octopus 06.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po długiej przerwie chwilka oddechu. W końcu stan developerski.Po ociepleniu poddasza zostało nam sporo bardzo dobrej wełny Isover (Super Mata ) ponad 120 mkw w grubościach 15 i 10 cm w cenie sprzed kilku m-cy.Czy ktoś jest zainteresowany może zakupem? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 06.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Po długiej przerwie chwilka oddechu. W końcu stan developerski. Po ociepleniu poddasza zostało nam sporo bardzo dobrej wełny Isover (Super Mata ) ponad 120 mkw w grubościach 15 i 10 cm w cenie sprzed kilku m-cy. Czy ktoś jest zainteresowany może zakupem? Pozdrawiamy! ja jestem zainteresowana priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 06.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Ja tez mam nadzieje ze przezyje Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jeszcze raz Dzieki Narazie to same klopoty z tym budowaniem Jak nie wymiana calkowita ziemi pod domem, to czekanie 8 tygodni na strop,albo kierownik budowy o zachowaniu niedorozwinietego dziecka. Teraz problemy z wełną,ciekawe co jeszcze mnie czeka.Przez ten cały bajzel tylko tylko nerwy,i brak czasu dla samego siebie nie martw sie....ja pod koniec budowy byłam strzepkiem nerwow...ale przezyłam....bedzie oki... jak bede w poblizu jakiegos skladu to zapytam o te wełne.... Ja tez mam nadzieje ze przezyje Chyba kazdy z nas ma chwile slabosci, ale pamietajcie - co nas nie zabije, to nas wzmocni Wlasnie a jaka bedziemy miec ladna date budowy 2007 jaka szkoda ze ze ja juz mezata Jutro beda miec sluby z data 07.07.07 fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Wczoraj mi przeciekł komin Jaki masz? Mój trzeba było rozbierac i murowac na nowo. Odnosnie komina Najlepiej posprawdzac 1 Czy ostatnia warstwa jest z ceglel pelnych lub moga byc zwykle dziurawki ale trzeba przynajmiej 3 warstwy zalewac betonem 2 Wykonanie obrobek komina 3 impregnacja Dopiero pozniej mozna demontowac komin Użyłem cegły CRH6%, super zaprawy Quikmix-a i bardzo pilnowałem jakości wykonania więc jestem złamany. Jak na razie nie impregnowałem (nawet nie wiem jakiego impregnatu użyć) bo w zasadzie komin nie powinien ciec i bez impregnatu. 3 ostatnie warstwy mam oczywiście z pełnej cegły. Ma jednak nadzieję że to jakiś inny powód - bo tynkarze twierdzili że lało się bardzo mocno wiec może to jakiś problem obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dobry Wieczór Grupce Oj dawno juz nie zaglądałam tutaj, więc nawet nie probuję sie cofać wstecz z postami, ale żyję, mam sie dobrze, ino zalatana jestem strasznie. Pozdrawiam całą grupkę, a nowym inwestorom życzę wytrwałości w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Z radościa chciałam Wam również oznajmić, że 1 sierpnia przeprowadzam się do swojego domku. pozdrowionka Iwonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 06.07.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Z radościa chciałam Wam również oznajmić, że 1 sierpnia przeprowadzam się do swojego domku. pozdrowionka Iwonka Gratuluje. Jak ja chcialbym juz byc na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.07.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam wszystkich i od razu proszę: podrzucice namiary na polecanych przez Was sprzedawców/monterów okien plastikowych. Eko-Dom (Oknoplast) i M&S na Gdańskiej juz przetestowałem. To sa raczej w miare markowe produkty, może są jakieś nie tak nagłosnione a równie dobre (i może tańsze ) - chciałbym mieć możliwość większego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.07.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 bimbelt, pomalutku, a do przodu, nawet się nie obejrzysz jak i Ty bedziesz meble kupował. Ja też miałam trudna droge do celu, wieczny stres, nerwy, awantury z mężem praktycznie o pierdoły, uff nie chcę do tego wracać. Trzymam kciuki, a i Ty za chwilę podzielisz się z nami taką nowiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 07.07.2007 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam wszystkich i od razu proszę: podrzucice namiary na polecanych przez Was sprzedawców/monterów okien plastikowych. Eko-Dom (Oknoplast) i M&S na Gdańskiej juz przetestowałem. To sa raczej w miare markowe produkty, może są jakieś nie tak nagłosnione a równie dobre (i może tańsze ) - chciałbym mieć możliwość większego wyboru. Zobacz w Policach taką firme jak GM Plast To jest producent a nie posrednik,niestety nie zą TANI ale mają dobry profil Kömmerling z lini Green Line i okucia WinkHausta .Pakiety 3 szybowe nie są dla nich problemem .Dają rabacik i terminy 3-4 tygodniowe.Sam robiłem wycene u nich dla orientacji, i jak nie znajde nic ciekawszego to moze sie zdecyduje.Za 22 okna z roletami(automatyka z centralą cyfrową i pakietem 3 szybowym) wyszło około 42 tyś P.S. Oczywiście to nie jeden zakład gdzie polazłem za wyceną ale co producent to producent Jest jeszcze w Przecławiu firma/producent ROOFEX prawie przy samym wylocie na Kołbaskowo Na 5 lipca jest firma Twoje Okna ale po pierwszym,drugim i trzecim kontakcie mam mieszane uczucia pomimo dobrych cen jeśli chodzi automatyke do rolet,ceny mają przystępne-profil Aluplast 5 komorowy Ale tak sobie mysle ze na ociepleniu i oknach nie warto skąpic grosza,wydając teraz wiecej na markowy lub dobry produkt zaoszczędzi sie potem na kosztach ogrzewania,co w Naszym/ch przypadku/ach po jakims czasie stanie się zyskiem.Sam koszt budowy jest juz ogromny wysiłkiem finansowym dlatego trzeba przestrzegac sie powiedzenia BIEDNY 2XTRACI i czasem wydać wiecej. na coś co moze nam przynieść korzyści w postaci oszczędności.WIEM ŻE ŁATWIEJ NAPISAć NIż ZROBIC .Przepraszam że sie troszke za bardzo rozgadałem ale to forum jest dla mnie czyli LAIKA źródłem niezłej informacji. Dziwne przecież zatrudniłem fachowców do budowy i nie powinienem sie chyba tak przejmować (poz próbą oskubania mnie co raczej sie staram wyłapać) Dobranoc Wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Wszystkich Z kawusia w reku trzeba zaczac zalegle porzadki i sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 07.07.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Sobotnio witam! Pogoda znów "pod psem" i zniechęca do wyjścia z domu, a ja zaplanowałam dalsze poszukiwania drzwi. Ciekawe, czy się przejaśni. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.07.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Wszystkich Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.07.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 07.07.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród. Niestety..... tyż mam takie wychodziły tanio....... swego czasu widziałam antywłamaniowe w castoramie za chyba 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 07.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród. Niestety..... tyż mam takie wychodziły tanio....... swego czasu widziałam antywłamaniowe w castoramie za chyba 800 zł A co bardzo złe te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 07.07.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród. Witam wszystkich, znalazłem takie coś: http://www.stobrawa.pl/drzwi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.07.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 raczej zły...zlodziej latwo moze wpakowac sie do garazu ja mam najprostsze gerdy,antywlamaniowe. W garażu nie będzie widoczny i łatwiej mu będzie buszowac. Może lepiej jakieś antywłamaniowe, nawet jeśli będziesz miała alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.07.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Użyłem cegły CRH6%, super zaprawy Quikmix-a i bardzo pilnowałem jakości wykonania więc jestem złamany. Jak na razie nie impregnowałem (nawet nie wiem jakiego impregnatu użyć) bo w zasadzie komin nie powinien ciec i bez impregnatu. 3 ostatnie warstwy mam oczywiście z pełnej cegły. Ma jednak nadzieję że to jakiś inny powód - bo tynkarze twierdzili że lało się bardzo mocno wiec może to jakiś problem obróbki. Jeśli to kłopoty z obróbką powinieneś miec zaciek raczej nie na całym obwodzie komina. A jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts