swobodnie podlewać. Widziałam to uniego polecam. Takie baniaki na allegro sa po 80zł za sztukę po jakis farbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 26.06.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu a nie myslales o studni przydala by sie do podlewania ogrodu Kiedys na wsiach byly specjalne baniaki z woda do pojenia zwierzat na polu. Moze wiec warto pojezdzic po wsiach w okolicy i i sie popytac, czy ktos nie pozyczy. Podjedz do soltysa on moze cos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam wszystkich, No Bryta, domek jak malowany! Gratulacje!!! Kto Ci takie cudeńko buduje? Przypomnij też info o projekcie. Moj to parterowka dom pod jarzabem Archonu (z mozliwoscia adaptacji poddasza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.06.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu A sąsiada w okolicy nie ma ?? - może warto zagadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 jutro ide zagadać sąsiada- ale to 100 metrów i jeszcze przez drogę - trzeba by codziennie zwijać i rozwijać wąż...... przez miesiąc - zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w pozwoleniu na budowę mam szambo do czasu ułożenia kanalizacji - może już je wkopie i na razie napełnie wodą..... trzeba by tylko jakąś pompę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 i tu następne pytanie - pozwolą mi w dobrej wybudować oczyszczalnię zamiast szamba?? teren gliniasty - ponoć nie chcą pozwalać za oczyszczalnie na mierzynie.... a opróżnianie szamba przez parę lat....... koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w pozwoleniu na budowę mam szambo do czasu ułożenia kanalizacji - może już je wkopie i na razie napełnie wodą..... trzeba by tylko jakąś pompę.... Ja mam szambo w warunkach zabudowy i pani projektant rdzi najpierw wybudowac dom pozniej zglosic aby nie cofneli decyzji . Ja kupuje szambo (ale takie z filtrem ) bo takie mozna przerobic na oczyszczalnie te dodatki do oczyszczalni kosztuja okolo 1200-1500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 26.06.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 WitamCzy ktos współpracował z p.Kołodziejem i jego ekipą budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w pozwoleniu na budowę mam szambo do czasu ułożenia kanalizacji - może już je wkopie i na razie napełnie wodą..... trzeba by tylko jakąś pompę.... Ja mam szambo w warunkach zabudowy i pani projektant rdzi najpierw wybudowac dom pozniej zglosic aby nie cofneli decyzji . Ja kupuje szambo (ale takie z filtrem ) bo takie mozna przerobic na oczyszczalnie te dodatki do oczyszczalni kosztuja okolo 1200-1500 zl gdzie popytać o takie szambo z możliwością przeróbki na oczyszczalnie?? taką przeróbkę zgłaszasz czy po prostu przestajesz zamawiać szambówę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 26.06.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam Czy ktos współpracował z p.Kołodziejem i jego ekipą budowlaną? nasz dom miał budować kołodziej - wycene dał ok, my sie zgodziliśmy a on sie wycofał tłumacząc sie chorobą swojego kierownika budowy i zostawił nas troche na lodzie w środku sezonu budowlanego ale zrobiłem krótką rundkę po wybudowanych przez nich domach i za bardzo nie narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.06.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w pozwoleniu na budowę mam szambo do czasu ułożenia kanalizacji - może już je wkopie i na razie napełnie wodą..... trzeba by tylko jakąś pompę.... Ja mam szambo w warunkach zabudowy i pani projektant rdzi najpierw wybudowac dom pozniej zglosic aby nie cofneli decyzji . Ja kupuje szambo (ale takie z filtrem ) bo takie mozna przerobic na oczyszczalnie te dodatki do oczyszczalni kosztuja okolo 1200-1500 zl gdzie popytać o takie szambo z możliwością przeróbki na oczyszczalnie?? taką przeróbkę zgłaszasz czy po prostu przestajesz zamawiać szambówę?? Pozniej to zgloszenie pytatalam najpierw w firmie anna z wielgowa i ci nic nie byli mi w stanie powiedziec a pozniej w firmie gryf plast tel 091 415 34 36 minusem jest tylko to ze do szamba jest wiekszy i przez to drozszy zbiornik . u mnie musze sie liczyc ze nie musza mi wydac zgody (jakas ochrona wod gruntowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w pozwoleniu na budowę mam szambo do czasu ułożenia kanalizacji - może już je wkopie i na razie napełnie wodą..... trzeba by tylko jakąś pompę.... Ja mam szambo w warunkach zabudowy i pani projektant rdzi najpierw wybudowac dom pozniej zglosic aby nie cofneli decyzji . Ja kupuje szambo (ale takie z filtrem ) bo takie mozna przerobic na oczyszczalnie te dodatki do oczyszczalni kosztuja okolo 1200-1500 zl gdzie popytać o takie szambo z możliwością przeróbki na oczyszczalnie?? taką przeróbkę zgłaszasz czy po prostu przestajesz zamawiać szambówę?? Pozniej to zgloszenie pytatalam najpierw w firmie anna z wielgowa i ci nic nie byli mi w stanie powiedziec a pozniej w firmie gryf plast tel 091 415 34 36 minusem jest tylko to ze do szamba jest wiekszy i przez to drozszy zbiornik . u mnie musze sie liczyc ze nie musza mi wydac zgody (jakas ochrona wod gruntowych ) Bryta, kiedy Ty masz czas to wszystko robić? Jezdzić, pytac, załatwiać. Ja, jak miałem do załatwienia sprawe w Starostwie w Goleniowie to jechałem tam na 7.15-30 / ze Szczecina teraz na 7.30 jade na budowę. Posiedze z pol godziny i na 8.30 jade do pracy. W pracy sajgon, że 5 min. nie ma na cos dla siebie - no, ze 2 razy w tygodniu po 0,5 godziny. Wychodze o 18 to juz wracam do domu - o chłopaki schodzą tak 17-18 z budowy. I albo sie cos uda zalatwic przez telefon albo kicha Dla mnie jest strasznie cięzko. Z poniedziałku na wtorek to nie spałem w ogole - tak myslalem coby tu jeszcze na budowie, czego nie zapomniec, o co zapytac i o pracy. Obym zdązył pomiszkać w tym domku zanim mi "maszynka" nie siądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madaszka 27.06.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 mam pytanko - skąd skombinować najtaniej jakiś baniak na wodę???? za parę dni skończą u nas ławy i ekipa sie rozejdzie jak im nie dostarczę wody do murowania fundamentów a tu dopiero walczę o pozwolenie na budowę wodociągu a nie myslales o studni przydala by sie do podlewania ogrodu Nasz elektryk doradził nam aby kupić dwa lub trzy baniaki 1000l, zakopać w ziemi i zbierać z rynien deszczówkę,zainstaluje nam pomkę aby móc swobodnie podlewać. Widziałam to uniego polecam. Takie baniaki na allegro sa po 80zł za sztukę po jakis farbach. walus jak juz nasz domek stanie tez bede przymierzala sie do zbierania deszczowki, zwlaszcza ze nie jest to jakis ogromny koszt. Pompke instaluje sie do kazdego baniaka czy to jakas przenosna? Oczywscie witam srodkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts