Teska 01.07.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 potrzebuję alarm - 6-7 czujek bez ekstrasów - do ubezpieczenia budowy. Będę wdzięczny za sugestie co zainstalować wcale ci nie jest potzrebny alarm...zerknij na privka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Maksiu a Ty spac nie mozesz???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.07.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 niedzielnie witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 01.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Hejka ! Witam w niedzielny poranek i mam pytanka: 1. Ile kosztuje wytyczenie budynku? Liczą za budynek czy od metra? 2. W czasie całej budowy ile razy potrzebny jest geodeta i do czego? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 01.07.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 potrzebuję alarm - 6-7 czujek bez ekstrasów - do ubezpieczenia budowy. Będę wdzięczny za sugestie co zainstalować wcale ci nie jest potzrebny alarm...zerknij na privka.... witam wszystkich, przyłączam się do pytania o taki prosty alarm, mąż już szykuje się do dozorowania po elektryce, podobno nie bezpiecznie jest zostawić otwartą budowę z założoną już elektryką a po oknach poradzono nam alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 01.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Mam prośbę , czy mógłby mi ktoś przesłać listę rankingową, Klaus się nie odzywa a ja musze zorganizować nowych wykonawców bo nasi trochę przesadzili z wyceną swojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 01.07.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Mam prośbę , czy mógłby mi ktoś przesłać listę rankingową, Klaus się nie odzywa a ja musze zorganizować nowych wykonawców bo nasi trochę przesadzili z wyceną swojej pracy Wyślij mi na priva swój adres internetowy. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 01.07.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam niedzielnie!Szukam pomocy i jak zwykle udeję się na forum.Ile teraz kosztuje położenie metra płytek i merta elewacji, Nam zaśpiewali za metr plytek 70zł. a elewacje - 50zł. Zupełnie nie mam pojęcia czy to dużo czy standart.I jeszcze jedno - powiedziano nam o dwóch metodach robienia regipsów na poddaszach pierwsza na sztywno a druga coś w rodzaju pływającej czyli takej ktora nie pracuje razem z dachem i podobno nie pęka. Jak naprawde jest z pękaniem regipsów na złączach. Za wszelkie odpowiedzi dziękujęKrasnoludek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam niedzielnie! Szukam pomocy i jak zwykle udeję się na forum. Ile teraz kosztuje położenie metra płytek i merta elewacji, Nam zaśpiewali za metr plytek 70zł. a elewacje - 50zł. Zupełnie nie mam pojęcia czy to dużo czy standart. I jeszcze jedno - powiedziano nam o dwóch metodach robienia regipsów na poddaszach pierwsza na sztywno a druga coś w rodzaju pływającej czyli takej ktora nie pracuje razem z dachem i podobno nie pęka. Jak naprawde jest z pękaniem regipsów na złączach. Za wszelkie odpowiedzi dziękuję Krasnoludek Płytki w cenie od 30 do .... Na temat elewacji nie wypowiem się, bo nie znam cen aktualnych. Jesienią 2006 było to około 30zł/m2 ale ta cena na pewno jest dawno nieaktualna. Co to znaczy "... pływającej czyli takej ktora nie pracuje razem z dachem"? Nie bardzo to sobie wyobrażam, bo jak wówczas ma wyglądac mocowanie rigipsu? Do czego? Czym? Podobno nie ma żadnej pewnej metody montażu rigipsów zabezpieczającej przed pękaniem. Jedyne, co w największym stopniu pomaga, to położenie tapety z włókna szklanego jako wierzchnią warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 01.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witamelewacja .... ok 50/60zł za metr podbitka 40-50 zł za metr płytki 45-80 zł za metr drożej te na zewnatrz taniej w środku domu.regipsy zaklejam fizeliną czyli warstwą z włokna o innej lepszej metodzie nie słyszłam ......za miesiąc mam mieszkać....... dom nie wygląda tak jakby ktokolwiek miał tam za miesiąc mieszkać ........ wykonawca zapewnia " bedzie dobrze , zdążymy....." wierzyc czy sie stresowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.07.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 regipsy zaklejam fizeliną czyli warstwą z włokna o innej lepszej metodzie nie słyszłam ...... To właśnie tepeta z włókna szklanego. za miesiąc mam mieszkać....... dom nie wygląda tak jakby ktokolwiek miał tam za miesiąc mieszkać ........ wykonawca zapewnia " bedzie dobrze , zdążymy....." wierzyc czy sie stresowac? No cóż, u mnie też podobno zostały tylko ostatnie prace wykończeniowe a dom nadal wygląda jak pobojowisko. Widocznie tak musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.07.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witami podrzucam zapytanie:Jakie bramy garazowe polecacie? Zdecydujemy się chyba na segmentową (jak sądzicie?)Kojarzę Hormann, Normstahl - cos jeszcze? Jakie sa wymiary standardowe.W projekcie mam 240x220 ale cos mi się wydaje, że lepiej bedzie dać (dla wygody małzonki) z 260x220, może 270x220 ale to juz chyba nie standard i trza będzie dopłacić za robótke "na miarę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.07.