M3 03.07.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich, Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)? Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 co dawac pod gont ? a moz klasc go bezposrednio na plyte ?? Rolex witaj po długiej nieobecności. Co robiłeś jak Ciebie nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.07.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich, Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)? Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? Chodzi ci o twardy Miesiac temu temu cos 230-240 bruto za m 3; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.07.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.07.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich, Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)? Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? Chodzi ci o twardy Miesiac temu temu cos 230-240 bruto za m ³ Tak, twardy - 6 cm. Ja ten wymiar najtaniej znalazłem po 250 brutto. Gdzie indziej mieli 5 cm po 237/m3 a 8 cm po 241/m3 ale inne akcesoria były lekko droższe i doliczali za transport więc wezmę tam gdzie jest po 250. Facet mówił, ze styropian tanieje - juz ostatnia dostawa była tańsza a i kolejna ma byc. Sugerował bym się wstrzymał z zakupem - jakby nie wiedział, że ekipa nie może czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Fakt ze finansowo ciezko ,to czeka cie jeszcze nerwowy okres bankowy Pozniej to poleci z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.07.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich, Czy ktos z Was zamawiał ostatnio styropian FS 20 (EPS 100)? Gdzie, za ile i jak udało się zakupic tak tanio? Chodzi ci o twardy Miesiac temu temu cos 230-240 bruto za m ³ Tak, twardy - 6 cm. Ja ten wymiar najtaniej znalazłem po 250 brutto. Gdzie indziej mieli 5 cm po 237/m3 a 8 cm po 241/m3 ale inne akcesoria były lekko droższe i doliczali za transport więc wezmę tam gdzie jest po 250. Facet mówił, ze styropian tanieje - juz ostatnia dostawa była tańsza a i kolejna ma byc. Sugerował bym się wstrzymał z zakupem - jakby nie wiedział, że ekipa nie może czekać... to dobra wiadomość, ja jeszcze mogę poczekać koło miesiąca... mam nadzieje że do tego czasu zdąży sensownie stanieć :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Fakt ze finansowo ciezko ,to czeka cie jeszcze nerwowy okres bankowy Pozniej to poleci z gorki A Ty gdzie ostatecznie wzięłas kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 03.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich Na dniach chcę zakupic dachówkę na szałas Na razie na celowniku mam Robena czarno-brązową i potrzebuje informacji od osób które ją użytkują Poczytałem trochę na róznych forach o niej i niestety wychodzi ze to jednak nie najlepszy produkt,czy aby na pewno? Prosze o małą rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Fakt ze finansowo ciezko ,to czeka cie jeszcze nerwowy okres bankowy Pozniej to poleci z gorki A Ty gdzie ostatecznie wzięłas kredyt? Na razie mecze sie za swoje a pozniej zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 03.07.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 witam wszystkich a czy przed połozeniem tej najcieńszej tapety szklanej to połaczenia płyt tez jest konieczne? Oczywiście, prawidłowe łączenie płyt jest niezbędne! Bezapelacyjnie trzeba je zaszpachlować, łacząc np. tasmą papierową, potem powierzchnię się gruntuje i dopiero wówczas tapetuje tapetą z włókna szklanego ( gładką ). Na to kładzie się gładź akrylową ( tzw. akryl putz). Witam Gładź nie jest konieczna. Można od razu malować. Najlepiej farbą lateksową. pozdrawiam Konrad PS. Dzisiaj (lub jutro) będe kładł tą tapetę na wszystkie płyty gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 03.07.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam wszystkich Na dniach chcę zakupic dachówkę na szałas Na razie na celowniku mam Robena czarno-brązową i potrzebuje informacji od osób które ją użytkują Poczytałem trochę na róznych forach o niej i niestety wychodzi ze to jednak nie najlepszy produkt,czy aby na pewno? Prosze o małą rade Mam taka dachowkę. Dekarze mowili, że było trochę krzywych, ale te przebrali i poszły do cięcia (kosze, itp). Po ułożeniu na dachu nie widac tych nierownosci. Po za tym dachowka bardzo ładna i nie sprawia żadnego kłopotu. Najbardziej podoba mi się w niej, jak zmienia kolory w zalezności od stopnia nasłonecznienia. Po za tym dogadałem się w hurtowni, że będą mi wymieniać te dachówki z których nie byłbym zadowolony (bo też znałem te opinie o Robenie). Nie wymieniłem żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.07.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Ja mialem dokladnie tak samo, ale dalem rade i teraz juz buduje na spokojnie, z kredytem. Tobie zycze tego samego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 04.07.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 M 3 Jak tam budowa Całkiem, całkiem - teraz jest lekka zadyszka. Częściowo przeze mnie, częściowo przez ekipe. Chłopaki za szybko wystartowali. Bylismy umowieni ze startem na ostatni tydzień czerwca a oni zaczeli (a ja nie stopowałem ) juz w polowie. W efekcie kilku dni brakuje by zakonczyc stan zero a mi by zostac bankrutem! Dalej nie wydolę na oszczednosciach, pozyczka, kolejnych pozyczkach i pozyczonych pozyczkach. Muszę w końcu dopiąć sprawe kredytu! Ciężko jest! Fakt ze finansowo ciezko ,to czeka cie jeszcze nerwowy okres bankowy Pozniej to poleci z gorki A Ty gdzie ostatecznie wzięłas kredyt? Na razie mecze sie za swoje a pozniej zobacze Tylko pamietaj, by zaczac formalnosci duzo wczesniej. Lepiej miec zapas czasu na negocjacje, bo banki coraz czesciej dyktuja twardo swoje warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 co dawac pod gont ? a moz klasc go bezposrednio na plyte ?? mozna dac na plyte ale ja dalem pape i jest to zawsze dodatkowe zabezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.07.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam wszystkich Na dniach chcę zakupic dachówkę na szałas Na razie na celowniku mam Robena czarno-brązową i potrzebuje informacji od osób które ją użytkują Poczytałem trochę na róznych forach o niej i niestety wychodzi ze to jednak nie najlepszy produkt,czy aby na pewno? Prosze o małą rade Mam taka dachowkę. Dekarze mowili, że było trochę krzywych, ale te przebrali i poszły do cięcia (kosze, itp). Po ułożeniu na dachu nie widac tych nierownosci. Po za tym dachowka bardzo ładna i nie sprawia żadnego kłopotu. Najbardziej podoba mi się w niej, jak zmienia kolory w zalezności od stopnia nasłonecznienia. Po za tym dogadałem się w hurtowni, że będą mi wymieniać te dachówki z których nie byłbym zadowolony (bo też znałem te opinie o Robenie). Nie wymieniłem żadnej. podpisuję się pod powyższym - wszystko prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 04.07.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Hejka! Mam PnB!!! Tak długo czekałam, że teraz nie mogę w to uwierzyć. Teraz tylko uprawomocnienie i ruszam. Nie mogę się doczekać. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 04.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ile płaciliście kierownikowi budowy?Mój chce za całość budowy 2.000 zł. To dużo czy normalnie? ____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts