Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Po długiej przerwie chwilka oddechu. W końcu stan developerski.

Po ociepleniu poddasza zostało nam sporo bardzo dobrej wełny Isover (Super Mata ) ponad 120 mkw w grubościach 15 i 10 cm w cenie sprzed kilku m-cy.

Czy ktoś jest zainteresowany może zakupem? Pozdrawiamy!

ja jestem zainteresowana priv

Jeszcze raz Dzieki

Narazie to same klopoty z tym budowaniem

Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie

nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki...

jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne....

Ja tez mam nadzieje ze przezyje :D

Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni ;)

Jeszcze raz Dzieki

Narazie to same klopoty z tym budowaniem

Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie

nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki...

jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne....

Ja tez mam nadzieje ze przezyje :D

Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni ;)

Wlasnie a jaka bedziemy miec ladna date budowy 2007

jaka szkoda ze ze ja juz mezata 8) Jutro beda miec sluby z data 07.07.07 fajnie :oops:

Wczoraj mi przeciekł komin :evil: :x :cry:

Jaki masz? Mój trzeba było rozbierac i murowac na nowo.

Odnosnie komina

Najlepiej posprawdzac

1 Czy ostatnia warstwa jest z ceglel pelnych lub moga byc zwykle dziurawki

ale trzeba przynajmiej 3 warstwy zalewac betonem

2 Wykonanie obrobek komina

3 impregnacja

Dopiero pozniej mozna demontowac komin :-?

Użyłem cegły CRH6%, super zaprawy Quikmix-a i bardzo pilnowałem jakości wykonania więc jestem złamany. Jak na razie nie impregnowałem (nawet nie wiem jakiego impregnatu użyć) bo w zasadzie komin nie powinien ciec i bez impregnatu. 3 ostatnie warstwy mam oczywiście z pełnej cegły. Ma jednak nadzieję że to jakiś inny powód - bo tynkarze twierdzili że lało się bardzo mocno wiec może to jakiś problem obróbki.

Witam wszystkich

i od razu proszę:

podrzucice namiary na polecanych przez Was sprzedawców/monterów okien plastikowych. Eko-Dom (Oknoplast) i M&S na Gdańskiej juz przetestowałem. To sa raczej w miare markowe produkty, może są jakieś nie tak nagłosnione a równie dobre (i może tańsze :-)) - chciałbym mieć możliwość większego wyboru.

bimbelt,

pomalutku, a do przodu, nawet się nie obejrzysz jak i Ty bedziesz meble kupował. Ja też miałam trudna droge do celu, wieczny stres, nerwy, awantury z mężem praktycznie o pierdoły, uff nie chcę do tego wracać.

Trzymam kciuki, a i Ty za chwilę podzielisz się z nami taką nowiną.

Witam wszystkich

i od razu proszę:

podrzucice namiary na polecanych przez Was sprzedawców/monterów okien plastikowych. Eko-Dom (Oknoplast) i M&S na Gdańskiej juz przetestowałem. To sa raczej w miare markowe produkty, może są jakieś nie tak nagłosnione a równie dobre (i może tańsze :-)) - chciałbym mieć możliwość większego wyboru.

Zobacz w Policach taką firme jak GM Plast

To jest producent a nie posrednik,niestety nie zą TANI ale mają dobry profil Kömmerling z lini Green Line i okucia WinkHausta .Pakiety 3 szybowe nie są dla nich problemem .Dają rabacik i terminy 3-4 tygodniowe.Sam robiłem wycene u nich dla orientacji, i jak nie znajde nic ciekawszego to moze sie zdecyduje.Za 22 okna z roletami(automatyka z centralą cyfrową i pakietem 3 szybowym) wyszło około 42 tyś

P.S.

Oczywiście to nie jeden zakład gdzie polazłem za wyceną ale co producent to producent

Jest jeszcze w Przecławiu firma/producent ROOFEX prawie przy samym wylocie na Kołbaskowo

Na 5 lipca jest firma Twoje Okna ale po pierwszym,drugim i trzecim kontakcie mam mieszane uczucia pomimo dobrych cen jeśli chodzi automatyke do rolet,ceny mają przystępne-profil Aluplast 5 komorowy

Ale tak sobie mysle ze na ociepleniu i oknach nie warto skąpic grosza,wydając teraz wiecej na markowy lub dobry produkt zaoszczędzi sie potem na kosztach ogrzewania,co w Naszym/ch przypadku/ach po jakims czasie stanie się zyskiem.Sam koszt budowy jest juz ogromny wysiłkiem finansowym dlatego trzeba przestrzegac sie powiedzenia BIEDNY 2XTRACI i czasem wydać wiecej. na coś co moze nam przynieść korzyści w postaci oszczędności.WIEM ŻE ŁATWIEJ NAPISAć NIż ZROBIC .Przepraszam że sie troszke za bardzo rozgadałem ale to forum jest dla mnie czyli LAIKA źródłem niezłej informacji. Dziwne przecież zatrudniłem fachowców do budowy i nie powinienem sie chyba tak przejmować (poz próbą oskubania mnie :lol: co raczej sie staram wyłapać)

Dobranoc Wszystkim

Użyłem cegły CRH6%, super zaprawy Quikmix-a i bardzo pilnowałem jakości wykonania więc jestem złamany. Jak na razie nie impregnowałem (nawet nie wiem jakiego impregnatu użyć) bo w zasadzie komin nie powinien ciec i bez impregnatu. 3 ostatnie warstwy mam oczywiście z pełnej cegły. Ma jednak nadzieję że to jakiś inny powód - bo tynkarze twierdzili że lało się bardzo mocno wiec może to jakiś problem obróbki.

Jeśli to kłopoty z obróbką powinieneś miec zaciek raczej nie na całym obwodzie komina. A jak jest u Ciebie?