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Maksiu a Ty spac nie mozesz???????? no w sumie nie mogę, coś ostatnio nie sypiam najlepiej, ale dzis i tak wstałem wczesniej bo dziś zastępczo za wczoraj pojechałem na budowę :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 01.07.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tomadyna dzięki za odpowiedź . Mam pytanie ogólne zgoła moralno-społeczne, moja ekipa na stan surowy ma w umowie dach z więźbą za konkretną cenę, wczoraj Pan K. poinformował nas że ich wykonawca od więźby i dachu zmarł, mogą znaleźć NAM innego ale musimy mu dopłacić 5 tys (dekarzowi) bo stawki od czasu podpisywania z nami umowy wzrosły i nikt za takie pieniądze nie chce robić, dodam że byliśmy umówieni na 16tys za dach i więźbę a mamy zapłacić 21tys. Chcemy się zgodzić nie chcemy żeby musieli dopłacać ale czy takie postawienie sprawy że to oczywiście my musimy dopłacać jest normalne w branży budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tomadyna dzięki za odpowiedź . Mam pytanie ogólne zgoła moralno-społeczne, moja ekipa na stan surowy ma w umowie dach z więźbą za konkretną cenę, wczoraj Pan K. poinformował nas że ich wykonawca od więźby i dachu zmarł, mogą znaleźć NAM innego ale musimy mu dopłacić 5 tys (dekarzowi) bo stawki od czasu podpisywania z nami umowy wzrosły i nikt za takie pieniądze nie chce robić, dodam że byliśmy umówieni na 16tys za dach i więźbę a mamy zapłacić 21tys. Chcemy się zgodzić nie chcemy żeby musieli dopłacać ale czy takie postawienie sprawy że to oczywiście my musimy dopłacać jest normalne w branży budowlanej Betsii Podczas mojej realizacji słyszałem to co jakiś czas od mojej ekipy. Na etapie więźby - podwykonawca podniósł im cenę Na etapie dachówki - podwykonawca podnosząc cenę nawet prawie się chciał wycofać No cóż nie po to podpisywałem umowę by później dopłacać. Łączyłem się z nimi w bólu i co jakiś czas mówiłem że mi przykro , ale nie dopłaciłem nic i jeszcze zgodnie z umową potrąciłem z ostatniej transzy za opóźnienie i uszkodzenia szalunków. Z ekipą rozstałem się w pokoju i będę ich polecał. Wydaje mi się że to stały numer ekip. Masz umowę to egzekwuj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.07.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Kto podpowie gdzie kupić w szczecinie siatkę ocynkowaną. Chodzi mi o siatkę podobną, taką jak jest przy narożnikach do tynkowania tylko że szerokości z 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tomadyna dzięki za odpowiedź . Mam pytanie ogólne zgoła moralno-społeczne, moja ekipa na stan surowy ma w umowie dach z więźbą za konkretną cenę, wczoraj Pan K. poinformował nas że ich wykonawca od więźby i dachu zmarł, mogą znaleźć NAM innego ale musimy mu dopłacić 5 tys (dekarzowi) bo stawki od czasu podpisywania z nami umowy wzrosły i nikt za takie pieniądze nie chce robić, dodam że byliśmy umówieni na 16tys za dach i więźbę a mamy zapłacić 21tys. Chcemy się zgodzić nie chcemy żeby musieli dopłacać ale czy takie postawienie sprawy że to oczywiście my musimy dopłacać jest normalne w branży budowlanej Nie dopłacaj! Nie podpisywałas umowy z dekarzem ale wykonawca całego stanu surowego - to on powinien znaleźć rozwiązanie niekrzywdzące Twojej osoby. Po ile Ci wychodzi za mkw powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 01.07.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam niedzielnie! Szukam pomocy i jak zwykle udeję się na forum. Ile teraz kosztuje położenie metra płytek i merta elewacji, Nam zaśpiewali za metr plytek 70zł. a elewacje - 50zł. Zupełnie nie mam pojęcia czy to dużo czy standart. I jeszcze jedno - powiedziano nam o dwóch metodach robienia regipsów na poddaszach pierwsza na sztywno a druga coś w rodzaju pływającej czyli takej ktora nie pracuje razem z dachem i podobno nie pęka. Jak naprawde jest z pękaniem regipsów na złączach. Za wszelkie odpowiedzi dziękuję Krasnoludek 50 za ocieplenie i tynki zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 01.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 za metr dachu czyli więźba + dachówki wychodzi nam ok 81 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 01.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam wszystkich, mam ważne pytanie odnośnie izolacji cieplnej i przeciwilgociowej ścian fundamentowych. Jak to robiliście? Co dawaliscie wewnętrz ścian? Obsmarowywaliście Dysperbitem? Jesli tat to raz czy 2 razy? A od zewnątrz? : Dysperbit (1 czy 2 razy) Na to klej (nie było problemu z przytwierdzeniem do Dysperbitu?) i styropian? (jaka grubość? w projekcie mam 5 cm a do ocieplenia pójdzie 12 cm). Potem na to siatka z tynkiem? Potem jeszcze raz na to Dysperbit? Warto potem dawać ta folię kubełkową - czy jesli mam dobry grunt to nie trzeba? U mnie na bloczki dali dwie warstwy dysperbitu, na to styropian, siatka z klejem i jeszcze podwojne smarowanie dysperbitem. Folie sie chyba daje bezposrednio na styropian, zamiast kleju i dysperbitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts