Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

bimbelt,

pomalutku, a do przodu, nawet się nie obejrzysz jak i Ty bedziesz meble kupował. Ja też miałam trudna droge do celu, wieczny stres, nerwy, awantury z mężem praktycznie o pierdoły, uff nie chcę do tego wracać.

Trzymam kciuki, a i Ty za chwilę podzielisz się z nami taką nowiną.

Dzieki za slowa pocieszenia. Ja jestem z tych niecierpliwych i chcialbym juz mieszkac. Z drugiej strony wiem, ze przez wszystko trzeba przejsc i kiedys pewnie bede wspominal czas budowy z lezka w oku. Dzisiaj milo mi sie zrobilo, gdy moglem poobserwowac ksztalt rosnacego dachu.

bimbelt,

pomalutku, a do przodu, nawet się nie obejrzysz jak i Ty bedziesz meble kupował. Ja też miałam trudna droge do celu, wieczny stres, nerwy, awantury z mężem praktycznie o pierdoły, uff nie chcę do tego wracać.

Trzymam kciuki, a i Ty za chwilę podzielisz się z nami taką nowiną.

Dzieki za slowa pocieszenia. Ja jestem z tych niecierpliwych i chcialbym juz mieszkac. Z drugiej strony wiem, ze przez wszystko trzeba przejsc i kiedys pewnie bede wspominal czas budowy z lezka w oku. Dzisiaj milo mi sie zrobilo, gdy moglem poobserwowac ksztalt rosnacego dachu.

Fakt ze dom z dachem zaczyna miec cos magicznego w sobie 8)

Tez sie ciesze ze zaczyna byc cos widac :D

Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród.

Niestety..... tyż mam takie :-? wychodziły tanio.......

swego czasu widziałam antywłamaniowe w castoramie za chyba 800 zł

A co bardzo złe te drzwi?

niee ... całkiem ok , ale jak sie budujesz to sie szybko przyzwyczajasz ze masz duzy wybór i zawsze takiego oczekujesz , a niektóre produkty sa w okreslonym wąskim asortymencie :D

Mam pytanie:

Gdy jest już stan surowy zamknięty, to jaka ma być kolejność następnych prac? :roll:

Pozdrowionka

Aleksandra

Zalezy do jakiego momentu wykończenie masz na myśli.

To pewnie wiesz że najpierw idzie elektryka, tynki, instalacje i wylewki. A później to prawie wszystko mozna na raz. Ja natomiast po tynkach poczekam jak wyschna i ocieple dom bo styropian mam juz kupiony a na instalacje na razie nie mam kasy.

Ja tez mam pytanie do was. Powoli przymierzam sie do tynków.

Czy kładzie sie tynki w łazienkach?

Czy jesli w garazu bedę ocieplać sufit jest sens kłaść tynki na styropianie czy później po tynkach na spokojnie ocieplić sufit i wyrównać samemu ?

Tam gdzie beda sufity podwieszane to oczywiście nie robimy tynków?

Wybaczcie mi za te dziwne pytania :oops: ale jestem tylko babą :D

Ja tez mam pytanie do was. Powoli przymierzam sie do tynków.

Czy kładzie sie tynki w łazienkach?

Czy jesli w garazu bedę ocieplać sufit jest sens kłaść tynki na styropianie czy później po tynkach na spokojnie ocieplić sufit i wyrównać samemu ?

Tam gdzie beda sufity podwieszane to oczywiście nie robimy tynków?

Wybaczcie mi za te dziwne pytania :oops: ale jestem tylko babą :D

witam niedzielnie-

1-my w łazienkach tynkowalismy ale tylko dlatego ze nie mielismy jeszcze koncepcji obmyslonej w jaki sposób połozymy kafelki -czy do sufitu ,czy inaczej-mozna było zaoszczedzic i materiał i czas+ gotówka np tam gdzie bedą zabudowane geberity

2-w garazu jak tylko na poczatku wytynkowali sciany(bez sufitu) to według projektu został ocieplony sufit 10 cm styropianem,na to siatka i gipsowanie 2 razy

3-jeśli już masz koncepcje gdzie sufity podwieszane to jasne że szkoda kłasc tynk- :lol:

Czy poza drzwiami KMT macie jeszcze jakieś pomysły na drzwi zewnętrzne, tył garażu wyjście na ogród.

castorama - 500 zł

tylko trzeba lekko poprawic chiński zamek by chodził bez problemów

Witam wszystkich,

Krzyspx myslisz, że zamki do innych drzwi robią pod Luwrem albo nieopodal Bramy Brnadenburskiej? ;-)

Witam.

Halo, halo, gdzie kupowaliście/- jecie farby do malowania wnętrz?

Kupiłam w firmie STO ( maluje ogromne powierzchnie równiez zewnętrzne)

farba latex 3000 i 4000 rewelacyjnie wyglada i podobno super sie maluje

w przeliczeniu na litr wyszła taniej niz najdroższa z mieszalnika ........ trzeba miec tylko fachowca który kupi wszystko na siebie detalisa nie sprzedają :D

czy farba lateksowa jest paroprzepuszczalna?

hmm...nie wiem :oops: :oops: w kazdym razie mam takowa wszedzie i jak narazie jest dobrze, a nawet lepiej....pare razy juz szorowalam sciane w wiatrolapie...

jedyny minus....nastepne malowanko...tez takowa farba