Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Już mam dosyć :evil: pada i pada :evil:

No właśnie. A ja będę budować w Mierzynie, gdzie wody gruntowe są wysokie. Okropnie się boję wykopu, że będzie mnóstwo wody i dojdą dodatkowe koszty przy "zerówce".

Może ktoś zna prognozę długoterminową na to lato?

Pozdrowionka

Aleksandra

Didi napisał:

Witam!

Już mam dosyć pada i pada

Ja powiem tak delikatnie, że też mam dosyć, ale aż mi się cisną inne określenia na tą pogodę

Zgadzam się z Wami w 100% przez te deszcze ledwo co rozpoczęte prace a już musiały bć wstrzymane buuuuuuuuu :cry:

Ja bylem dzisiaj rano na budowie i malo nie utonalem. Ciekawe ile mi dom bedzie schnac. Stan na dzien dzisiejszy, to kaluze na stropie i na posadzce na dole oraz wokol domu. O ociekajacych scianach nie wspomne. Szkoda, ze nie udalo sie wczesniej zadaszyc :/

Didi napisał:

Witam!

Już mam dosyć pada i pada

Ja powiem tak delikatnie, że też mam dosyć, ale aż mi się cisną inne określenia na tą pogodę

Zgadzam się z Wami w 100% przez te deszcze ledwo co rozpoczęte prace a już musiały bć wstrzymane buuuuuuuuu :cry:

Ja bylem dzisiaj rano na budowie i malo nie utonalem. Ciekawe ile mi dom bedzie schnac. Stan na dzien dzisiejszy, to kaluze na stropie i na posadzce na dole oraz wokol domu. O ociekajacych scianach nie wspomne. Szkoda, ze nie udalo sie wczesniej zadaszyc :/

tez sie tym martwie u mnie beton kom. Myslisz ze jak by bylo takie lato to trzeba bedzie dosuszac przy tynkach :lol:

Witam

Melduję że tynki się wykonują.

Dalej poszukuje ekipy do wykonania elewacji !!

To coraz blizej do konca .Na jakie sie zdecydowales i z czego bonie :lol:

Tynki "niestety" :-? gipsowe.

Jeśli chodzi o bonie to styropian, jednak sąsiad Klaus mi odradza że będzie się brudziła szybciej elewacja :x

Niestety instalator WOD-KAN wejdzie 7 dni później niż założyłem czyli 23.07 zamiast 16.07 - no ale cóż kiedyś musi być ten pierwszy poślizg :evil:, mam nadzieję że to będzie jednocześnie ostatni :x

Witam, ale paskudna pogoda :roll: !

bryta, a jaki będziesz miała dach? Myślę, że deskę czołową i podbitkę można zharmonizować z kolorem stolarki albo dachu, albo otynkować pod kolor elewacji. Do innych zestawień kolorystycznych brakuje mi wyobraźni 8).

Witam wszystkich .

Dachowke bede miala wisniowo-brazowa (w zaleznosci od swiatla ) okna ciemny braz tynki chcielismy zolto-budyniowe

Ja bym wzięła deseczkę pomalowaną próbką bejcy w kolorze okien i drugą w kolorze dachu (bodajże drewnochron mahoń ma taki rubinowo-brązowy kolor) i przyłożyła do połaci dachu.

Bardzo ładny domek, a jeszcze ten las w tle... :)

Witam, ale paskudna pogoda :roll: !

bryta, a jaki będziesz miała dach? Myślę, że deskę czołową i podbitkę można zharmonizować z kolorem stolarki albo dachu, albo otynkować pod kolor elewacji. Do innych zestawień kolorystycznych brakuje mi wyobraźni 8).

Witam wszystkich .

Dachowke bede miala wisniowo-brazowa (w zaleznosci od swiatla ) okna ciemny braz tynki chcielismy zolto-budyniowe

Ja bym wzięła deseczkę pomalowaną próbką bejcy w kolorze okien i drugą w kolorze dachu (bodajże drewnochron mahoń ma taki rubinowo-brązowy kolor) i przyłożyła do połaci dachu.

Bardzo ładny domek, a jeszcze ten las w tle... :)

Z tego Lasu z trzech stron to sie ciesze najbardziej dzialka jak marzenie :D :D :D

Mam deseczke trzeba bedzie pojezdzic :lol: