Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam

Potrzebuje namiaru na wełne mineralną do elewacji. Wełny na dach jest wszedzie całkiem sporo ale na elewacje straszą mnie terminami do 6 miesięcy :-?

Szukam około 160 m2 o grubości 15 cm

Może coś się Komuś obiło o uszy

albo jakiś namiar na skład budowlany w Niemczech w okolicach Szczecina

ja tez szukam 250m2, moze przy wiekszym zamowieniu hurtownie by sie bardziej postarały, potrzebuje na wrzesień :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie o co chodzi z tym opijaniem wieźby. :oops:

jak to o co - jak nie "podlejecie" więźby, to się rozeschnie i wypaczy :wink: a tak na poważnie to po skończeniu więźby wiesza się wiechę i to jest moment tradycyjnego opijania przyszłości domu, ekipy budowlanej etc....

Krótko mówiac mam postawic flaszke ekipie :p , juz teraz wiem czemu tak czekaja na ta wiechę :D

flaszke i grillka, bo na pusty żołądek to nie przejdzie :lol:

Czy robiac instalacje elektryczna sami kupowaliscie materialy :lol:

Mój elektryk twierdzi że takich upustów to ja nie dostane w hurtowni jak on więc on kupuje materiały na siebie.

niech ci pokaże które rzeczy kupił z duzym rabatem /na którym ty korzystasz a nie on :)/ z pewnoscią znajdziesz ten towar w podobnej cenie na rynku - wiem z doświadczenia

potwierdzam, wiele rzeczy można w castoramie kupić taniej niż fachowiec kupi ze swoim rabatem w hurtowni. a czasami w hurtowni można dostać większy rabat niż fachowiec - płatność od ręki gotówką plus oświadczenie, że na allegro czy castoramie można kupić taniej mocno zbija cenę

witam :lol:

czyli smiało można kupowac w castoramie osprzet elektryczny?nie szukajac gdzies o wiele tanszych tego samego producenta-nie chce mi sie latac za tymi pierdołami.A jesli chodzi o hurtownie to także udało mi sie wynegocjowac lepsze ceny :lol:

jak to o co - jak nie "podlejecie" więźby, to się rozeschnie i wypaczy :wink: a tak na poważnie to po skończeniu więźby wiesza się wiechę i to jest moment tradycyjnego opijania przyszłości domu, ekipy budowlanej etc....

Szydas może podać jakiej firmy masz tynk, a szczególnie numer kolorku, bardzo mi sie podoba :wink:

tynk mamy caparola kupiony sawisie, ale numer koloru podam jak wrócę do domu

Witam

tomadyna, a czy Klaus wspominał coś może o uaktualnieniu i rozesłaniu listy? 8)

Klaus ostatnio ostro buduje 8)

Scigacie sie ?? :)

Czemu tynk gipsowy jest be?

poszukaj na forum, wiele razy o tym pisano. w skrócie:

-miękki i łatwo go uszkodzić

-nie oddycha i gromadzi wilgoć

-żre wszystkie niezabezpieczone żelastwo

-nie znajdziesz kabla zwykłym detektorem

ma oczywiście zalety, ale o nie nie pytałeś :D

Szydas może podać jakiej firmy masz tynk, a szczególnie numer kolorku, bardzo mi sie podoba :wink:

dzięki, będe wdzięczna bo na małych próbkach to wyglada inaczej, niz na dużej powierzchni :lol:

Witam

tomadyna, a czy Klaus wspominał coś może o uaktualnieniu i rozesłaniu listy? 8)

Klaus ostatnio ostro buduje 8)

Scigacie sie ?? :)

Czemu tynk gipsowy jest be?

poszukaj na forum, wiele razy o tym pisano. w skrócie:

-miękki i łatwo go uszkodzić

-nie oddycha i gromadzi wilgoć

-żre wszystkie niezabezpieczone żelastwo

-nie znajdziesz kabla zwykłym detektorem

ma oczywiście zalety, ale o nie nie pytałeś :D

W odpowedzi:

- fakt, po 3 latach z górką potwierdzam, w tym roku robilismy "remont" ścian przy schodach

- tego nie wiem, ale nic nie zauważyłam

- póki co karnisze ze ścian mi nie odpadają

- tu musze zaprotestować, zwykły detektor kupiony w realu za 2 zł sobie spokojnie radzi

Jak bys jeszcze przy zerknieciu na rachunek zobaczyl namiary na serwis byla bym wdzieczna :D